1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Oskari Laaksonen haaveilee jo liigapeleistä

Oskari Laaksonen haaveilee jo liigapeleistä

Vesa Suonsyrjä

Juhannuksen tienoilla Buffalo Sabresin kolmannella kierroksella NHL-draftista varattu Oskari Laaksonen vastaili kannattajien kysymyksiin ja kertoi tuntemuksistaan varauksen suhteen ja muista ajankohtaisista asioista.

Oskari Laaksonen täyttää 2.7 kahdeksantoista vuotta. Jääkiekon pelaamisen lisäksi hän opiskelee Varalan Urheiluopistossa viimeistä vuotta.

– Opiskelen liikunta-alalle ja ensi vuonna lähtee opiskeluissa viimeinen vuosi. Olen viihtynyt koulussa hyvin ja opiskelu on sujunut hyvin kiekkoilun rinnalla. Oikeastaan opiskelu ei aina ole edes tuntunut opiskelulle, kun se ei ole varsinaista pänttäämistä, liikuntaneuvojaksi myöhemmin valmistuva Oskari Laaksonen kehuu opiskelupaikkaansa.

Menneellä kaudella Oskari Laaksonen pelasi pääsääntöisesti Ilveksen A-nuorissa. Kautta varjosti sairastuminen, jonka johdosta Oskari pelasi myös Ilveksen B-junioreissa osan kaudesta.

– Menetin alkukaudesta kuukauden, kun minulle tuli rauhaskuume. Se vei paljon voimia ja alkoi näkymään jo voimatuloksissa. Kun aloin toipumaan aloitin B-junioreissa (10.0+10) , jossa pelit menivät tosi hyvin ja sieltä sitten siirryin takaisin A-junioreiden (27.6+3) mukaan, jossa pelasin loppukauden.

– Omalta osaltani pelit menivät nousujohteisesti ja olen ihan tyytyväinen kauteeni. Vastoinkäymisiä tulee, mutta niistä pitää ottaa vain oppia ja jatkaa eteenpäin.

Vahvasta kiekollisesta pelaamisesta tunnettu Laaksonen harjoittelee tällä hetkellä ryhmässä, jossa on hänen lisäkseen muitakin lupaavia kiekkoilijoita, kuten Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju.

– Tykkään olla kiekossa paljon ja lukea peliä, antaa hyviä syöttöjä ja auttaa joukkuetta hyökkäyspään kautta. Sillä puolella ovat vahvuuteni, analysoi Laaksonen itseään pelaajana.

– Kauden päättymisen jälkeen harjoittelimme Ilveksen A-nuorissa viisi-kuusi viikkoa ja se oli erittäin tehokas jakso. Nyt olen toista kesää mukana Revolution Trainingin ryhmässä, jossa kaksinkertainen Aerobicin maailmanmestari Jouni Viitanen vetää fyysistä harjoittelua ja entinen liigakiekkoilija Juha Jokiharju kiekollista puolta.

– Siinä ryhmässä on hyvä henki ja mukava harjoitella. On hienoa päästä myös vertaamaan missä itse menen suhteessa muihin ryhmäläisiin. Uskon saavani sieltä paljon hyvää omaan pelaamiseeni.

Juhannuksn tienoilla Oskari Laaksosella oli jännät paikat, kun hän seurasi television välityksellä NHL:n varaustilaisuutta. Kolmannella kierroksella tullut varaus ei yllättänyt.

– Varaus ei tullut yllätyksenä, sillä olin jutellut muutaman joukkueen kanssa. Ehkä varaus tuli aiemmilla kierroksilla kuin olin ajatellut, mutta varaava seura ei ollut yllätys, paljastaa Buffalo Sabresin kolmannella kierroksella varausnumerolla 89 varaama Oskari Laaksonen.

– Katselin kotona varaustilaisuutta ja lähetys tuli pienellä viiveellä. Agenttini ehti laittaa minulle viestin ennen kuin varaus näkyi ruudulla. Olihan se hieno hetki ja se toi NHL-unelman askelta lähemmäksi, fiilistelee Buffalo Sabresin Development Campille 6.7 lähtevä Laaksonen.

Tulevaan kauteen Oskari Laaksonen lähtee hakemaan isoa ruutua A-nuorissa. Myös liigapelit kiinnostavat nuorukaista.

– Tosi hyvin fiiliksin lähden kohti uutta kautta. Meillä on hyvä joukkue A-nuorissa ja lähdemme hakemaan siellä taas paikkaa pudotuspeleissä. Itse haluan saada mahdollisimman isoa roolia joukkueessa.

– Liigapelit kiinnostavat jo alkavalla kaudella ja toivonkin, että pääsisin jossain vaiheessa liigajoukkueen mukaan harjoittelemaan ja kenties jossain harjoituspelissä antamaan näyttöjä valmennukselle, vinkkaa Laaksonen.


Myös Ilveksen Twitter-seuraajilla oli mahdollisuus lähettää kysymyksiään Oskari Laaksoselle. Alla joukosta valikoituneet kysymykset vastauksineen.

Tuomas Mäkipää @PoikaJaIlves

Missä joukkueessa on ollut junnu-urasi äänekkäimmät kukkopojat?

– Varmaan Ilveksen C-junioreissa, siellä oli kova meno kun murrosikä oli pahimmillaan.

Tomppa R. @Tompsoni97

Kumpi on parempi, täystiilitalo vai hirsitalo?

– Hirsitalo.

Jere heino @HeinoJere

Sähkö vai puukiuas?

– Puukiuas, meillä on sellainen kotonakin.

Tuukka Virtanen @virtasentuukka

Penkkipunnerrus vai puukuula?

– Viimeiset vuodet on menty puukuulalla, mutta eiköhän se ole nyt penkki jatkossa.

Japu Rantala @JapuRantala

Pikku Kakkonen vai iso kolmonen?

– Pikku kakkonen.

Otto Pirhonen @opirhoonen

Edun jumbot vai leike?

– Valitaan leike, se on aina hyvä valinta.

Niko Ilvesniemi @NiklasGemini

Kuka on esikuvasi (pelaaja) ja miksi?

– Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson. Olen yrittänyt katsoa kuinka hän pelaa ja mitä ratkaisuja hän tekee. Aivan huikea pelaaja.

Matias Lahtinen @LahtinenMatias

Miltä tuntui kuulla oma nimi NHL-varaustilaisuudessa ja aiotko olla tulevaisuuden tähti Buffalossa.

– On se tietenkin tavoitteeni. Vaikea arvioida kuinka kauan se vie, mutta kovalla työllä kenties kolmessa vuodessa voisin olla siinä tilanteessa, että pääsisin sinne kokeilemaan.

Joni Kakko @JoniKakko

Oletko vahvempi hyökkäyspäässä vai saunailloissa?

– Ehdottomasti hyökkäyspäässä.

Iikka Luosa @LuosanIikka

Eput vai Popeda? Ja miksi näin?

– Valitaan näistä Eput. Arttu Flinck on kova Eppu Normaali-fani, niin joukkueen musiikkivastaavana laitan sitä usein soimaan. Muuten musiikkia kuuntelen aika laidasta laitaan. Rap on tällä hetkellä ehkä kovin juttu.

Takojankadun Ilves-Kauppa sulkee ovensa perjantaina 30.6.
Toimittajaksi tai kuvaajaksi Ilveksen mediatiimiin?
UUTISET