1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Taistelu finaalipaikasta alkaa lauantaina Nokia Arenalla!

Taistelu finaalipaikasta alkaa lauantaina Nokia Arenalla!

Ilves.com
Ilves LA 9.4. klo 17:00 TPS

Eeppisen neljännesfinaalisarjan voittajana selvinnyt Ilves pelaa 21 vuoden tauon jälkeen semifinaaleissa. Onnistuuko kotijoukkue kaatamaan TPS:n ja nappaamaan ensimmäisen kiinnityksen hurjaa tahtia täyttyvällä Nokia Arenalla?

Semifinaalit: Ilves–TPS 0-0

Urheilun suurinta draamaa koettiin keskiviikkona Nokia Arenalla, kun Ilves selvitti ensimmäistä kertaa vuoden 2001 jälkeen tiensä Liigan semifinaaleihin. Paikalla olleet 10 062 katsojaa saivat kokea sen räjähtävän onnellisuuden huuman, joka loihti Kärppä-katsojia lukuunottamatta hurjan voitonriemun, jossa tuntemattomatkin halasivat vieruskaveria kevättä henkivän aurinkoisella ilmeellä.

Jääkiekon parissa lähes kaiken kokeneen Petri Kontiolan lavasta lähtenyt voittomaali painui ihanan hitaasti aivan maalin ylänurkkaan ja vapautti vuosikaudet patoutunutta energiaa. Tietyllä tavalla tämä yksittäinen hetki myös määritti kahden seuran kauden onnistumisen julmalla tavalla.

Ilvekselle nousu seuraavalle tasolle on myös uskottavuuden kannalta erittäin tärkeää, sillä kilpaurheilussa hieno runkosarjasijoitus ei merkitse mitään jos pudotuspeleissä tulosta ei synny. Palaamalla semifinaaleihin ja nousemalla ensimmäistä kertaa CHL-peleihin Ilves alleviivasi myös kauan kaivattua faktaa – Ilves on palannut huipulle!

Semifinaalisarjassa kohtaavat joukkueet selvittivät molemmat tiukat ottelusarjansa voitoin 4-3. Ilveksen osalta sarja Kärppiä vastaan venyi neljästi jatkoerään. TPS käänsi sarjan HIFK:ta vastaan vahvoilla otteilla kotihallissaan, jossa se voitti kolme ottelua. Tässäkin sarjassa peräti neljä ottelua päättyi maalin erolla.

Joukkueiden kokoonpanot täsmentyvät huomenna, mutta ainakin TPS:n Jonne Tammela huilaa kaksi ensimmäistä ottelua sarjasta saatuaan viimeisessä HIFK-sarjan ottelussa kahden ottelun pelikiellon polvitaklattuaan Jere Innalaa.

Nokia Arena täyttyy vauhdilla, lippuja on myyty jo reilusti yli 10 000 – lähde mukaan tekemään uutta Ilvesläistä historiaa!

Osta lippu

Kannattajatuotteet: kauppa.ilves.com

Stefan’s at Arena & aitiot

Stefan’s at Arena -katsomoravintolassa seuraat ottelun areenan parhailta paikoilta omassa pöydässä samalla tarjoiluista nauttien. Hintaan sisältyy kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu. Varaa paikkasi VIP-verkkokaupassamme!

VIP-verkkokaupasta ostetut aitiot 15% alennuksella normaalihinnasta! Tutustu tarjontaamme ja varaa uudenlainen otteluelämys osoitteesta vip.ilves.com

Ottelutapahtuma

Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 15:30. Ottelun alkushow alkaa kello 16:45. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

Pregame- ja aftergame-tapahtumat

Original Long Drink Barin happy hour kello 15:30-16:30. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 16, jossa haastateltavana on Ilveksen joukkueenjohtaja Timo Peltomaa. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #21 Ivan Nikolishinin maila nimikirjoituksella. Aftergame-tapahtumassa ottelun jälkeen on luvassa pelaajahaastattelu.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla


Pelaajakommentit, Tuomas Salmela
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Tavoitin erinomaiset neljännesfinaalit pelanneen Tuomas Salmelan perjantaina. Neljättä kautta Ilveksessä puolustava Salmela on noussut pudotuspeleissä Ilveksen eniten pelaavaan puolustajapariin yhdessä Dominik Masinin kanssa.

Tume, pelaat nyt neljättä kautta Ilveksessä. Onko oikein kutsua tätä aikaa nousujohteiseksi?

– Kyllä se sitä on ollut. Koko organisaatio ja joukkue ovat ottaneet isoja steppejä eteenpäin jokaisena vuotena jota olen ollut täällä.

Pelasitte upean neljännesfinaalisarjan Oulun Kärppiä vastaan, mitä siitä jäi parhaiten mieleen?

– Hieno sarja kaikin puolin on takana. Pelit olivat melkoista raastamista ja kamppailua ja koko sarja oli järkyttävän tasainen. Kaikki kunnioitus Kärpille mahtavasta sarjasta – kaikesta huomasi joukkueessa olevan voittamaan tottuneita kokeneita pelaajia, antaa tunnustusta Tuomas Salmela.

Miten olette joukkueena käsitelleet voitettua sarjaa ja latautumista uuteen sarjaan?

– Keskiviikkona fiilis oli aivan tapissaan voitetun ottelun jälkeen, eilen meillä oli tärkeä lepopäivä jossa pääsimme nollaamaan ajatuksia ja tänään siirsimme katseet semifaalisarjaan ja TPS:n joukkueeseen.

– Matka on edelleen pahasti kesken ja edessä on pudotuspelisarja kovaa TPS:n joukkuetta vastaan. Uskon, että tästäkin tulee mahtava sarja kahden hyvän joukkueen välille, povaa Salmela.

Kuva: Anssi Takala

Olet pudotuspeleissä pelannut toiseksi eniten koko joukkueesta ja tehotilastossa olet liigan jaetulla ykkössijalla (+4). Miltä pelaaminen on itsestäsi tuntunut?

– Tähän asti on tuntunut hyvälle. Olemme samalla sivulla Dominik Masinin kanssa ja hänen kanssaan on hienoa pelata. Olen nauttinut paljon näistä peleistä ja uskon pystyväni yhä parantamaankin peliäni, toteaa Salmela vaatimattomasti.

Nokia Arenan tunnelmasta on sanottu jo lähes kaikki, mutta huomenna on tulossa jälleen uusi pudotuspelien ennätysyleisö paikalle, mitä ajatuksia tämä herättää?

– Minulta loppuvat sanat kun mietin keskiviikon seitsemännen pelin tunnelmaa, jossa kannustus jatkui kymmenen minuuttia pelin jälkeenkin. Tuhannet ihmiset hyppivät ja hurrasivat. Tänään näin somesta, että huomenna on tulossa taas valtavasti porukkaa halliin. Kotiyleisö on meille vahva ase myös tulevaisuudessa, hehkuttaa Salmela.


Näytä minulle valo, joka halkoo pimeän

Kun ikkunat on peitetty ja ovet ovat kiinni. Kun kaduilla on hiljaista ja tuntuu siltä, että toivo olisi melkein menetetty:

Näytä minulle valo, jonka me kerran rakensimme.

Kuinka aurinko jälleen herättää Tampereen puistot ja silittää sen kosken pintaa. Kuinka valo liikkuu näsijärveltä pyhäjärven rantaa, koulukadulta eteläpuistoon; kuin ikuinen, ihmeellinen liike.

Ja jos minä joskus meinaan sen unohtaa; kerro minulle jälleen niistä lapsuutemme sankareista. Sitkeäsydämisistä ja taipumattomista: niin tunteikkaista, että heidän pettymyksen saattoi nähdä ja samaan aikaan niin rohkeista, että heidän tiedettiin yrittävän aina uudelleen.

Muistatko heidän ilmeensä, muistatko heidän käsiensä liikkeen? Muistatko, kuinka aina seuraavassa hetkessä mekin seisoimme tuon rivin jatkeena, yhtenä heistä.

Kerro minulle kaikesta siitä, mitä me niin kovasti janosimme, mitä me rakastimme ja mihin me uskoimme. Uskoimme niin, että välillä se teki melkein kipeää. Puistelimme päitämme, olimme vaiti tai huusimme – ja toisaalta, kuinka kovasti me siitä riemuitsimme. Kuinka kymmenin, sadoin päin me nousimme penkeiltämme kuin Tampereen taivaalle lehahtanut lintuparvi. Kuinka raivokkaasti, kuinka sitkeästi me tiesimme:

Tässä se on; meidän kotimme.

On perheitä joihin synnytään, ja on perheitä joihin liitytään. Jokaisella oma paikkansa tässä rivissä. Siis kuka ikinä oletkaan: käy luo, avaa ovi ja näe tämä yhteinen toivo, jonka sukupolvien voimalla olemme rakentaneet.

Minun sydämeni on sinun, uskollisuuteni loputon. Jalankulkijat juoskoon, astukoon lätäköille! Käykää toivossanne hurjaksi, pitäkää sylinne auki. Mikä on aineetonta, sitä ei voi koskaan meiltä viedä. Vaikka maailma sulkisi ovensa ja ikkunansa, ei sydämessämme elävää ryhmää voi koskaan vaientaa.

Siis nouse ylös, sinä nuori ilves. Kuule ääni, joka rummun lailla rinnassasi lyö. Kuule sen kaiku, kuule sen sammumaton palo ja kipinää lyövä tahto. Kuule, kuinka se murtaa yksinäisyyden kierteen: kuule, kuinka se yhtyy tähän hurjaan joukkoon.

Näytä minulle valo, joka halkoo pimeän.

Näytä minulle valo, joka halkoo pimeän.

-Linda Huhtinen

Jari Kauppila appointed Ilves U20 head coach
Playoffseihin luotu Joona Ikonen: ”Ei tarvi miettiä muuta kuin voittamista”
UUTISET