1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Piinaavan ihana ottelu edessä – GAME 7 – tulos tai ulos!

Piinaavan ihana ottelu edessä – GAME 7 – tulos tai ulos!

Ilves.com
Ilves KE 6.4. klo 18:30 Kärpät

Ilves ja Kärpät kohtaavat tänään eeppiseksi muodostuneen neljännesfinaalisarjan ratkaisuottelussa. Kahden äärettömän tasaisen ja erinomaisesti puolustaneen joukkueen kohtalot ratkeavat tänään, kun voittaja jatkaa semifinaaleihin ja hävinnyt lähtee tylysti kesälomalle.

Neljännesfinaalit: Ilves–Kärpät 3–3

Suuri mahdollisuus, unohtumaton kokemus. Tänään kirjoitetaan Ilveksen historiaan uutta lukua tavalla, jota me kannattajat olemme saaneet odottaa liian pitkään. Edellisestä kerrasta kun Ilves pelasi semifinaaleissa on kulunut 21 vuotta. Tänään on mahdollista olla paikalla todistamassa paluuta mitalipeleihin.

Ilveksen ja Kärppien sarja on noussut liigaa seuraavien puheissa kevään toistaiseksi kuumimmaksi sarjaksi ja syystä. Molemmat joukkueet ovat pystyneet hakemaan vierasvoitot ja otteluista viisi on päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen. Jatkoajalle on menty kolmesti eli peräti puolissa otteluista.

Molempien joukkueiden maalivahdit ovat pelanneet lähes virheetöntä peliä. Marek Langhamer Ilveksen maalilla on torjunut kaikissa kuudessa ottelussa torjuntaprosentilla 94,08%.. Kaikissa otteluissa myös torjunut Joel Blomqvist on vaihdettu kahdesti maalille korvaamaan Stanislav Galimovia, jonka torjuntaprosentti on 54,55%. Ykkösvahdiksi noussut Blomqvist on ollut erinomainen torjuntaprosentillaan 94,78%.

Vähämaalisessa sarjassa ei olla pisteillä pullisteltu, sillä tämän sarjan tehokkain pelaaja on Ludwig Byström viidellä syöttöpisteellään ja seuraavana on Ilveksen tehokkain pelaaja Joona Ikonen tehoillaan 2+2. Eniten maaleja ottelusarjassa on iskenyt Nick Baptiste, joka on tehnyt kolme maalia. Kärppien joukkueessa kukaan pelaaja ei ole tehnyt yhtä maalia enempää.

Tasaviisikoin pelatessa Ilves on ollut sarjassa parempi joukkue, mutta Kärpät on kerännyt voittoja tasatahtiin loistavan erikoistilannepelaamisensa avulla. Molemmat joukkueet ovat saaneet viisitoista mahdollisuutta ylivoimalla, joista Kärpät on onnistunut viidesti ja Ilves kaksi kertaa. Kärppien kolmesta voittomaalista jokainen on syntynyt ylivoimalla.

Asenne tappiin, hymy huulille ja vahvalla itseluottamuksella kannustamaan Ilves tänään semifinaaleihin! Ottelu käyntiin Nokia Arenalla kello 18:30, tervetuloa!

Osta lippu


Ottelutapahtuma

Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 17:00. Ottelun alkushow alkaa kello 18:15. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

Pregame- ja aftergame-tapahtumat

Original Long Drink Barin happy hour kello 17:00-18:00. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 17:30, jossa järjestetään avausmaaliveikkaus palkintonaan #23 Aleksi Elorinteen maila nimikirjoituksella. Aftergame-tapahtumassa ottelun jälkeen on luvassa pelaajahaastattelu.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla


Pelaajakommentit, Henrik Haapala
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Tavoitin jäähallilta aamujäille suuntaavan Henrik Haapalan, joka vastaili kysymyksiin kokemuksen tuomalla rentoudella.

Morjesta Henkka, onko tänään pelipäivä myös sinun osaltasi?

– On liian aikaista sanoa, nyt pitää katsoa ainakin aamujäät ensin.

Ottelusarja on tarjonnut kaikenlaisia tunteita, mitä illan kamppailu sinussa herättää?

– Jos olisin kaksi viikkoa sitten saanut mahdollisuuden pelata seiskapelin kotiedulla niin olisin ottanut sen ilomielin vastaan. Hallissa on varmasti taas huikea tunnelma niin onhan tämä hieno tilanne, muistuttaa Haapala.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Olet ollut urallasi ennenkin vastaavissa tilanteissa. Miten suhtaudut näihin ratkaisuotteluihin?

– Tänään on ihan normaali peli, jota on turha miettiä mitenkään erityisenä. Kentälle pitää mennä nauttimaan ja tulos tulee sitten mukana. Aivan samalla lailla uusi päivä nousee huomenna. Katsomossa asia on tietenkin päinvastainen, siellä saa jännittää kunhan muistaa kannustaa, nauraa Haapala.

Seitsemännen neljännesfinaalin otteluliput ovat nyt myynnissä!
Nokia Arena säkenöi hurmoksessa – Ilves iski semifinaaleihin Petri Kontiolan jatkoerämaalilla
UUTISET