1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Otto Heinonen kasvaa U20-joukkueessa kohti liigauraa

Otto Heinonen kasvaa U20-joukkueessa kohti liigauraa

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen U20-joukkueen nuori kapteeni Otto Heinonen, 18 pelaa isoja minuutteja ja tekee päivittäin työtä kehittyäkseen kohti liigapelejä. Heinosen kipparoimalla U20-joukkueella on käynnissä kova taistelu pääsystä ylempään loppusarjaan.

Kangasalta kotoisin oleva nuori puolustaja Otto Heinonen aloitti kiekkoilun Kisa-Eaglesin kiekkokoulun kautta. Yläasteen alkaessa seuraksi valikoitui Tampereen Ilves.

– Äiti vei minut 3-4 vuotiaana kiekkokouluun ja siitä kaikki alkoi. Ilvekseen siirryin tutun valmentajan perässä, joka oli kotoisin Kangasalta. Pääsin kulkemaan hyvin hänen ja poikansa kanssa, alusta lähtien puolustajana pelannut Heinonen muistelee.

Erityisesti Erik Karlssonin ja Miro Heiskasen pelaamista YouTuben kautta seurannut Heinonen on pelannut kuluvalla kaudella U20-joukkueessa hurjat 27:19 minuuttia ottelua kohden. Miten itse koet omat vahvuutesi ja kehittämisenkohteesi.

– Koen olevani kokonaisvaltainen puolustaja, pystyn auttamaan joukkuetta molemmissa päädyissä kenttää tukemalla hyökkäyspeliä ja hoitamalla huolellisesti oman päädyn. Luisteluni on koko ajan parantunut kovan työn kautta, sillä olen käynyt erilaisilla luisteluvalmentajilla ja saanut myös Ilveksessä yksityisohjausta.

– Eniten kehitettävää pelissäni koen nopeudessa ja pelinopeudessa. Minulla on hyvät liukuominaisuudet, mutta lähtönopeutta pitää parantaa. Kiekollisena pitää jatkossa saada tehtyä ratkaisut nopeammin vaatimustason lisääntyessä, analysoi Otto Heinonen.

Ilveksen U20-joukkue on sarjataulukossa kuusi kierrosta ennen alkusarjan loppua yhdentenätoista. Kahdenkymmenenneljän joukkueen alkusarjasta ylempään loppusarjaan jatkaa kaksitoista ja pistetilanne viivan ympärillä on erittäin tiukka.

– Olemme pelanneet todella ailahtelevasti alkukaudesta. Voitimme suvereenilla esityksellä sarjakärki TPS:n, mutta olemme myös menettäneet pisteitä sarjan häntäpään joukkueille. Etenkin KOOVEElle häviäminen korpeaa, sillä heille se on kuin Suomen mestaruus.

Kuva: Sami Raiskio, Ilves.com

Otto Heinonen on pelannut kuluvalla kaudella suhteellisen tehokkaasti. Puolustaja on kerännyt alkukaudesta tehot 17.1+11=12. Kuinka tyytyväinen olet omaan alkukauteesi.

– Valmennus on antanut luottoa paljon ja saan vastuuta myös erikoistilanteissa. Oikeastaan olen saanut peliaikaa jopa enemmän kuin olisin odottanut, mutta mukava on pelata kun pelaaminen maistuu ja ollaan saatu voittoja joukkueena, joka on kaikista tärkeintä. Kesällä teimme Jarkko Näppilän kanssa paljon töitä ja hyvin jaksan nyt pelata, kiittelee Heinonen.

Tammikuussa 2004 syntynyt Otto Heinonen valittiin kuluvalle kaudelle ensimmäistä kertaa kapteeniksi. Joukkueella on myös uusi päävalmentaja, kun Jari Kauppila luotsaa ensimmäistä kautta Ilveksen U20-joukkuetta.

– Tämä on hieno kunnianosoitus valmennukseltamme. Kapteenius on hieno rooli, jota kannan ylpeänä tässä joukkueessa. Jari Kauppilasta en tiennyt mitään ennen kuin tapasimme ensimmäisen kerran. Hän on osoittautunut vaativaksi ja pidetyksi valmentajaksi, jonka alaisuudessa pelaamme miellyttävää jääkiekkoa, analysoi Heinonen.

Artikkelin loppuosassa on Ilveksen U20-joukkueen alkusarjan loput ottelut. Joukkue kaipaa nyt tukea. Keitä Otto Heinonen suosittelet seuraamaan teidän peleissänne.

Emil Järventietä kannattaa seurata sukunimen ja ihan peliotteiden vuoksi. Meillä on myös taitavia nuoria tsekkipelaajia (Ondrej Kos, Jakub Kos, David Svozil) ja esimerkiksi 16-vuotiasta Sebastian Soinia kannattaa seurata, vinkkaa Heinonen.

Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Otto Heinosen toistaiseksi lyhyen uran kohokohtia ovat olleet toistuvat valinnat nuoriin leijoniin, joiden riveissä Heinonen oli viime vuonna voittamassa U18 MM-kisoissa pronssia.

– Ensimmäinen valinta Pohjola-leirille tuntui mahtavalle. On ollut aina hienoa edustaa Suomea ja olla osana joukkuetta käytännössä kaikissa ikäkausimaajoukkueissa. Kruununa tietenkin se hetki kun pääsi osana joukkuetta ripustamaan mitalin kaulaan Saksassa, hehkuttaa Otto.

Nuoresta iästään huolimatta Otto Heinonen pelaa jo kolmatta kauttaan U20-joukkueessa. Kokemusta miesten peleistä on haettu Mestiksestä, jossa KOOVEEn paidassa Heinonen on pelannut yhteensä yksitoista ottelua.

– Vauhtia ja fyysisyyttä on miesten peleissä selvästi enemmän. Kun siellä saa kiekon, niin aikaa on selvästi vähemmän jäädä katsomaan mihin sen syöttäisi. Karvaajat tulevat nopeammin päätykiekkoihin ja muutenkin vaatimustaso on kovempaa.

Ilveksen liigajoukkueen kanssa kesän harjoitellut Heinonen pääsi kokeilemaan liigavauhtia harjoituskaudella ottelussa KalPaa vastaan.

Kun liigajoukkueeseen tuli paljon uusia pelaajia mukaan, niin siirryin U20-joukkueen mukaan. Kun siellä tuli loukkaantumisia niin peliä edeltävänä päivänä Jouko Myrrä soitti ja kertoi, että pelaan tuossa ottelussa. Kokemuksena se oli hieno ja mielestäni pelasin hyvin, vaikka luonnollisesti pientä jännitystä tuntui.

Ilveksen kanssa Otto Heinosella on tällä hetkellä voimassa kolmevuotisen sopimuksen keskimmäinen vuosi. Nuorella puolustajalla tavoitteet ovat korkealla.

– Kova tavoite on nousta mukaan liigaan, loppukausi mennee U20-joukkueessa ja mahdollisesti KOOVEE:n mukana Mestiksessä mutta tulevaisuudessa tavoitteeni on ehdottomasti liigassa ja sen jälkeen unelmana on NHL.


Ilveksen U20-joukkue taistelee Hakametsässä paikasta ylemmässä loppusarjassa. Lähde paikan päälle kannustamaan tulevia liigapelaajia!

Ilveksen Matkassa -podcastin osa 6 – vieraana Sami Hintsanen
Ilves haki Helsingistä helpottavan voiton
UUTISET