1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Runkosarjan viimeinen paikallispeli edessä

Runkosarjan viimeinen paikallispeli edessä

Vesa Suonsyrjä
Tappara TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves kohtaa perjantaina kuudetta kertaa paikallisvastustajansa Tapparan. Keskinäiset koitokset ovat olleet tiukkoja, sillä kaikki aiemmat ottelut ovat päättyneet maalin erolla Ilveksen voitettua kolmesti ja Tapparan kahdesti. Molemmilla joukkueilla taistelu runkosarjasijoituksesta jatkuu kiivaana, joten tärkeät pisteet ovat jälleen jaossa.

Viisi tasaista kamppailua taustalla – Ilves varmistanut paikallisherruuden

Kun 5/6 runkosarjan paikalliskamppailua on pelattu ovat pisteet Ilvekselle 10-5, joten kauden kuudennessa kohtaamisessa on jaossa ainoastaan tärkeitä runkosarjapisteitä. Tappara taistelee tiukasti runkosarjan voitosta, sillä se on sarjassa toisena ainoastaan kaksi pistettä sarjakäki Kärppiä perässä (108-106) oululaisia yhden ottelun enemmän pelanneena.

Ilves on sarjassa neljäntenä (96) kolme pistettä KooKoon (99) takana. Tiukassa kamppailussa kuuden parhaan joukossa ottelun vähemmän pelanneita Lukkoa (94) ja HIFK:a (90), jotka tuovat omaa painettaan takaa.

Kauden aiemmat paikalliskamppailut ovat päättyneet:

13.9.2019 Ilves-Tappara 4-5
25.10.2019 Tappara-Ilves 1-2
15.11.2019 Ilves-Tappara 1-0
13.12.2019 Tappara-Ilves 3-4
31.1.2020 Ilves-Tappara 3-4 vl.

Olli Salo – Työrukkaset käteen

Ilveksen valmentaja Olli Salo painottaa oman tekemisen merkitystä. Tappio Jukureille on käsitelty joukkueen sisällä ja työ jatkuu päivittäisen tekemisen kautta.

– Meillä on paljon parannettavaa viimeaikaisiin otteisiin etenkin 5vs5 pelissä ja se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että meidän pitää palata monessa asiassa työnteon kautta aivan perusasioihin.

Tasaviisikoin pelaaminen on ollut viime aikoina meiltä heikkoa ja maalipaikkoja ei olla luotu missään nimessä tarpeeksi. Syitä siihen on runsaasti, mutta niitä on tässä turhaa lähteä avaamaan.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tuloksellisesti ennen Jukurit-ottelua voitimme KooKoon ja Jypin. Missään tapauksessa meidän pelaamisemme ei ole tyydyttänyt ketään, mutta ainoa keino on ydinasioihin palaaminen. Kävimme tänään palaverin joukkueen kesken Jukurit-pelistä ja siitä lähti keskittyminen omaan peliin. Focus on omassa tekemisessä ja työrukkaset ovat kädessä, painottaa Olli Salo.

Aleksi Elorinne – Pitkässä sarjassa tulee välillä huonompiakin jaksoja

Aleksi Elorinne odottaa perjantailta hyvää kamppailua.

– Varmasti perjantaina on edessä taas kovatasoinen, kovatempoinen ottelu jossa vaatimustaso nousee korkealla. Meillä pitää olla työhanskat käsissä alusta lähtien, jotta pystymme kamppailemaan voitosta. Nämä paikallispelit ovat hienoja pelejä kaikille, sillä niin pelaajat kuin kannattajat saavat ylimääräiset pari prosenttia tekemiseensä, muistuttaa Elorinne.

– Minusta kentän tapahtumat ovat aina pelaajien vastuulla ja koen että etenkin pelaajien itsensä valmistaminen on ennen kaikkea jokaisen omalla vastuulla. Paikallisikamppailuissa tunnelma ja yleisö aktivoivat jokaisen pelaajan ja osin siksikin ne ovat niin tasaisia ja laadukkaita kamppailuita.

– Huomiselle valmistautuminen on avainasemassa. Meidän pitää palata aivan perustasolle, kun tasaviisikoin meillä on ollut vaikeata.Meidän pitää pelata tilanne ja vaihto kerrallaan asiat laadukkaasti tehden. Meidän pelaajien pitää unohtaa ylimääräinen ja keskittyä tekemään pienet asiat hyvin, painottaa Elorinne.

– Missään nimessä fyys puolinen ei ole tässä joukkueessa ongelma. Kesästä asti ja matkan varrella olemme eläneet laadukasta arkea ja harjoitelleet hyvin. Jos jotain ongelmia halutaan etsiä niin ne ovat olleet mentaalipuolella, korostaa Elorinne.

Ilves kohtaa perjantaina kuudetta kertaa paikallisvastustajansa Tapparan. Keskinäiset koitokset ovat olleet tiukkoja, sillä kaikki aiemmat ottelut ovat päättyneet maalin erolla Ilveksen voitettua kolmesti ja Tapparan kahdesti. Molemmilla joukkueilla taistelu runkosarjasijoituksesta jatkuu kiivaana, joten tärkeät pisteet ovat jälleen jaossa.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 21.2.2020

Hyökkääjät:
Robert Leino (sairaana, päivä kerrallaan)
Matias Maccelli (2 viikkoa)


 

Ilves’ (smallest) biggest fans
Ilves Hockey Podcast – Timo Peltomaa
UUTISET