1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Pasi Määttänen ja Antti Kangasniemi A-nuorten valmennusryhmään

Pasi Määttänen ja Antti Kangasniemi A-nuorten valmennusryhmään

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen A-nuorten valmennusryhmä vahvistuu kahdella entisellä liigapelaajalla. Pasi Määttänen, 46, on tehnyt Ilveksen kanssa yksivuotisen ja Antti Kangasniemi, 33, kaksivuotisen valmentajasopimuksen.

Päävalmentaja Tuukka Poikosen johtamaan A-nuorten valmennus- ja johtoryhmään kuuluvat tulevalla kaudella sekä valmentajana että joukkueenjohtajana toimiva Timo Peltomaa, uusina valmentajina mukaan liittyvät Pasi Määttänen ja Antti Kangasniemi, maalivahtivalmentaja Pasi Nieminen sekä huoltajat Vesa Nieminen ja Jyrki Allonen.

Kausina 2008-11 Ilveksen liigajoukkueen kapteenina toiminut Pasi Määttänen pelasi Liigassa yhteensä 769 runkosarjaottelua tehoilla 208+232=440 ja 62 pudotuspeliottelua tehoilla 15+23=38. Hyökkääjä voitti Ilveksessä A-nuorten Suomen mestaruuden kaudella 1990-91, HPK:ssa SM-pronssia kaudella 2001-02 ja HV-71:ssä Ruotsin mestaruuden kaudella 2003-04. Määttänen on Ilveksen kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 12.

Viime kauteen pelaajauransa päättänyt Antti Kangasniemi pelasi Liigassa 295 runkosarjaottelua, joissa pisteitä kertyi 40+54=94. Pudotuspeleissä hyökkääjä merkkautti 20 ottelussa tehot 2+5=7. Kangasniemi voitti Ilveksen A-nuorissa Suomen mestaruuden kaudella 2004-05. Kajaanin Hokissa hän saavutti Mestiksen mestaruuden kaudella 2006-07 ja seuraavalla kaudella hopeaa. Kangasniemi pelasi vielä viime kaudellakin kahdeksan ottelua Ilveksen liigajoukkueessa.

– Ajatus valmentamisesta oli ollut mielessäni jo pitkään peliurani aikana. Ensimmäisen konkreettisen askeleeni siihen suuntaan otin vuonna 2015 pelaajayhdistyksen ja Varalan urheiluopiston järjestämässä Urheilijasta valmentajaksi -koulutuksessa. Nyt varsinkin peliurani loppupuolella huomasin, että tykkään katsoa omaa ja koko joukkueen peliä todella analyyttisesti, mikä vei ajatuksiani valmentajaksi ryhtymisestä eteenpäin, kertoo Kangasniemi.

– Valmentamisen aloittaminen näin ammattimaisessa ympäristössä on valtava etuoikeus ja loistava mahdollisuus aloittaa uuden uran luominen. Tietenkin Ilveksen halu saada minut mukaan tähän ryhmään oli myös iso vaikuttava tekijä. Vaikka nautin pelaamisesta viimeiseen summeriin saakka, oli peliurani päättäminen lopulta helppoa, kun laitoin puntariin oman terveyteni, perheeni ja tämän mahdollisuuden. Nyt opiskelen samalla Varalassa valmentajan ammattitutkintoa, mikä kestää ensi vuoden loppuun saakka.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo näkee entisten liigapelaajien liittymisen valmennusryhmään hyvin positiivisena asiana.

– Pasi Määttänen ja Antti Kangasniemi tuovat A-nuorten valmennusryhmään paljon lajiosaamista ja tietotaitoa. On todella hienoa, että ilvesläisen kiekkokoulun kasvatit haluavat palata seuraan ja auttaa kehittämään nykyisiä lahjakkuuksiamme kohti liigajoukkuettamme.

Tavoitteena parantaa vahvasti viime kaudesta

Ilveksen A-nuoret aloittivat jääharjoittelunsa ja pelaajakartoituksensa jo maaliskuun puolella. Huhtikuussa oli kahden viikon omatoimijakso, ja toukokuun alussa alkanut joukkueen yhteinen kesäharjoittelujakso kestää juhannukseen asti.

Toista kauttaan A-nuorten päävalmentajana toimiva Tuukka Poikonen, 33, kertoo joukkueen tekevän töitä kovalla asenteella.

– Viime kauden runko on vuoden vanhempi, joten samalla vaatimustaso arjessa ja tulostavoitteet ovat kovemmat koko joukkueelle ensi kautta ajatellen. Muutama pelaaja siirtyi harjoittelemaan liigajoukkueen mukana, mutta hekin ovat mahdollisesti myös A-nuorten käytettävissä ensi kaudella. Vaikka B-nuorten viime kausi oli vaikea, on sieltä tullut mukaan muutama erittäin potentiaalinen pelaaja kamppailemaan paikasta A-nuoriin.

Poikonen uskoo myös uudistuneen valmennusryhmän tuovan joukkueeseen ja sen päivittäiseen tekemiseen omat mausteensa.

– Harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja tekeminen laadukasta. Kilpailu on kovaa jokaiselle pelipaikalle, mutta se on hyvä asia ja vie pelaajia eteenpäin. Kauden edetessä pelaajat varmasti oppivat paljon myös uusilta valmentajilta, jotka omaavat vahvan kokemuspohjan omien peliuriensa kautta. Pyrimme luomaan pelaajille motivoivan ja vaativan ympäristön, jossa jokaisella yksilöllä on hyvä olla oma itsensä. Tavoitteenamme on parantaa vahvasti viime kauden tulosta, kertoo Poikonen.

Seisomakausikorttikampanja jatkuu kesäkuun ajan
Ilves ja KOOVEE yhteistyösopimukseen
UUTISET