1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Taistelu CHL-jatkopaikasta jatkuu Red Bull Salzburgia vastaan

Taistelu CHL-jatkopaikasta jatkuu Red Bull Salzburgia vastaan

Mikko Alahäivälä
Ilves SU 11.9. klo 16:00 Red Bull Salzburg

Ilves kohtaa sunnuntaina klo 16.00 alkavassa CHL:n lohkovaiheen neljännessä ottelussaan itävaltalaisen Red Bull Salzburgin, joka kaatui viime viikon lauantaina vieraissa jatkoaikamaalilla lukemin 2–3. Kotijoukkueen ajatuksissa on ainoastaan voitto, jotta mahdollisuus playoffs-jatkopaikkaan pysyy omissa käsissä.


Huom! Sunnuntain Ilves-Red Bull Salzburg-ottelun jälkeen areenan aulassa järjestetään Meet & Greet -tapahtuma, jossa on tavattavissa koko Ilveksen joukkue. Kannattajille jaetaan tapahtuman yhteydessä uudet nimmarivihkot!


Ilves tarvitsee pisteitä

Ilveksen saldona kolmesta lohkovaiheen ottelusta on yksi jatkoaikavoitto ja kaksi tappiota. Sveitsiläinen Fribourg-Gottéron onnistui ottamaan täydet pisteet sekä viime viikon torstaina Fribourgissa pelatusta ottelusta että eilen Tampereella nähdystä kamppailusta. Ensimmäisen ottelun lopputulos oli 3–2 ja jälkimmäisen 0–2. Viime viikon lauantaina tupsukorvat puolestaan kaatoivat Red Bull Salzburgin vieraissa jatkoajalla maalein 2–3.

Ilveksen tehokkain pelaaja CHL:n lohkovaiheessa on ollut Tommi Tikka tehoilla 2+1=3. Salzburgissa jatkoajalla voittomaalin laukonut Joona Ikonen on merkkauttanut pisteet 1+1=2 ja Petri Kontiola 0+2=2. Tamperelaisten muista maaleista ovat vastanneet Balázs Sebok ja Jyrki Jokipakka. Fribourg-Gottéron-otteluissa pelanneen Marek Langhamerin torjuntaprosentti on 87,8 ja Salzburgissa torjuneen Jakub Málekin 89,47.

Ilves on kahdella pisteellään lohkossa viimeisenä, mutta piste-erot ovat vielä pieniä. Sijoittuminen lohkossa kahden parhaan joukkoon ja jatkopaikka playoffs-vaiheeseen ovat edelleen omissa käsissä, mutta jäljellä olevista peleistä tarvitaan voittoja. Kahdessa viimeisessä ottelussaan Ilves kohtaa norjalaisen Stavanger Oilersin. Joukkueet kohtaavat Tampereella tiistaina 4.10. ja Stavangerissa keskiviikkona 12.10.

Red Bull Salzburg lohkossa toisena

Red Bull Salzburg aloitti lohkovaiheen viime viikolla kahdella kotiottelulla. Ensimmäisessä itävaltalaisjoukkue kaatoi Stavanger Oilersin jatkoajalla 3–2 ja jälkimmäisessä koki jatkoaikatappion Ilvekselle vastaavin numeroin. Eilen salzburgilaiset onnistuivat kaatamaan Stavanger Oilersin vieraissa voittomaalikilpailun jälkeen 2–3. Kolmesta ottelusta viisi pistettä kerännyt Red Bull Salzburg on lohkossa toisena tasapisteissä norjalaisten kanssa. Lohkoa johtava Fribourg-Gottéron on kerännyt kuusi pistettä koettuaan Ilves-pelien välissä tappion kotonaan stavangerilaisia vastaan.

Salzburgin paras pistemies on ollut viime kaudella ICEHL-liigan pistepörssinkin voittanut Peter Schneider, joka on iskenyt kolmessa ottelussa tehot 1+4=5. Ilvestäkin vastaan maalinteossa onnistuneen Ali Wukovitsin pisteet ovat 2+2=4, ja kahteen pisteeseen ovat yltäneet myöskin Ilvestä vastaan osunut Benjamin Nissner (1+1=2), viime kaudella Kärpissä pelannut Troy Bourke (1+1=2) sekä puolustaja Dennis Robertson (0+2=2). Kahdessa ensimmäisessä ottelussa torjuneen Atte Tolvasen torjuntaprosentti on 90,38. Perjantaina voitto-ottelussa tolppien välissä olleen David Kickertin vastaava lukema oli 94,12.

Red Bull Salzburgin ylivoimaprosentti on 25 ja alivoimaprosentti 92,31. Alivoimalla joukkue on kokenut vain yhden takaiskun. Ilveksen vastaavat lukemat ovat 9,09 % ja 75 %.

Ensimmäisen kohtaamisen kohokohdat


Stefan’s at Arena -katsomoravintola

Stefan’s at Arena -katsomoravintolassa seuraat ottelun areenan parhailta paikoilta omassa pöydässä samalla tarjoiluista nauttien. Hintaan sisältyy kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu. Varaa paikkasi VIP-verkkokaupassamme!

Koe upea CHL-otteluelämys Stefan´s at Arena -katsomoravintolassa!

Hinta: 119 € / henkilö (sis. alv), hintaan sisältyy kolmen ruokalajin tasokas menu, paikat katsomoravintolassa omassa pöydässä sekä otteluliput. Katso Stefan´sin menu tästä.

Ottelutapahtuma

Tapahtuman ovet aukeavat 1,5 tuntia ennen ottelun alkua kello 14.30. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ratapihankadun Eventum-sisäänkäynti on käytössä vain Ilves-Klubin asiakkaille. Ilves-Kaupasta läpikulku areenan aulaan on vain kaupan asiakkaille. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

HUOM! Tulevalla kaudella ottelulipuilla pääsee kulkemaan aulan lippuporteista edestakaisin. Kaikki aulan palvelut ovat saatavilla koko ottelutapahtuman ajan.

Pregame- ja aftergame-tapahtumat

Heti ovien auettua areenan aulassa alkaa Pregame-ohjelma. Noin tunti ennen ottelun alkua Pregame-host Mikko Heinämäki haastattelee ajankohtaisia vieraita. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on Panu Miehon maila. Aulasta löytyy Ilves-Kaupan myyntipiste, jonka paitapainosta saa ennen ottelua hetkessä mukaansa pelipaidan haluamallaan Ilves-pelaajan nimellä ja numerolla. Casino Taproom -ravintolassa tarjolla on areenan oman Maltti-panimon tuotteita ja lisäksi aulassa on myös pienempi ravintolamyyntipiste. Ipa-maskottia voi tervehtiä aulassa ennen ottelun alkua.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle

Ilves tarjoaa Nysse-matkat ottelulipulla kaikilla vyöhykkeillä busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junaliikenteessä. Liput ovat voimassa kolme tuntia ennen ottelun alkamista ja viisi tuntia ottelun alkamisen jälkeen. Näytä ottelulipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi.


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

C More välittää kauden aikana suorina suomeksi selostettuina lähetyksinä kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut. Viidessä pelissä kauden aikana on mukana lisäksi studio – kaksi alkulohkovaiheessa ja kolme pudotuspeleissä. Lähetyksiä tähdittävät C Moren tutut kiekkokasvot. Katso ottelu täältä.

Tampereen Kiakkoradio selostaa kaikki tamperelaisten CHL-kamppailut suorina lähetyksinä. Otteluita kuullaan sekä FM-taajuudella että striimeinä. Kuuntele ottelu täältä.


No points from the second CHL encounter against Fribourg-Gottéron
Red Bull Salzburgille revanssi Ilveksestä
UUTISET