1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Pysähtyvätkö pelikaanit Ilveksen murinaan Hakametsässä

Pysähtyvätkö pelikaanit Ilveksen murinaan Hakametsässä

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Pelicans

Olympiatauolta palaava liiga jatkuu kiihkeällä taistelulla runkosarjan lopullisista sijoituksista. Ilves lähtee takaa-ajoon viisi pistettä Porin Ässien perässä, kun otteluita on pelaamatta viisi. Pelicansilla on jo toinen siipi pudotuspeleissä, mutta tappiolla Ilvekselle olisi paineita lisäävä vaikutus myös lahtelaisten pelaamiseen.

Ilveksen pelaaminen on löytänyt muotonsa

Koko kauden peliään tiivistänyt ja parantanut Ilves otti ennen maaottelutaukoa tärkeitä voittoja, kun se kaatoi ensin kotonaan HIFK:n ja myöhemmin vieraskentällä KooKoon niukkamaalisesti. Molemmat ottelut olivat tiukkaa taistelua, joissa Ilves osoitti suurempaa halukkuutta ja taisteli kynsin hampain tärkeät kolmen pisteen voitot molemmista otteluista. Joukkueen pelaamisessa etenkin hyökkäyspelaamisen rakenne on kunnossa ja ketjut hyökkäävät hienosti rintamissa. Puolustus on tiivistynyt ja alkukauden murheenkryyni alivoimapelaaminen on myös tiivistynyt.

Ilveksen onnistujien lista on kasvanut viime aikoina merkittävän pitkäksi ja kuluvalla kaudella on mahdollista, että ensimmäistä kertaa sitten kauden 1989-90 Ilveksessä neljä pelaajaa ylittää 40 tehopisteen rajan runkosarjassa. Tällä hetkellä kultakypärää kantaa uransa ennätyspisteitä parantava Sami Sandell, joka on ollut helmikuussa ilmiliekeissä tehden seitsemään otteluun tehopisteet 4+8. Peräti 23 maalia iskenyt Ville Meskanen, jota ennen vastaavaan maalimäärään ovat päässeet kaudella 2004-05 Hannes Hyvänen (27) ja Steve Kariya (24). 40 tehopisteen rajapyykin on saavuttanut myös Teemu Rautiainen, jonka aikaisempi piste-ennätys oli 29. Neljäntenä pelaajana 40 tehopisteen rajapyykkiä tavoittelee Eemeli Suomi, jolla on koossa 37 tehopistettä.

Ilveksen maalilla ykkösmaalivahdin tontin on kaapannut Riku Helenius, joka on aloittanut Ilveksen maalilla edellisissä kahdeksassa ottelussa. Ilveksen oma kasvatti on torjunut näissä kamppailuissa viisi voittoa. Neljästä edellisestä ottelustaan Ilves on onnistunut voittamaan kolme. Joukkueen parantunutta peliotetta alleviivaa fakta siitä, että pistetahti on ollut sekä kymmenen että kahdenkymmenen ottelun kuntopuntarissa sarjan kahdeksanneksi parasta.

Ilveksen sairastuvalla jatkavat runkosarjan loppuun Joona Ikonen, Jarkko Parikka ja Juhani Tamminen.

Pelicansin pelaaminen ailahdellut

Pelicansin pelaaminen kuluvan kalenterivuoden puolella on ollut hyvin epätasaista, sillä joukkueen kahdeksastatoista kamppailusta on kahdeksan voittoa ja kymmenen tappiota. Helmikuussa Pelicans pystyi kolmen ottelun voittoputkeen, jota seurasi kolmen ottelu tappioputki. Juuri ennen olympiataukoa lahtelaiset kellistivät Porin Ässät lukemin 4-3 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Joukkueen syömähampaana pitkin kautta toiminut pienikokoinen Iikka Kangasniemi on koonnut 35 tehopistettä, mutta viimeiset kahdeksan ottelua Kangasniemi on jäänyt ilman tehopisteitä. Ilveksestä tuttu voimahyökkääjä Antti Tyrväinen pelaa väkevää kautta ja romuluinen hyökkääjä onkin nautiskellut kauden aikana viidellä voittomaalilla, joka on joukkueesta eniten.

Pelicansin puolustuksessa on hurjasti tulivoimaa, kun koko liigan kolmanneksi ja neljänneksi eniten jääaikaa saaneet Mikko Kousa ja Libor Sulak pommittavat viivasta. Kousalla on koossa 31 tehopistettä ja Sulakilla 30. Mestiksestä hankittu Casimir Jürgens pelaa mahtavaa tulokaskautta, sillä 51 ottelua on tuottanut tehot 3+9 ja peliaikaa on tullut yli 22 minuuttia ottelua kohden.

Pelicans levensi rivejään keskushyökkääjä Aku Kestilällä, joka on pelannut tällä kaudella Jukureissa kaksi ottelua tehopisteittä, Kärpissä 14 ottelua tehoin 0+1 ja aiemmalla lainapestillään Pelicansissa, jossa syntyi viiteen otteluun tehot 1+2.

Kuluvalla kaudella 33 tehopistettä tehtaillut kokenut hyökkääjä Jesse Saarinen on sivussa lahtelaisten kokoonpanosta loukkantumisen vuoksi.

Valmentajakommentit, Karri Kivi

– Tilanne on meille kaikille täysin selvä. Kaikki meistä tietävät, että seuraavista viidestä pelistä pitää saada tulosta. Meillä on tiivis kokoonpano, kun käytössä on tasan seitsemän puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää. Henki joukkueessa on hyvä ja siellä jätkät vetävät silmät ulkona päästä.

– Tauko käytettiin henkiseen ja fyysiseen palautteluun. Kun kiekko tippuu huomenna jäähän meidän pitää olla heti valmiina pelaamaan. Siihen on kuitettu hakea valmiutta pitämällä lähimmät reenit pelinomaisina.

Pelaajakommentit, Sami Sandell:

– Vaikka edellisestä kohtaamisesta on kulunut kauan (1,5kk) olemme tutut joukkueet keskenämme. Pelicansilla on hyvä joukkue, joka liikkuu aktiivisesti. Meidän pitää pystyä pelaamaan samaa hyvää omaa aktiivista ja liikkuvaa peliämme, millä viime aikoina on tullut tulosta.

– Ennakoin tasaista ja tarkkaa peliä. Kuten viime kierroksilla pienet asiat rakaisevat pisteiden kohtalon. Kaikki joukkueet tarvitsevat pisteitä ja jokainen kamppailu on kova taistelu molemmille arvokkaista pisteistä.

– Olympiatauko tuli hyvään valiin, sillä tammikuu oli raskas lukuisine otteluineen. Nyt pelataankin sitten kaikki joukkueet loppuun saakka ilman isompia taukoja. Omalla kohdallani tauolta palaaminen ei ole sen vaikeampaa kuin mihinkään muuhunkaan peliin tuleminen.

– Oma pelaamiseni on ollut viime aikoina hyvällä tasolla. On ollut hauskaa pelata Teemu Rautiaisen ja Teemu Lepauksen kanssa. Tärkeintä on nyt kuitenkin pystyä tekemään tulosta tulevissakin peleissä ja auttaa sitä kautta joukkuetta.

– Joukkueessa kaikki tietävät mikä meidän tilanteemme on. Mailaa puristamalla ei voiteta yhtään ottelua, mutta hävitä sillä lailla voi. Pitää vain nauttia näistä peleistä ja ladata peli kerrallaan kaikki peliin, sillä millään mitä on aiemmin tapahtunut tai tapahtuu tulevaisuudessa ei enää ole merkitystä näissä peleissä.

Ilves kaatoi KooKoon vieraissa
Veikkauksen Kannattajakierros-pelinä Ilves–Pelicans
UUTISET