1. Etusivu
 2. Haastattelu
 3. Playoffseihin luotu Joona Ikonen: ”Ei tarvi miettiä muuta kuin voittamista”

Playoffseihin luotu Joona Ikonen: ”Ei tarvi miettiä muuta kuin voittamista”

Marko Herckman
  Ilves ja Kärpät väänsivät neljännesfinaaleissa jopa eeppisiin mittasuhteisiin yltäneen playoff-sarjan, joka lopulta päättyi Ilveksen voittoon seitsemännen pelin jatkoerässä. Joona Ikonen oli yksi Ilveksen avainpelaajista sarjassa keräten tehot 2+2. Ikosen uhrautuva ja taisteleva pelityyli on kuin luotu kiivaisiin playoff-peleihin.

  23-vuotias hyökkääjä vastaa puhelimeen perjantaina. Keskiviikkona päättynyt sarja Kärppiä vastaan oli kuormittava, joten parin päivän lepo teki hyvää.

  – Sarja oli erittäin kova ja moni peli venyi jatkoajallekin, mutta totta kai voiton jälkeen on hyvä fiilis. Kyllä sen tiiviin pelitahdin ja reissaamisen kropassa tuntee, mutta ei sitä pelatessa huomaa vaan enemmänkin sitten pelien jälkeen.

  Sarjan ensimmäisen pelin Ilves vei selvin 5-1-lukemin, mutta kaikki kuusi seuraavaa peliä päättyi maalin erolla suuntaan tai toiseen.

  – Viisi vastaan viisi pelissä me oltiin parempia, kun taas Kärpät erikoistilanteissa. Oli Kärpilläkin omat mahdollisuutensa voittaa, mutta minun mielestä pystyttiin se seiskapeli pelaamaan hyvin ja varsinkin jatkoerässä tekemään pitkiä hyökkäyksiä. Pienistä jutuista nämä pelit ovat kiinni.

  Yksi ja ei niin pienikään juttu oli Ilveksen selkeä tasonnosto puolustuspelissä runkosarjaan nähden.

  – Runkosarjassa meillä oli välillä ongelmia puolustuspelaamisen kanssa ja päästettiin liikaa maaleja. Nyt pystyttiin se heti playoffsien alussa muuttaamaan ja puolustettiin tiiviisti ja kärsivällisesti. Ei menty koko aikaa ihan coast to coast-kiekkoa ja pystyttiin näitä tiukkoja pelejä myös voittamaan, ”Iksa” analysoi.

  Ja kun seitsemännessäkin pelissä oli pelattu varsinainen peliaika täyteen ei sarja ollut vieläkään ratkennut. Petri Kontiola pamautti lopulta kiekon verkkoon ajassa 71.59 ja hurmos Nokia Arenassa oli valmis.

  – En ainakaan itse ajatellut, että mitä jos hävitään, vaan halusin mennä kentälle ja ratkaista pelin. Ei jännittänyt, vaan oli vain tosi hieno fiilis pelata ja yleisökin oli upeasti mukana. Kyllä minä ainakin nautin siitä.

  – Ei itsellä ole ennen niin hienoa fiilistä jääkiekon parissa ollut kuin siinä kohtaa kun ”Konna” laittoi kiekon verkkoon. Oli se vapauttava fiilis kun se maali tuli ja mahtavaa oli olla mukana pelaamassa.

  Timo Koistinen, Ilves.com

  Oikeaan aikaan parhaimmillaan

  Joona Ikosen runkosarja oli vaihteleva. Monella tavalla joukkuetta auttamaan pystyvän Ikosen peli on loksahtanut kuitenkin playoffseissa kohdalleen ja hyökkääjä on ollut Ilveksen kantavia voimia. Ikonen pelaa kauden parasta kiekkoaan parhaaseen mahdolliseen aikaan.

  – No kyllä ihan selkästi olen pelannut parasta peliäni tällä kaudella. Ensimmäiset 45-50 peliä meni omasta mielestäni vähän penkin alle, mutta loppurunkosarjassa alkoi jo vähän näyttää sille, että peli alkaa kulkemaan. Sain siinä vähän tehojakin ja sitä kautta tuli vähän itseluottamusta. Kroppa alkoi tuntua paremmalta ja siitä sai hyvän lähdön playoffeihin.

  – Playoffseissa on hyvä kun ei tarvi miettiä mitään muuta kuin voittamista. Vaikka alla ei olisi niin hyvä kausi, niin voi tavallaan aloittaa ihan nollista.

  Näyttäisi myös siltä, että Ikosen pelityyli on kuin tehty playoffseihin.

  – Kyllä se voi niin olla. Tykkään tehdä hommia molempiin suuntiin, kamppailla ja vääntää ja ne korostuu vielä playoffeissa, Iksa pohtii.

  Ikosen lisäksi myös Ilveksen kotiyleisö tuntuu olevan playoffseissa parhaimmillaan. Esimerkiksi keskiviikon seiskapelin kaltaista hurmosta tuskin on montaa kertaa Suomen kamaralla nähty.

  – Ei ole tässä sarjassa parempaa tunnelmaa vastaan tullut. Tuntuu, että joka pelissä se vaan paranee ja kova on meteli. Yritetään raapia lisää voittoja – kyllä sen yleisön edessä on aika hieno fiilis voittaa.

  Ikonen pääsi myös itse sytyttämään Ilves-kannattajat ilmiliekkeihin iskemällä viidennen pelin kolmannessa erässä ottelun ainoan maalin.

  – Kyllähän niistä isoista maaleista on pikkupojasta lähtien unelmoinut ja unelmoi edelleen. On ne hienoja hetkiä uralla, hyökkääjä myhäilee.

  Parin päivän tarpeeseen tullut huili on huomenna takanapäin ja semifinaaleissa vastaan asettuu TPS.

  – Kova sarja varmasti tulee. TPS:n ja IFK:n sarja oli ilmeisesti aika kuuma ja varmaan tulee meidänkin sarjassa kovia maalinedusvääntöjä ja sellaista. Kiihkeä ja kova sarja, mutta niinhän sen playoffseissa pitää ollakin.

  – Tasakentällisin on peli ollut pääsääntöisesti aika hyvällä mallilla, mutta erikoistilanteita pitää pystyä parantamaan. Kärpillä oli toki kova ylivoima, mutta kyllä meidän etenkin alivoimaa pitää pystyä parantamaan. Ja ylivoimaan sitten lisää tehoja, Ilveksen luottohyökkääjä linjaa.

  Timo Koistinen, Ilves.com
Taistelu finaalipaikasta alkaa lauantaina Nokia Arenalla!
Kolumni: OLIK MITTÄÄ? VAIKS GUIBALI! eli Suamen Turku ja minä
UUTISET