1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Matias Myttynen haluaa menestyä Ilveksen paidassa

Matias Myttynen haluaa menestyä Ilveksen paidassa

Vesa Suonsyrjä

Matias Myttynen ehti palaamaan kahdeksan kautta maailmalla ennen kuin oli aika palata oman rakkaan kasvattajaseuran Ilveksen paitaan. Tässä haastattelussa keskitytään nykyhetkeen ja menneisyyttä avataan myöhemmin tehtävässä Ilves Hockey Podcastissa.

Matias Myttynen pelasi viime kaudella hienon kauden Ruotsin pääsarjassa Malmön riveissä. 23 tehopistettä parhaassa peli-iässään iskenyt keskushyökkääjä oli oudossa tilanteessa kun sopimusta ei ollut mihinkään kun nykyinen kausi aloitettiin.

– Uskon, että pelipaikka olisi löytynyt aikaisemminkin mutta omat ja seurojen intressit eivät kohdanneet. Ruotsissa neuvottelut venyivät ja kun korona-tilanne paheni eivät seurat halunneet palkata uusia pelaajia.

– Osin oli myös tietoinen valinta nauttia harvinaisesta yhteisestä perhe-elämästä elämänkumppaninini Lotta Haralan kanssa. Oli kiva olla välillä enemmän kotona ja olla myös tukemassa Lotan urheilu-uraa, hymyilee Myttynen.

Myttynen ei jäänyt surkuttelemaan sopimuksetonta tilannettaan vaan harjoitteli hyvässä ryhmässä, joka koostui sopimuksettomista pelaajista ja kauttaan odottavista NHL-ammattilaisisista.

– Olen ennenkin ollut samassa tilanteessa ja pahimmillaan siellä on ollut vain Pajusen Tommi antamassa syöttöjä. Tänä vuonna meillä oli hyvin pelaajia ja sain sitä kautta rytmiä harjoitteluun ja hyvin valmisteltuja harjoituksia, kun valmentajina oli Ville ”Nemo” Niemisen ja Tomek Valtosen tasoisia koutseja.

– Ryhmässä oli paljon huippuammattilaisia kuten Sami Vatanen, Juuse Saros ja Aleksander Barkov sekä Ilveksestä tutut Michael Keränen ja Mikael Kuronen joitain mainitakseni.

Marraskuun puolen välin tienoilla ”Myde” sai puhelinsoiton ja sai lyhyen sopimuksen entisestään tuttuun paikkaan ja pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa KHL:ssa Jokereiden paidassa.

– Oli helppo päätös mennä tuttuun ympäristöön, vaikka tiesin jo ennalta että kyseessä on 1-3 ottelun pätkä. Olin ollut kuitenkin siinä vaiheessa jo kahdeksan kuukautta pelaamatta, niin oli hienoa päästä tosipeliin mukaan.

Kaksi päivää ennen joulua annettiin aikainen joululahja Ilveksen kannattajille ja myös Matias Myttyselle, joka palasi kotiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

– Vuosien varrella on usein käynyt mielessä, että olisi hienoa jossain vaiheessa palata Ilvekseen pelaamaan. Haluan jääkiekossa menestyä ja missään muualla se ei olisi yhtä hienoa kuin täällä Ilveksen väreissä, hehkuttaa Myttynen.

– Paljon Ilveksessä on muuttunut, mutta koppiin oli helppoa tulla sillä tunnen entuudestaan useampia pelaajia, kuten Niko Peltolan, Aleksi Elorinteen, Joose Antosen ja Teemu Lepauksen. Kaiken pysyvintä Ilveksessä on kuitenkin huolto – molemmat Lasse ja JP soittivat minulle kun sain uuden sopimuksen selvästi iloisina paluustani. Maailmalla olen tavannut lukuisia huoltajia, jotka ovat poikkeuksetta hienoja ihmisiä, mutta parhaat löytyvät kyllä täältä.

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Matias Myttynen on pelannut nyt Ilveksessä neljä ottelua, joissa 30-vuotias keskushyökkääjä on kerännyt kolme syöttöpistettä.

– Koko mies on intoa täynnä, mutta otteluohjelma on ollut erikoinen. Näen parempia asioita pelaamisessani koko ajan ja uskon pystyväni parantamaan monella osa-alueella kauden edetessä.

– Tehopisteet eivät itsessään ole tärkeitä, mutta tekemällä tehoja pystyn auttamaan joukkuetta. Pystyn auttamaan joukkuetta monin muinkin tavoin pelaamalla järkevästi, voittamalla aloituksia ja tarvittaessa puolustamalla johtoa otteluiden loppuhetkillä.

Ilveksen pelitapa, joka rohkaisee kiekolliseen pelaamiseen ja tukeutuu hyvään liikkeeseen on Myttyselle mieleinen.

– Olin ennen sopimustani katsonut pelejä ja muistan Hakametsässä katsomosta seuraamassa mietittyäni, että on hienoa kun peli voi olla viihdyttävää ja tehokasta samaan aikaan.

– KalPassa pelatessani pelitapa oli samantyylinen ja tiesin sopimusta tehdessäni, että pystyn pelaamaan tätä pelitapaa ja että näin on myös mukavaa pelata. Viime kauteen pohjaten pelaaminen on myös Ruotsissa auennut ja trappia pelataan molemmissa sarjoissa selvästi entistä vähemmän. Ruotsissa on menty ehkä jopa askel pidemmälle, sillä siellä ei kiekkoa juuri pysäytetä enää maalin taakse puhumattakaan viivelähdöistä.

Ilveksen pukuhuoneessa henki on erinomainen ja Myde kertookin arjen joukkueessa olevan iloista.

– Ei koskaan ole huono fiilis lähteä hallille, kun jätkät ovat onnistuneet luomaan sinne sellaisen ilmapiirin, jossa on helppo viihtyä. Juttua lentää ja ilme on iloista. Parhaat värittäjät löytyvät nelikosta Lepaus, Antonen, Mieho ja Kolppanen – välillä on pakko pitää hatusta kiinni kun kuttu on niin lennokasta, nauraa Myttynen.

Rehab juoksi Raipe-rahastolle 13 770 euroa
Lisääkö Ilves HPK:n tuskaa?
UUTISET