1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Siivittääkö runsaslukuinen kotiyleisö Ilveksen voittoon Jukureista?

Siivittääkö runsaslukuinen kotiyleisö Ilveksen voittoon Jukureista?

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Jukurit

Ilves kohtaa hyvää vauhtia täyttyvässä Hakametsässä Jukurit. Onnistuuko joukkue nappaamaan kolmannen perättäisen kotivoittonsa runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi?

Onnistuuko Ilves nujertamaan hyvänolon tunteensa?

Ilveksellä on alla maukas voitto paikalliskamppailussa, jossa Tappara jäi tiiviisti puolustaneen ja terävästi hyökänneen Ilveksen jalkoihin. 1-4 voitossa Ilves paransi ottelun loppua kohden ja oli kolmannessa erässä suvereeni. Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osunut Arttu Ruotsalainen, hyvään vireeseen yltänyt Topias Haapanen (viimeiset 5 ottelua 3+1) sekä pitkän maalittoman putkensa katkaissut Joose Antonen.

Ilveksen koko kautta on leimannut ailahtelevaisuus jota kuvaa myös otanta edellisestä videstä kamppailusta. Hurja nousu voittoon kotona HIFK vastaan – tasaisessa ottelussa tappio Jyväskylässä – Tiiviillä esityksellä voitto kotona JYPistä – Reilu tappio Vaasassa – Tiiviillä esityksellä voitto Tapparasta.

Ilveksen murheenkryyninä pitkään olleet erikoistilanteet ovat petrrautuneet, sillä kymmenen ottelun otannalla ylivoima on ollut sarjan viidenneksi tehokkainta (22,86%). Alivoima on samalla otannalla yhä sarjan heikointa (58.82%). Kauden ratkaisua kohden alivoima pitääkin saada selvästi toimivammaksi mitä se on tammikuussa ollut. Yhtenä ratkaisuna tähän valmennus on nostanut Mike Halmon pelaamaan alivoimaa.

Ilves on kerännyt tällä kaudella enemmän pisteitä vierasotteluista kuin kotiotteluista (33-36), mutta ilahduttavasti otteet Hakametsässä ovat olleet nousujohteisia ja tänään Ilveksellä on mahdollisuus napata neljäs perättäinen kotivoitto. Eilen perjantaina lippuja oli mennyt jo noin 5500, joten kotiyleisön tuesta pistejahti ei jää kiinni.

Ilveksen kokoonpanossa on pieniä muutoksia Eero Savilahden jäädessä pois kokoonpanosta. Mike Halmo nousee kolmosen keskelle Savilahden eiliselle paikalle ja Julius Valtonen nousee kokoonpanoon.

Tulevaan kauteen katseensa kääntäneillä Jukureilla kiusaajan rooli

Mikkelin Jukurit ovat kääntäneet taustalla katseet jo tulevaan kauteen ja joukkue on luopunut parhaasta hyökkääjästään Mika Partasesta, joka siirtyi Sveitsiin sekä paljon pelanneesta puolustaja Aleksi Salosesta. Näillä toimilla yläsavolaiset pyrkivät tehostamaan tulevan kauden toimintaansa.

Jukureilla on allaan viisi tappiota, mutta on huomionarvoista etteivät sarvipäät ole myyneet nahkaansa halvalla. Edellisistä kolmesta kamppailusta Jukurit on vienyt kaksi jatkoajalle ja rehellisyyden nimissä sen olisi pitänyt pystyä voittamaan JYP eilen, mutta joukkuetta riivaava onnistumattomuus ylivoimapelissä on saanut jo valtavat mittasuhteet, sillä edellinen onnistuminen täyttää tänään kuukauden.

Pudotuspeliviivaan Jukureilla on yksitoista pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä 14 ottelua. Matemaattisesti mahdollisuuksia siis on, mutta käytännössä joukkue pelaa paineettomasti ja siksi se on vaarallinen ja aliarvioimiseen ei ole varaa.

Jukureilla on joukkueessaan yhä ratkaisuvoimaa, sillä joukkueessa pelaa yhä neljä kymmenen maalia viimeistellyttä pelaajaa. Pienikokoinen Jesper Piitulainen on tehnyt edellississä kolmessa ottelussa kolme maalia.


Kaikki liput 9 € – tule ajoissa halliin!

Päivän otteluun on kaikki liput tarjolla huippuedulliseen tarjoushintaan 9 euroa. Ilveksen isännöimissä perjantai- ja lauantaiotteluissa jäähallin D-päädyn Restel-ravintoloiden myyntipisteillä on tarjoushinnat, jotka ovat lauantaina voimassa klo 16.00-16.30. Tarjoilu jatkuu D-päädyn ravintoloissa tarjoushinnoin myös ottelun jälkeen.

Ilveksen kannattajatukiyhdistys Share Ilves ry järjestää klo 16.30 alkaen D-päädyn käytävän kannattajakulmauksessa Pre-game-tapahtuman, jossa haastateltavina ovat valmentaja Olli Salo ja puolustaja Olli Vainio.

Huom! Jäähallin parkkipaikka tullee tänään täyttymään, sillä viereisellä Tampere Areenalla järjestetään myös tapahtuma. Pyydämme otteluun tulevaa yleisöä huomioimaan tämän ja saapumaan hallille ajoissa.

Liput


Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – osallistu Sylva ry:n #erätauko-kampanjaan Ilves-Jukurit-ottelussa

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään Suomessa ja kansainvälisesti 15.2.2019. Liiga on kahden viime kauden tapaan mukana Sylva ry:n #erätauko-kampanjassa, jossa tänä vuonna nostetaan esiin syöpään sairastuneen sisarukset.

Ilves-Jukurit-ottelun avauskiekon pudottaa leukemian sairastanut 12-vuotias Vilma, jolla on mukanaan veli Viljo ja sisko Helmi. Ottelussa on mukana myös paikallinen Syli ry, jonka toiminnan hyväksi järjestetään lipaskeräys.

Tee hyvä teko ja auta Sylvaa auttamaan. Voit osallistua hyvän tekemiseen myös lahjoittamalla Sylvan Facebook-keräykseen tai MobilePaylla Sylvan lahjoitusnumeroon 87215.

Sylva ry on syöpäsairaiden lasten ja nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva tukee sairastunutta ja tämän lähipiiriä tarjoamalla tietoa ja tukea.

SYLI ry on syöpään sairastuneiden lasten vanhempien yhdistys, jonka toiminnan piiriin kuuluvat kaikki Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (TAYS) hoitoa saavat lapset ja heidän perheensä.

Ilves tylsytti Tapparan täpötäydessä Hakametsässä
Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu – osallistu Sylva ry:n #erätauko-kampanjaan Ilves-Jukurit-ottelussa
UUTISET