1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Suurten panosten ottelu – Ässät Ilveksen vieraaksi

Suurten panosten ottelu – Ässät Ilveksen vieraaksi

Mikko Alahäivälä
Ilves KE 19.7. klo 02:00 Ässät

Torstaina kotikaukalossaan Lukon kaataneen Ilveksen ottelut jatkuvat tänään Hakametsässä. Edessä on kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun poikkeuksellisesti keltaisessa peliasussa pelaavan Ilveksen vieraaksi saapuu Ässät.

Pudotuspelipaikka vaatii loppukiriä

Ilves otti torstaina Lukosta pakkovoiton ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa. Tupsukorvien esitys oli raumalaisia vastaan tasapainoinen ja voitto täysin ansaittu. Ilves piti Lukon tekopaikat melko vähissä, ja tarvittavilla hetkillä Riku Helenius, joka joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä, ja Antti Lehtonen torjuivat luotettavasti. Voiton takuumiehinä toimivat kolme tehopistettä mieheen iskeneet Ilves-kasvatit Ville Meskanen ja Eemeli Suomi.

Piste-ero pudotuspeliviivan päälle oleviin Ässiin on edelleen 13 pistettä, kun Ilveksellä on pelaamatta 16 runkosarjaottelua. Pudotuspeleihin nouseminen ei ole helppo tehtävä muttei mahdotonkaan, kuten viime kevät osoitti. Porilaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän, joten keskinäisen ottelun ja rästipelin voittamalla Ilves nousisi jo kutkuttavan lähellä porilaisia. Torstainen voitto Lukosta oli vahva näyttö Ilveksen potentiaalista, ja samanlaisiin esityksiin pystyessään joukkue tulee voittamaan otteluita jatkossakin.

Ilveksen kultakypärä pysyy edelleen tehot 14+19=33 takoneen Teemu Rautiaisen päässä, mutta torstaina 2+1-tehojensa myötä takaisin piste per peli -tahtiin noussut Ville Meskanen on vain pisteen jäljessä summattuaan 32 ottelussa tehot 15+17=32. Meskanen on 15 osumallaan Liigan maalipörssissä seitsemäntenä. Sarjan pistepörssin top 20:stä löytyvät myös Eemeli Suomi ja torstain ottelun sivussa ollut Sami Sandell – Suomen tehot ovat 13+17=30 ja Sandellin 9+21=30. Tammikuussa joukkueen tehokkain pelaaja on ollut kapteeni Tapio Laakso, joka on tehnyt 8 ottelussa pisteet 4+5=9.

Ässät tasaisessa keskikastissa

Ässät on vahvistanut joukkuettaan kauden aikana rutkasti. Porilaisten riveihin ovat liittyneet hyökkääjät Sakari Salminen ja Tapparassa epäonnistunut Jarno Kärki sekä puolustaja Tommi Taimi – kaikki Ässien kasvatteja. Viime viikolla muutoksia nähtiin myös valmennuspuolella, kun päävalmentaja Jyrki Aho sai siirtyä sivuun tehtävästään. Ässät voitti joulutaukoa edeltäneistä yhdestätoista ottelustaan yhdeksän, mutta sen jälkeen porilaisten marssista katosi tahti. Joulutauolta palattuaan joukkue hävisi yhdeksästä ottelustaan seitsemän. Seurajohto teki tässä vaiheessa ratkaisunsa ja päävalmentajan paikalle nousi Ahon valmennustiimistä Mikael Kotkaniemi, jonka sopimus ulottuu kevääseen 2020 asti.

Valmentajanvaihdoksen jälkeinen ottelu HIFK:ta vastaan päättyi voittomaalikilpailun jälkeen 4-3-vierastappioon, mutta viime ottelussa porilaiset palasivat voittokantaan kaadettuaan kotonaan KooKoon lukemin 6-1. Ässät pitää hallussaan sarjan 10. sijaa, mutta keskikasti on tasainen. Viidentenä oleva Lukkokin on vain kuusi pistettä Ässiä edellä, mutta huomioitavaa on, että porilaiset ovat pelanneet 1-3 ottelua kaikkia muita joukkueita enemmän.

Ässien paras pistemies löytyy puolustusosastolta. Valko-Venäjällä syntynyt 27-vuotias ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin on tehnyt 45 ottelussa tehot 11+16=27. Vasemmalta laukova Matushkin on Liigan puolustajien pistepörssissä neljäntenä ja maalipörssissä toisena. Antoine Laganièrin pistesaldo on 12+13=25 ja Sami Lähteenmäen 13+11=24. Päävalmentaja Mikael Kotkaniemen poika Jesperi Kotkaniemi, 17, on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena tehoilla 8+13=21. Ilves-taustaa omaavia pelaaja Ässissä ovat hyökkääjät Ville Korhonen ja Tuomas Huhtanen, puolustajat Niko Peltola ja Aleksi Mäkelä sekä maalivahti Henri Kiviaho.

Jatkuuko kotivoittojen sarja?

Kauden aiempien kohtaamisten voitot ovat tasan 1-1. Syyskuussa Ässät oli Porissa vahvempi maalein 6-2, mutta marraskuun alussa Ilves maksoi kalavelat kaatamalla Ässät Hakametsässä lukemin 5-2. Tänään Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat Lukko-ottelussa iskun päähänsä saanut Riku Helenius ja Arto Laatikainen, mutta Valtteri Viljanen ja Sami Sandell palaavat kaukaloon. Heleniuksen poissaolon myötä Ilves kutsui TUTOssa lainalla olleen Markus Ruusun takaisin maalivahtiosastonsa vahvistukseksi. Ässiltä ovat sivussa puolustajat Juho Tommila ja Jere Seppälä sekä hyökkääjät Philip McRae, Mikko Salmio, Matias Varttinen ja Sakari Salminen, joka on loukkaantumisten takia pystynyt pelaamaan vain neljässä ottelussa. Tällä viikolla porilaisten kokoonpanoon palasi hyökkääjä Simon Suoranta, joka oli sivussa lähes neljä kuukautta. Katsomon puolelle Ässät saa tuekseen noin 200 fanimatkalaista.

ILVES PRE GAME – D1-KANNATTAJAKULMA AUKEAA KLO 16.00

Kevään lauantaipeleissä virittäydytään hokitunnelmaan Ilveksen Pre Game -tapahtumassa. Hakametsän hallin D1-kannattajakulmaan saapuvat ennen Ässät-ottelua vieraiksi klo 16:20 päävalmentaja Karri Kivi ja klo 16.30 A-nuorten päävalmentaja Tuukka Poikonen. Luvassa on mielenkiintoista kiekkoasiaa!

Hakametsän Ilves-Kaupassa on alennusmyynti tammikuun kotiotteluissa. Lauantaina tulee myyntiin ensimmäistä kertaa myös keltaiset Game Worn -pelipaidat. Tule halliin ja osta omasi!

HAKAMETSÄN HAPPY HOUR -HINNAT VIIKONLOPPUPELEISSÄ:

– Hanaolut / Siideri / Lonkero 5€
– Salmarishotti 3€
– Kaveri Combo: Kaksi hanajuomaa + pieni popcorn-annos 10€
– Kaksi hodaria yhden hinnalla

Hinnat voimassa vain D-päädyn myyntipisteillä (BD-kulman Street Food Deli, Grand Star Cafe 1 ja 2, Makkarabaari sekä Veikkaus) kaikissa runkosarjan perjantai- ja lauantaiotteluissa ulko-ovien avaamisesta pelin alkuun saakka.

Lukko aseeton Hakametsässä
Meskasen tehoilta kaatoi Ässät
UUTISET