3. Palve iski hattutempun – Ilves jälleen paikallisen ykkönen

Palve iski hattutempun – Ilves jälleen paikallisen ykkönen

Miia Kahila

Tampereen Ilves ja paikallisvastustaja Tappara iskivät kauden viidennen kerran yhteen perjantai-iltana Nokia Arenalla. Ottelussa nähtiin useita upeita osumia ja lopputuloksena Ilves otti voiton Tapparasta lukemin 2-5 (1-0, 0-3, 1-2).

Paikalliskamppailun ensimmäinen erä tarjosi peruspeliä, mutta tulikuuma paikallisvääntö vaarallisine maalipaikkoineen antoi vielä odottaa itseään. Tappara siirtyi ottelussa johtoon ajassa 4:27, kun Philip Granath nousi taidokkaasti maalille ja pisti kiekon Ilves-vahti Jakub Málekin vartioimaan maaliin. Mainitsemisen arvoinen on myös Ilves-alivoima, jonka keltavihreät selvittivät huolella.

Ilves otti toisen erän alkuun aikalisän, jonka jälkeen kentällä nähtiin hyvin liikkuva joukkue, joka oli vastustajaa liukkaampi. Ajassa 23:54 Nokia Arenalla koettiin Ilveksen avausosuma, kun Eemeli Suomi painoi töitä Tappara-maalin edessä ja Oula Palve sai vedettyä kiekon Christian Heljangon taakse. Tämä ei suinkaan jäänyt erän ainoaksi Ilves-maaliksi, vaan ajassa 31:45 Oula Palve pisti sisään illan toisensa ja ajassa 39:54 Petr Kodýtek viimeisteli toisen erän maalisaldoksi kolme Ilveksen tuoksuista osumaa.

Kolmannessa erässä nähtiin sekä ottelun että Ilveksen kolmas rangaistus. Kolmas kerta toden sanoi, kun Tapparan Otto Somppi onnistui ajassa 47:09 kaventaan tilanteeksi 2-3. Erän puolivälissä Ilves sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa ja se tuotti heti tulosta. Šimon Stránský löysi poikittaissyötöllään Jani Nymanin, jonka täydellisellä vedolla Ilves otti jälleen kahden maalin johtoaseman. Tapparan veräjänvahti Christian Heljanko jätti työpisteensä ajassa 55:13, kun paikallisvastus yritti kavennusta yhden miehen ylivoimalla. Tämä peliliike ei kuitenkaan tuonut Tapparalle toivottua lopputulosta, kun Ilveksen kultakypärä Oula Palve sinetöi hattutemppunsa vetämällä kiekon Tapparan tyhjään maaliin. Ilvekselle ansaittu voitto lukemin 2-5.

KAUDEN PAIKALLISTILASTO: Paikallisherruuuuuuus.

ILLAN ILVES: Oula Palve ja hattutemppu. Palve siirtyy Liigan pistepörssin kärkeen pistein 16 + 32 = 48

OTTELUN RATKAISU: Toisen erän loistavat vastaiskut ja kaveria parempi liike tuotti tulosta ja Ilves sai otteen pelistä, mikä kantoi loppusummeriin asti.

Seuraavat ottelut: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27. tammikuuta, kun Nokia Arenalle vieraaksi saadaan Vaasan Sport. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi