1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves toista kertaa Poriin tällä kaudella

Ilves toista kertaa Poriin tällä kaudella

Mikko Aaltonen
Ässät PE 13.10. klo 18:30 Ilves

Ilveksen ja Porin Ässien kauden toinen kohtaaminen pelataan ensimmäisen tavoin Porissa Enersense Areenalla. Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisessa on odotettavissa tiukka ja kiihkeä kamppailu pisteistä.

Kauden avauskierroksella Ilves haki pisteet Porista 4-3-vierasvoitolla vahvan toisen eränsä avittamana. Ässät johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1-0 Eemil Erholtzin salamamaalilla, mutta toisessa erässä Oula Palve, Jani Nyman ja Petr Kodýtek käänsivät pelin Ilvekselle, eikä Ässät siitä enää toipunut. Kodýtek iski kolmannessa erässä Ilveksen osuman tyhjään Ässät-maaliin. Kolmannessa erässä Erholtz osui Ässille vielä toisen kerran ja Lenni Hämeenaho taiteili loppulukemat taululle 40 sekuntia ennen ottelun loppua.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hyvässä vireessä. Ilveksen voittoputki katkesi CHL-ottelussa Färjestadia vastaan, kun ruotsalaiset veivät jatkoaikavoiton mukanaan maalein 4-3. Liigassa Ilves kurvailee kuitenkin neljän voiton putkessa. Ässien edellisistä yhdeksästä ottelusta vain kaksi on päättynyt tappioihin ja nekin vasta jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa. Edellisen kerran Ässät on jäänyt kokonaan pisteittä syyskuun puolivälissä Sportia vastaan hävittyään vieraissa 4-1.

SEURAA HEITÄ:
Jani Nyman on löytänyt ainakin alkukaudesta tutkaparin itselleen kokeneesta Oula Palvesta. Seattle Krakenin toisen kierroksen varaus kesältä 2022 on saanut voimaa kroppaansa kesän aikana ja voittaa laitakahinoita koko ajan enemmän ja enemmän. Kahdeksan tehopistettä (4+4) 11 otteluun on myös kelpo saldo 19-vuotiaalle hyökkääjälle. Ässien puolustus saa olla tarkkana ”Jampan” kanssa. Nyman teki liigauransa avausmaalin nimenomaan Porissa, kun hän vuosi sitten syyskuussa ratkaisi voiton Ilvekselle voittomaalikilpailun ainoalla osumalla.

Porilaisten nuori laitahyökkääjä Lenni Hämeenaho on ollut alkukaudesta vähintään yhtä hurjassa vireessä kuin Jani Nyman. Hämeenaho on takonut 11 ottelussa kahdeksan maalia ja kirjauttanut yhden syöttöpisteen päälle. Suoraviivainen ja taitava hyökkääjä on ottanut itseoikeutetusti paikkansa Ässien ykkösketjusta. Nymanin tavoin myös Hämeenaho on toisen kierroksen varaus NHL:een. New Jersey Devils huusi Hämeenahon nimen viime kesän varaustilaisuuden 58. pelaajana.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Porin Enersense Areenalla kello 18.30. MTV:n suora lähetys alkaa kello 18.15. ILVES+:n ottelulähetyksen ennakkotunti käynnistyy kello 17.30. Tämän viikon teemana puhutaan peliälystä.

Ilvekselle CHL:n ensimmäinen tappio jatkoajalla
Porin Ässät voittolaukauksilla parempi
UUTISET