MENUMENU

Haastattelu

Oskari Laaksonen haaveilee jo liigapeleistä

Juhannuksen tienoilla Buffalo Sabresin kolmannella kierroksella NHL-draftista varattu Oskari Laaksonen vastaili kannattajien kysymyksiin ja kertoi tuntemuksistaan varauksen suhteen ja muista ajankohtaisista asioista.

Oskari Laaksonen täyttää 2.7 kahdeksantoista vuotta. Jääkiekon pelaamisen lisäksi hän opiskelee Varalan Urheiluopistossa viimeistä vuotta.

– Opiskelen liikunta-alalle ja ensi vuonna lähtee opiskeluissa viimeinen vuosi. Olen viihtynyt koulussa hyvin ja opiskelu on sujunut hyvin kiekkoilun rinnalla. Oikeastaan opiskelu ei aina ole edes tuntunut opiskelulle, kun se ei ole varsinaista pänttäämistä, liikuntaneuvojaksi myöhemmin valmistuva Oskari Laaksonen kehuu opiskelupaikkaansa.

Menneellä kaudella Oskari Laaksonen pelasi pääsääntöisesti Ilveksen A-nuorissa. Kautta varjosti sairastuminen, jonka johdosta Oskari pelasi myös Ilveksen B-junioreissa osan kaudesta.

– Menetin alkukaudesta kuukauden, kun minulle tuli rauhaskuume. Se vei paljon voimia ja alkoi näkymään jo voimatuloksissa. Kun aloin toipumaan aloitin B-junioreissa (10.0+10) , jossa pelit menivät tosi hyvin ja sieltä sitten siirryin takaisin A-junioreiden (27.6+3) mukaan, jossa pelasin loppukauden.

– Omalta osaltani pelit menivät nousujohteisesti ja olen ihan tyytyväinen kauteeni. Vastoinkäymisiä tulee, mutta niistä pitää ottaa vain oppia ja jatkaa eteenpäin.

Vahvasta kiekollisesta pelaamisesta tunnettu Laaksonen harjoittelee tällä hetkellä ryhmässä, jossa on hänen lisäkseen muitakin lupaavia kiekkoilijoita, kuten Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju.

– Tykkään olla kiekossa paljon ja lukea peliä, antaa hyviä syöttöjä ja auttaa joukkuetta hyökkäyspään kautta. Sillä puolella ovat vahvuuteni, analysoi Laaksonen itseään pelaajana.

– Kauden päättymisen jälkeen harjoittelimme Ilveksen A-nuorissa viisi-kuusi viikkoa ja se oli erittäin tehokas jakso. Nyt olen toista kesää mukana Revolution Trainingin ryhmässä, jossa kaksinkertainen Aerobicin maailmanmestari Jouni Viitanen vetää fyysistä harjoittelua ja entinen liigakiekkoilija Juha Jokiharju kiekollista puolta.

– Siinä ryhmässä on hyvä henki ja mukava harjoitella. On hienoa päästä myös vertaamaan missä itse menen suhteessa muihin ryhmäläisiin. Uskon saavani sieltä paljon hyvää omaan pelaamiseeni.

Juhannuksn tienoilla Oskari Laaksosella oli jännät paikat, kun hän seurasi television välityksellä NHL:n varaustilaisuutta. Kolmannella kierroksella tullut varaus ei yllättänyt.

– Varaus ei tullut yllätyksenä, sillä olin jutellut muutaman joukkueen kanssa. Ehkä varaus tuli aiemmilla kierroksilla kuin olin ajatellut, mutta varaava seura ei ollut yllätys, paljastaa Buffalo Sabresin kolmannella kierroksella varausnumerolla 89 varaama Oskari Laaksonen.

– Katselin kotona varaustilaisuutta ja lähetys tuli pienellä viiveellä. Agenttini ehti laittaa minulle viestin ennen kuin varaus näkyi ruudulla. Olihan se hieno hetki ja se toi NHL-unelman askelta lähemmäksi, fiilistelee Buffalo Sabresin Development Campille 6.7 lähtevä Laaksonen.

Tulevaan kauteen Oskari Laaksonen lähtee hakemaan isoa ruutua A-nuorissa. Myös liigapelit kiinnostavat nuorukaista.

– Tosi hyvin fiiliksin lähden kohti uutta kautta. Meillä on hyvä joukkue A-nuorissa ja lähdemme hakemaan siellä taas paikkaa pudotuspeleissä. Itse haluan saada mahdollisimman isoa roolia joukkueessa.

– Liigapelit kiinnostavat jo alkavalla kaudella ja toivonkin, että pääsisin jossain vaiheessa liigajoukkueen mukaan harjoittelemaan ja kenties jossain harjoituspelissä antamaan näyttöjä valmennukselle, vinkkaa Laaksonen.


Myös Ilveksen Twitter-seuraajilla oli mahdollisuus lähettää kysymyksiään Oskari Laaksoselle. Alla joukosta valikoituneet kysymykset vastauksineen.

Tuomas Mäkipää @PoikaJaIlves

Missä joukkueessa on ollut junnu-urasi äänekkäimmät kukkopojat?

– Varmaan Ilveksen C-junioreissa, siellä oli kova meno kun murrosikä oli pahimmillaan.

Tomppa R. @Tompsoni97

Kumpi on parempi, täystiilitalo vai hirsitalo?

– Hirsitalo.

Jere heino @HeinoJere

Sähkö vai puukiuas?

– Puukiuas, meillä on sellainen kotonakin.

Tuukka Virtanen @virtasentuukka

Penkkipunnerrus vai puukuula?

– Viimeiset vuodet on menty puukuulalla, mutta eiköhän se ole nyt penkki jatkossa.

Japu Rantala @JapuRantala

Pikku Kakkonen vai iso kolmonen?

– Pikku kakkonen.

Otto Pirhonen @opirhoonen

Edun jumbot vai leike?

– Valitaan leike, se on aina hyvä valinta.

Niko Ilvesniemi @NiklasGemini

Kuka on esikuvasi (pelaaja) ja miksi?

– Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson. Olen yrittänyt katsoa kuinka hän pelaa ja mitä ratkaisuja hän tekee. Aivan huikea pelaaja.

Matias Lahtinen @LahtinenMatias

Miltä tuntui kuulla oma nimi NHL-varaustilaisuudessa ja aiotko olla tulevaisuuden tähti Buffalossa.

– On se tietenkin tavoitteeni. Vaikea arvioida kuinka kauan se vie, mutta kovalla työllä kenties kolmessa vuodessa voisin olla siinä tilanteessa, että pääsisin sinne kokeilemaan.

Joni Kakko @JoniKakko

Oletko vahvempi hyökkäyspäässä vai saunailloissa?

– Ehdottomasti hyökkäyspäässä.

Iikka Luosa @LuosanIikka

Eput vai Popeda? Ja miksi näin?

– Valitaan näistä Eput. Arttu Flinck on kova Eppu Normaali-fani, niin joukkueen musiikkivastaavana laitan sitä usein soimaan. Muuten musiikkia kuuntelen aika laidasta laitaan. Rap on tällä hetkellä ehkä kovin juttu.

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
13
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
18
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
30
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+15
+ / -

RANGAISTUKSET
#91 HALMO
97
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 42 139 64 94
2. Tappara 42 123 110 74
3. TPS 42 113 101 74
4. Pelicans 41 119 93 70
5. Lukko 42 117 118 66
6. HPK 42 115 102 66
7. HIFK 42 123 120 64
8. Ilves 42 118 124 61
9. Sport 42 130 142 59
10. SaiPa 41 105 116 58
11. JYP 41 103 102 56
12. KalPa 40 99 123 53
13. KooKoo 42 108 136 52
14. Jukurit 42 103 122 50
15. Ässät 41 81 123 39

Lisää aiheita

22.1.2019 / Uutinen

Joona Ikoselle ja Tuomas Salmelalle jatkosopimukset, Nikolas Matinpalon optio käytetään

Ilves on tehnyt hyökkääjä Joona Ikosen, 20, ja puolustaja Tuomas Salmelan, 23, kanssa jatkosopimukset. Ikosen jatkosopimus on kolmivuotinen ja Salmelan yksivuotinen....

LUE LISÄÄ


19.1.2019 / Otteluraportti

Lukon tähtipelaajat liikaa Ilvekselle – Laaksosen loukkaantuminen säikäytti

Ilveksen kolmen ottelun viikko päättyi Raumalla toiseen peräkkäiseen tappioon, kun Lukko piti pisteet kotihallissaan 5-2-voitolla. Lukon kärkihyökkääjien tehoilta oli tamperelaisille liikaa,...

LUE LISÄÄ


18.1.2019 / Otteluennakko

Kannattajien tukema Ilves pistejahdissa Raumalla

Ilves matkaa lauantaina Raumalle, jossa se kohtaa suurilukuisen kannattajaryhmänsä tukemana Rauman Lukon ennen kuin suuri osa paikalle saapuneista katsojista ja joukkueesta...

LUE LISÄÄ


17.1.2019 / Otteluraportti

Kärpät tehokkaampi Hakametsässä

Eilen TPS:n Turussa kaatanut Ilves isännöi torstai-iltana Kärppiä Hakametsässä. Kannattajakatsomon upealla tifolla käynnistynyt ottelu kääntyi nopeasti tehokkaasti pelanneen Kärppien johtoon, eikä...

LUE LISÄÄ