1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves haluaa takaisin voittojen tielle Lappeenrannassa

Ilves haluaa takaisin voittojen tielle Lappeenrannassa

Mikko Aaltonen
SaiPa LA 14.10. klo 17:00 Ilves

Ilveksen reissuviikonlopun toinen peli pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa SaiPaa vastaan. Ilves lähtee Liigan sarjajumbon kimppuun Porissa voittomaalikilpailussa kärsitty tappio niskassaan.

Ilveksen neljän ottelun voittoputki Liigassa katkesi Porin perjantai-illassa, kun Ässät vei ottelun nimiinsä maalein 3-2. Ilveksen maaleista vastasivat Jani Nyman ja Matias Mäntykivi. Voittomaalikilpailussa onnistui Les Lancaster, mutta se ei riittänyt, kun Patapakasta rankkareissa onnistuivat Will Graber ja Lenni Hämeenaho.

SaiPan tilanne sarjan hännillä on tukala. Kisapuiston isännillä on alla seitsemän tappion putki. Näistä seitsemästä ottelusta kuusi on tappioita varsinaisella peliajalla. Edellisessä ottelussaan SaiPa hävisi kotonaan Kärpille maalein 5-2. Tuo ottelu pelattiin kuitenkin keskiviikkona, joten Ilveksellä on vastassa levännyt ja takuulla voitonnälkäinen joukkue.

SEURAA HEITÄ:
Ilveksen ykkössentterinä viime otteluissa esiintynyt Oula Palve on 12 tehopisteellään Liigan pistepörssin kärkipäässä ja piste per peli tahdissa tämän kauden osalta. Taitava ja juonikas Palve on jäänyt kahdessa edellisessä Liigaottelussaan pisteittä, joten nälkää pisteiden tekoon riittää varmasti. Jos ja kun Ilves pääsee Lappeenrannassa ylivoimalle, voi Palvelta odottaa jälleen peliälykkäitä lättyjä hyviin tekopaikkoihin.

Antti Kalapudas on ollut SaiPan alavireisestä tuloskunnosta huolimatta kovassa vireessä. Lappeenrantalaisten ykkössentteri on tehnyt 10 pelaamassaan ottelussa tehot 6+5 ja on joukkueen ehdoton avainpelaaja. Eri Liigaseuroja kiertänyt Oulaisten Huiman kasvatti on tällä menolla pelaamassa ylivoimaisesti tehokkainta Liigakauttaan ja sen vuoksi Ilveksen puolustuksen pitää olla Kalaputaan kanssa tarkkana.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Lappeenrannan Kisapuistossa kello 17.00. MTV:n suora lähetys alkaa kello 16.45. ILVES+:n ottelulähetyksen ennakkotunti käynnistyy kello 16.00. Teemana peliäly ja haastatteluissa ovat muun muassa Lauri Merikivi, Santeri Virtanen ja Šimon Stránský.

Porin Ässät voittolaukauksilla parempi
Tappio voittolaukauksilla Lappeenrannassa
UUTISET