1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Runkosarjan loppuhuipennus Hakametsässä – Kampeaako Ilves ohi Lukosta?

Runkosarjan loppuhuipennus Hakametsässä – Kampeaako Ilves ohi Lukosta?

Marko Herckman
Ilves TI 22.7. klo 02:00 Lukko

Liigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan torstaina ja Ilveksen vieraaksi Hakametsään saapuu Rauman Lukko. Tiistain kierros jätti viimeisen runkosarjapeliin maistuvasti panosta ja Ilves pystyy voitolla jättämään vielä illan vieraat taakseen.

Panokset kovenee

Runkosarjan viimeistä edellinen kierros pyöräytti vielä paljon panosta molempien playoff-viivojen tuntumaan. Ilves hoiti oman hommansa rutiinilla ja kävi raapimassa sarjajumbo Ässistä varman 0-4-voiton. Torstain vastustaja Lukko romahti samalla kotonaan ja sarjan toiseksi viimeistä sijaa majoittava Mikkelin Jukurit vei pisteet matkaansa rumin 1-6-lukemin.

Voitto Ässistä varmisti Ilvekselle kotiedun lauantaina alkaviin playoffeihin. Tamperelaiset voivat vielä nousta yhden pykälän seitsemänneksi illan vastustaja Lukon ohi, jos Ilves onnistuu nappaamaan voiton varsinaisella peliajalla. Lukolla on mahdollisuuksia nousta vielä jopa viidenneksi, mutta se vaatii myös edellä olevien IFK:n ja HPK:n tappioita.

Ilves on kerännyt helmikuun alusta laskettuna 25 pistettä yhdessä Tapparan ja Pelicansin kanssa. Vain sarjakärki Kärpät on onnistunut saalistamaan enemmän pisteitä vastaavalla ajanjaksolla. Lukko samassa kuntopuntarissa Ilveksen jälkeen viidentenä. Maaliskuun viidestä pelistään Ilves on voittanut kolme ja Lukko vain yhden.

Ilveksen vastustaja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle löytyy kolmikosta SaiPa, JYP tai Sport.

Suomi noussut esiin

Rikkonaisen alkukauden pelannut Eemeli Suomi on ollut viime aikoina Ilveksen tärkein kenttäpelaaja. 23-vuotias Ilves kapteeni on ollut ratkaisevassa osassa kahdessa edellisessä voittopelissä. Viime lauantaina HPK:ta vastaan Suomi räjäytti Hakametsän voitonjuhliin iskemällä 2-1-voittomaalin jatkoajalla. Porissa kapteeni pamautti liigauransa ensimmäisen kypärätempun. 11 peliä kauden aikana sivussa ollut Suomi on kerännyt tehot 18+21=39 ja edellä sisäisessä pistepörssissä on vain Arttu Ruotsalainen.

Lukas Dostal pelasi Porissa tiistaina liigauransa ensimmäisen nollapelin. Nuori tsekkiveskari on ollut erinomainen vahvistus Ilvekselle. Rauhallisesti pelaava Dostal on noussut nopeasti Ilves-yleisön suosikiksi ja pelannut erinomaisella prosentilla 93,17. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,55. Voittopelien jälkeen kotiyleisöä tyylikkäästi viihdyttänyt Dostal on tuonut lisäarvoa myös erinomaisella mailapelillään.

Puolustaja Oskari Laaksonen on pelannut Ilveksestä tällä kaudella isoimmalla peliaikakeskiarvolla. Edellisen ottelun silmävamman takia sivussa ollut Laaksonen palasi peliin tiistaina Porissa alusti heti avauserässä Erik Ahopellon ja Eemeli Suomen maalit. 19-vuotias Laaksonen on Ilveksen tehokkain puolustaja pisteillä 3+21=24. Laaksosen pakkiparina pelaava Jarkko Parikka on ollut Ilveksen paras plusmiinus-tilastossa. Läpimurtokauttaan pelaavan 21-vuotiaan Parikan tehosarake näyttää ennen runkosarjan viimeistä peliä lukemaa +19.

Toista liigakauttaan pelaavat Teemu Lepaus ja Joona Ikonen, sekä kanadalainen konkaripakki Mark Flood ovat ainoat pelaajat, jotka ovat pelanneet Ilveksen kauden kaikki ottelut.

Lukko onnistunut hankinnoissaan

Raumalla on tällä kaudella onnistuttu ulkomaalaisvahvistusten kanssa. Justin Danforth on koko sarjan pistepörssissä viidentenä kerättyään tehot 17+34. Toinen kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazio on kompannut 40:llä tehopisteellä. Tsekkipuolustaja Jakub Krejcik on pelannut raumalaisjoukkueen isoimmat minuutit. Krejcik on myös Lukon tehokkain puolustaja. Juuri 18 vuotta täyttänyt Ville Heinola on Lukon plusmiinus-tilaston kärkinimi. Lukon maalivahdit Lassi Lehtinen ja Oskari Setänen pelanneet melko tasaisesti. Tilastoissa paremmin on pärjännyt 20-vuotias Lehtinen.

Raumalaiset hankkivat helmikuussa kokeneen Vili Sopasen Raumalle. Saksan DEL-liigassa kautensa aloittanut Sopanen on sopeutunut Äijänsuolle hyvin ja kerännyt kahdeksan tehopistettä. Viime kaudella vielä Ilvestä kipparoinut Tapio Laakso on kerännyt raumalaisten kolmosketjun keskellä 13 pistettä.

Hyvä testi edessä

Ilves hakee Lukko-pelistä voiton lisäksi hyvää starttia lauantaina Hakametsässä käynnistyviin pudotuspeleihin. Lukolla on voitolla vielä mahdollisuus nousta kuuden joukkoon ja raumalaiset ovat varmasti täynnä näytönhalua heikosti sujuneiden viime pelien jälkeen. Ilveksen suurin murheenkryyni viime aikoina on ollut ylivoimapeli, jonka hiominen kuntoon voi olla yksi playoff-menestyksen kulmakivistä.

Hakametsässä on odotettavissa playoff-henkinen kamppailu kaksi päivää ennen varsinaisten pudotuspelien käynnistymistä.


Äänestä ottelun parasta pelaajaa Ilves-Appissa

Ilves ry:n, Ilves Edustus Oy:n ja Ilves-Hockey Oy:n virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Sovelluksen kautta voit myös liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Kapteeni Suomen kypärätemppu varmisti Ilveksen kotiedun
Lukko vahvempi runkosarjan päätöskamppailussa
UUTISET