Miia Kahila

Ilves matkusti perjantai-iltana Poriin, kun Ässät kohdattiin vieraskentällä jo toistamiseen tällä kaudella. Illan kamppailusta voiton vei Porin Ässät voittolaukauksien jälkeen lukemin 3-2 vl. (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Kiekkoilta Porin Enersense Areenalla alkoi hurjalla Ässät-rynnistyksellä, jota säesti tuttuun tapaan äänekkäästi omiansa kannustanut porilainen yleisö. Avausmaali Porissa syntyi ajassa 08:52. Ilveksen Santeri Virtanen järjestelee ja Jani Nyman avaa Ilveksen maalitilin. Kohta kuitenkin rangaistusaition ovi avataan vierasjoukkueelle ja viidettäsadatta Liiga-otteluaan pelaava Roope Talaja tekee tasalukujensa kunniaksi Ässien ensimmäisen ylivoimalla. Kaksi minuuttia ennen erän loppua on jälleen porilaisten aika, kun kiekko kimpoaa päädystä Tuomas Salmelalle maalin eteen ja erätauolle siirrytään Ässät-johdossa.

Toisessa erässä Ilves pääsi yrittämään kavennusta kahteen otteeseen ylivoimalla, mutta tarvittava kavennusmaali nähtiin vasta tasaviisikoin ajassa 36:05. Tällä kertaa se oli Matias Mäntykivi, joka oivaltavasti taituroi kiekon Ässät-vahti Karolus Kaarlehdon selän taakse. Syöttöpisteen Mäntykiven maaliin sai tililleen Jarkko Parikka, jolle napsahti samalla täyteen 100 pistettä Liiga-urallaan.

Kolmannessa erässä edettiin tasalukemin kovalla intensiteetillä. Ilves joutui selviämään kahdesti alivoimalla, mutta varsinaisella peliajalla ei silti ratkaisua otteluun saatu.

Jatkoajalla porukka väheni ja tilanteet paheni, kun Ässät rakenteli jatkoajan ensimmäiset minuutit vauhdikkaita hyökkäyksiään kohti Ilves-maalia. Jonas Gunnarsson piti kuitenkin pintansa ja kun Ässät-vahti Kaarlehto teki upean gamesaverin, mentiin voittolaukauksille. Kun voittomaalikilpailussa Ilveksen Les Lancaster onnistui ainoana keltavihreänä ja Ässiltä kiekon verkkoon laittoivat sekä Will Graber että Lenni Hämeenaho, sai Porin Ässät kotivoittonsa lukemin 3-2.

Seuraavat ottelut: Lauantaina 14. lokakuuta Ilves suuntaa Lappeenrantaan vierasotteluun, jossa kohdataan SaiPa.

Ilveksen seuraava kotiottelu on Vaasan Sportia vastaan sunnuntaina 22. lokakuuta. Ottelu järjestetään Lasten peli -teemalla ja se alkaa Nokia Arenalla klo 16:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi