Marko Herckman

Ilves vieraili perjantaina Lappeenrannassa. Kaksi ensimmäistä erää meni SaiPan nimiin ja se riitti sputnikeille lopulta 4-2-voittoon. Ilveksestä maalinteossa onnistuivat Joose Antonen ja Ville Meskanen.

Vaakanainen heti maalin makuun

Pelin alku oli vauhdikas ja tasaisesti aaltoileva, mutta kiekollisista ratkaisuista puuttui viimeinen terävyys. Ilves loi ensimmäisen mainoskatkon jälkeen muutaman erinomaisen tekopaikan. Joose Antosen yritys lipui tolppaan ja samassa vaihdossa Juuso Välimäki nousi tekopaikkaan. Kovan kiekoniskun jalkaansa alkuminuuteilla saanut Roby Järventie tarjoili seuraavan tekopaikan Matias Maccellille, mutta laituri ei saanut osumaa kiekkoon.

SaiPa iski Ilveksen hyökkäyspään paineen jälkeen vastaan ja lopulta epäonnistunut purkukiekko ajautui keskustaan, josta kauden ensimmäistä otteluaan pelannut SaiPan Pohjois-Amerikan laina Urho Vaakanainen pääsi iskemään SaiPan 1-0-johtoon ajassa 14.11. Kotijoukkue sai johtomaalista hallintaa ja Santeri Hatakka lähti kiinnipitämisjäähylle. Ilveksen Joona Koppanen lähti alivoimallakin ahnaasti irtokiekon perään ja maalin takana kiekon kanssa touhunnut SaiPa-veskari Niclas Westerholm sai minuutti Hatakan jäähyn jälkeen kakkosen estämisestä. Ilveksen ylivoiman paras paikka tuli Ville Meskaselle, jonka kudin kookas Westerholm kuitenkin torjui.

Avauserä mentiin hieman SaiPa-merkkisesti ja Eetu Mäkiniemi joutui maalillaan venymään kymmeneen torjuntaan, kun kotijoukkueen maalilla Westerholm pysäytti kiekon viidesti.

Vaikea toinen erä

Eemeli Suomi sai ensimmäisen erän lopulla jäähyn ja Ilves joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla. Sen tamperelaiset kestivät hyvin ja Suomi pääsi heti jäähyltä vapauduttuaan hyvään tekopaikkaan. Ilveksen ykkösketju piti pitkää hyökkäystä SaiPan päädyssä, mutta kotijoukkueen Jaakko Lantta pääsi iskemään vastaan ja Ville Meskanen pysäytti Lantan sääntöjen vastaisin ottein. Seurauksena oli rangaistuslaukaus, josta Lantta viimeisteli tarkalla rannevedolla lukemiksi 2-0.

Kaava jatkui pari minuuttia myöhemmin. Joose Antonen pelasi paikana Panu Mieholle, jonka laukaus painui ohi. SaiPa iski vastaan ja lopulta Elmeri Kaksonen sai ohjata lukemiksi 3-0-ajassa 25.04. Tässä kohtaa Ilveksen päävalmentaja vihelsi pelin seis ja antoi aikalisällä painavasti ohjeita joukkueelleen. Heti seuraavassa vaihdossa Miro Nalli hankki jäähyn Urho Vaakanaiselle ja Ilveksellä oli paikka kaventaa ylivoimalla. Pakkopeli jäi kuitenkin vaisuksi.

Loppuerä menikin jäähyilevissä merkeissä. SaiPalta istumassa kävi vielä Veikko Loimaranta ja Ilveksen puolustusosastosta sekä Juuso Välimäki, että Kalle Maalahti määrättiin istumaan 2+10 minuuttisia. SaiPa osui kertaalleen ylivoimalla ja erätauolle mentiin tylyistä 4-0-lukemista.

Valonpilkahduksia kolmanteen erään

Kolmannessa erässä nähtiin jo tutumpaa Ilvestä ja tamperelaiset tulivat vahvasti erän alkuun. Joose Antonen pääsi huippupaikkaan, mutta Westerholm venyi eteen. Seuraavana Roby Järventie karkasi läpiajoon ja pääsi yrittämään kahdestikin, mutta yritykset pysähtyivät jälleen Westerholmiin. Myös Eetu Mäkiniemi joutui venymishommiin, kun Tomas Zaborsky pääsi ohjaamaan aivan maalin edustalta.

Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 47.41 kun Mario Grman lähti kampitusjäähylle. Tolppia pelaamissaan otteluissa urakalla kilautellut Barrett Hayton jatkoi samalla linjalla, mutta hetkeä myöhemmin Matias Maccelli löysi maalinedustalta Joose Antosen, jonka kauden yhdeksäs osuma kavensi lukemiksi 4-1-ajassa 49.13. Ilves myllytti vielä viimeiset minuutit kuudella neljää vastaan. Kova painostus tuotti tulosta minuutti ennen loppua kun Ville Meskanen viimeisteli Maccellin ja Juuso Välimäen syötöistä lukemiksi 4-2. Nämä jäivät myös loppulukemiksi.

Ilveksen pelit jatkuvat heti huomenna, kun KalPa saapuu vieraaksi Hakametsään.