1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Rehab juoksi Raipe-rahastolle 13 770 euroa

Rehab juoksi Raipe-rahastolle 13 770 euroa

Satu Laakso / Raviliiga Ilves

Ilves ry:n varapuheenjohtaja Jarmo Huhtala, Raimo Helminen ja Ilves-Hockey Oy:n myyntijohtaja Timo Lehtinen tyytyväisinä tapaamassa Rehabia Raviliigan päättyessä. Rehab kantoi kortensa yhteiseen Ilves-kekoon moitteitta. (Kuva: Sami Raiskio, Ilves.com)


Vuoden vaihteessa päättynyt jääkiekon SM-Liigan ja Suomen Hippoksen nelivuotinen yhteisprojekti Raviliiga toi 13 770 euron tukipotin Ilves-junioreille.

Projektissa 12 liigajoukkuetta hankki itselleen kimppaomisteisen ravihevosen, Ilveksen hevoseksi valikoitui nyt 5-vuotias ruuna Rehab. Lempinimellä Ripa tunnettu hevonen osoittautui kestäväksi kilpahevoseksi. Se valmentautui ja kilpaili tamperelaisen Markku Niemisen tallista. Ruuna juoksi Ilveksen nimissä kaikkiaan 42 lähtöä, joista nappasi kolme voittoa, viisi kakkossijaa ja kahdeksan kolmossijaa. Rahaa se tienasi Ilveksen nimissä 12 570 euroa.

Raviliigahevosten omistajuus jaettiin tuhanteen osuuteen, joka hinta oli 100€. Raviliigan sääntöjen mukaisesti hevoset myytiin huutokaupalla vuodenvaihteessa. Myynnin jälkeen hevosen tilillä olleet rahat sekä myyntihinta laskettiin yhteen, Rehabilla viivan alle jäi 27 540 euroa. Summasta jaettiin 50% omistajille ja 50% liigajoukkueelle. Rehabin Ilves Hockey Oy:lle juoksemat 13 770 euroa menevät Ilves ry:n hallinnoimalle Raipe-rahastolle.

Raipe-rahaston tarkoituksena on Ilves ry:ssä harrastavien jääkiekkojuniorien tukeminen stipendejä myöntämällä. Ensisijaisia tuen saajia ovat apua tarvitsevat, eteenpäin pyrkivät lahjakkaat junioriurheilijat. Vuosittain stipendejä on saanut kymmenkunta nuorta kiekkoilijaa harrastuksensa mahdollistamiseen.

– Raviliiga-projektia ja Rehabin menoa on ollut hieno seurata näiden vuosien ajan. Olen itse ollut raveista kiinnostunut jo ihan pikkupojasta asti ja oman hevosen puolesta jännittämisessä on aina oma suolansa. Ripa juoksi säätiölle hienon potin, jolla saamme taas avustettua lukuisia kiekkojunnuja, Raimo Helminen kiittelee.

– Pyrimme kasvattamaan tuen saajien määrää tulevina vuosina. Korona on tuonut runsaasti uusia haasteita jääkiekon harrastamiseen ja yritämme kaikin mahdollisin keinoin auttaa tuen tarvitsijoita. Rehabin juoksemat rahat tulevat tarpeeseen ja etenkin hyvään käyttöön, Raipe iloitsee.

Myös Ilves-Hockeyn toimitusjohtaja Risto Jalo oli projektiin tyytyväinen ja kokee, että lahjoitettavat varat menevät loistavaan tarkoitukseen.

– Ilveksen toiminta perustuu pelaajiin ja on meidän yhteinen tehtävä tukea ja auttaa heitä harrastuksessaan mahdollisuuksien mukaan. Raipe-rahasto mahdollistaa jääkiekkoilun monille junioreille, joilla ei siihen muuten olisi varaa. Ilveksen väreissä kilpailleen Rehabin otteita oli kiva seurata koko projektin ajan, Risto Jalo toteaa.

Rehabin omistajaosakkaiden rahoista 10 000 euroa lahjoitetaan Taysin lasten ja nuorten sairaalalle hevosavusteiseen kuntoutukseen sekä 3 770 euroa menee Teivon raviradan ravinuorten toiminnan tukemiseen.

Rehab nauttimassa ansaitusti omistajiensa huomionosoituksista hyvin menneen startin jälkeen.
Pregame-livestudio: Ilves-HPK lauantaina 16.1.
Matias Myttynen haluaa menestyä Ilveksen paidassa
UUTISET