Mikko Alahäivälä
Ilves MA 24.7. klo 02:00 JYP

Perjantaina viimeisten minuuttien takaiskujen myötä JYPille vieraissa maalein 3-1 hävinnyt Ilves saa mahdollisuuden revanssiin jo tänään. Tärkeistä pisteistä pelaavien joukkueiden välinen kamppailu käynnistyy Hakametsässä klo 17.00.

Ilveksen tähtäin ylöspäin

Ilves on hyvin mukana taistelemassa suorasta pudotuspelipaikasta, johon on tällä hetkellä matkaa neljä pistettä. Neljästä viime ottelusta on kuitenkin saldona kolme tappiota, joten pistetahtia pitäisi pystyä jälleen parantamaan. Tasaisessa liigassa tapahtuu jatkuvasti ristiinpelaamisia ja ylempänäkin olevat joukkueet kokevat pistemenetyksiä, joten kamppailu pudotuspelipaikoista tullee jatkumaan tiukkana runkosarjan loppuun asti.

Ilveksen kokoonpanosta tippuivat eilen Panu Mieho ja joukkueen tammikuun tehokkain pelaaja Teemu Rautiainen. Kaksikon tilalle hyökkäykseen nousevat tänään Julius Valtonen ja KOOVEE:sta nostettava Erik Ahopelto. Liigadebyyttinsä tekevä 22-vuotias Ahopelto on tehnyt tällä kaudella 36 Mestis-ottelussa pisteet 4+18=22. Ilves-kasvatti kuului keväällä 2016 A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneeseen Ilveksen joukkueeseen.

Ilveksen kotiotteluiden pistesaldo on Liigan kolmanneksi heikoin, mutta viimeksi keskiviikkona joukkue osoitti taistelutahtoaan nousemalla HIFK:ta vastaan kolmen maalin takaa 6-5-jatkoaikavoittoon. Kotivireen ja erikoistilannetehokkuuden parantaminen toisivat kuitenkin paljon apua loppukauden taistoihin.

JYP vahvassa vireessä

Viime viikolla päävalmentajaa vaihtanut JYP on päässyt kovaan vireeseen. Risto Dufvan alaisuuteen palannut joukkue on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan seitsemän, joista kolme uusvanhan päävalmentajansa johtamana. Kyseisellä ajanjaksolla jyväskyläläiset ovat sarjan kuntopuntarissa toisena. Viime viikolla JYP kaatoi kotonaan HIFK:n ja vieraissa Tapparan, ja eilen joukkue onnistui lopulta nappaamaan pisteet Ilveksen nenän edestä maalein 3-1.

Jyväskyläläisten pistepörssin kärjestä löytyvät kokeneet Jarkko Immonen ja Eric Perrin. Immonen on merkkauttanut tällä kaudella pisteet 12+20=32 ja Perrin 13+12=25. Lisäksi kahdenkymmenen pisteen rajan ovat ylittäneet David Tomasek, Jani Tuppurainen ja Julius Nättinen. Joukkueen puolustuksesta puuttuu tänään Mikko Kalteva, mutta tilalle nousee perjantain ottelun sivussa ollut Mikko Mäenpää. JYPin eilisestä hyökkäyksestä puuttuvat kausina 2015-17 Ilveksessä pelannut Markus Jokinen sekä Miika Lahti. Eilen torjuntavuorossa ollut Eetu Laurikainen on penkillä, ja tänään tolppien välissä aloittaa Joona Voutilainen.

JYPin ylivoimaprosentti 18,84 on sarjan alempaa keskitasoa, mutta alivoimaprosentti 83,87 puolestaan on Liigan toiseksi paras. Ilveksen vastaavat lukemat ovat 16,87 ja 72,62.

Viimeinen kohtaaminen runkosarjassa

Tämän kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat JYPin eduksi 0-3. Syyskuussa jyväskyläläiset voittivat Hakametsässä niukasti 3-4 ja marraskuussa kotonaan 5-2. Eilinen kamppailu ratkesi toiseksi viimeisellä minuutilla Oskari Laaksosen harmilliseen oman alueen harhasyöttöön ja Jani Tuppuraisen tylyyn viimeistelyyn. Loppulukemat 3-1 JYP sinetöi tyhjään maaliin.

Kyseessä on joukkueiden tämän kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa, ja odotettavissa on jälleen kova kamppailu. Kahdeksantena olevaa Ilvestä ja kymmenentenä olevaa JYPiä erottaa tällä hetkellä neljä sarjapistettä, mutta JYPillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Hakametsässä pelataan siis tänään tärkeistä pisteistä.


Osallistu otteluisäntä Rimbo Asbest Oy:n arvontaan Facebookissa – palkintona Ilveksen kaulahuivi ja kausikortti kaudelle 2019-2020!

https://www.facebook.com/rimboasbest/photos/a.482193971883303/1581464741956215/?type=3&theater

Kova taistelu päättyi pettymykseen Jyväskylässä
Ilveksen vauhdikas alku raateli JYPin voittoputken
UUTISET