1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Taistelu eLiigan mestaruudesta alkaa joulukuussa – Ilveksellä tuttu edustaja

Taistelu eLiigan mestaruudesta alkaa joulukuussa – Ilveksellä tuttu edustaja

Henri Honkala

Jääkiekon Liigan virallisen e-urheilusarjan eLiigan uusi kausi pelataan jälleen joulukuusta lähtien, kun 15 liigaseurojen edustajaa kamppailevat NHL-pelisarjan parhaimmuudesta. Hieman uudistetussa formaatissa jokaista joukkuetta edustaa yksi pelaaja, joka taistelee joulukuun aikana pelattavassa runkosarjassa pudotuspeleihin pääsystä, ja lopulta 10000 euron rahapalkinnosta.

Ilveksellä tuttu edustaja

Ilveksen edustaja Tomi ”Tomboo-_-” Laitinen nähtiin tupsukorvien paidassa jo viime vuoden eLiigassa, ja nuori taituri lähteekin innoissaan jatkamaan vuoden takaista yhteistyötä.

– Viime kaudesta jäi jo todella hyvä fiilis Ilveksen kanssa, ja kun saa taas edustaa Ilvestä niin onhan se upea juttu.

Tuusulasta kotoisin oleva 19-vuotias Laitinen raivasi viime vuonna tiensä Aaro ”xDoumi” Ruuhisen kanssa runkosarjassa neljännelle sijalle, mutta pudotuspeleissä tie nousi pystyyn neljännesfinaaleissa Mikkelin Jukureille. Suomen taso NHL-pelissä tiedetään maailmanlaajuisestikin äärimmäisen kovaksi, ja kun tämänkin vuoden eLiigassa on mukana käytännössä Suomen parhaat pelaajat, saadaan kaudesta varmasti äärimmäisen kovatasoinen. Liigaa pystyy tällä kaudella seuraamaan pelaajien Twitch-, sekä YouTube-kanavilta pelipäivien ollessa perjantaisin ja lauantaisin.

– On todella siistiä päästä pelaamaan taas aivan Suomen parhaita vastaan. Tämä eLiiga on nyt alkutalvesta oikeastaan ensimmäinen kunnon kilpailu. Hienoa, että liigaseurat ovat lähteneet tähän mukaan ja toista vuotta päästään pelaamaan.

Suurin muutos edelliseen kauteen löytyy luonnollisesti edustajien määrästä, kun tänä vuonna kahden joukkueen edustajan sijaan seuraa edustaa vain yksi pelaaja. Valmistautumiseen tai itse pelaamiseen se ei Laitisen mukaan kovin paljon vaikuta, mutta välipäiviä ei saa tulla.

– Edellisellä kaudella ei aina tiennyt kumpaa vastustajan pelaajaa vastaan pääsee vääntämään, joten se ero löytyy ainakin tällä kaudella. Jokainen pelaaja eLiigassa on pelityyliltään erilainen. Kaikki näistä ovat tuttuja kavereita itselleni, kun aika pitkään olen pyörinyt jo mukana. Tietää hyvin vahvuudet ja heikkoudet.

Tämän kauden kovimmiksi vastustajikseen Laitinen nimeää tutut nimet. Kaksinkertainen Suomen mestari Arttu ”Artuzio” Mustila jatkaa paikallisvastustaja Tapparassa. Tapparasta Pelicansiin siirtynyt Erik ”ENCEKI” Tammenpää voitti keväällä Euroopan mestaruuden, ja IFK:n vasta 17-vuotias Niklas ”NikkeDangles” Tukiainen on ehtinyt niittää jo mainetta isoissa ympyröissä.

Laitisen mukaan tämän kauden eLiigaa voi ja pitääkin pitää yhtenä kovatasoisimasta turnauksesta. Suomesta hän mainitsee olevan käytännössä kaikki maan parhaat pelaajat mukana.

Kauden yksi päätapahtumista

eLiiga on pelaajille yksi e-urheilukauden päätapahtumista, ja se pitkälti starttaakin NHL-kauden e-urheilussa. Tämän myötä isompia turnauksia ei ole vielä ollut, joten alussa voidaan nähdä isohkojakin yllätyksiä.

– Mitään ihan viraallista turnausta ei vielä tällä kaudella ole ollut, mutta tälläkin hetkellä on meneillään turnaus jossa on mukana tämän vuoden sarjan pelaajia paljon. Itselläni on mennyt siellä ihan hyvin ja hyvät fiilikset senkin pohjalta alkavaan eLiigaan.

Korkean itseluottamuksen myötä myös tavoitteet tälle kaudelle ovat ”kevään peleissä”.

– Tarkoitus olisi mennä vähän pidemmälle tänä vuonna. TOP 4 runkosarjassa ja pudotuspeleissä semifinaalit olisi kova suoritus itselle, mutta samalla myös tavoite tottakai.

Vaikka jääkiekkoa pelinä ei keksitä uudelleen, on joka vuonna ilmestyvässä NHL-pelisarjassa kuitenkin uudistuksia. Upeiden grafiikkojen lisäksi pelimoottoria on hieman uudistettu, ja se näkyy osaltaan hyökkäyspään tekemisessä. Tähän peilaten Laitinen nostaakin yhden seurattavan pointin katsojille alkavaan kauteen.

– Peli on tänä vuonna muuttunut jonkin verran, maalien tekeminen on tehty hankalammaksi tänä vuonna ja yksi seurattava asia on miten pelaajat pääsee murtautumaan tekopaikoille.

Sarja käynnistyy sunnuntaina 28. marraskuuta käytävällä varaustilaisuudella, ja todenteolla pelaaminen käynnistyy joulukuun alussa. Finaalit mitellään tammikuun lopulla.

Otteluohjelma:

Runkosarja 3.12.-18.12.2021
Pudotuspelien 1. kierros 7.1.2022
Neljännesfinaalit 8.1.2022
Semifinaalit 14.1.2022
Pronssiottelu 15.1.2022
Finaalit 27.1.2022


Seuraa Ilveksen Twitch-kanavaa: twitch.tv/ilveshockey
Telia Esport Seriesin sivusto: assembly.org/tournaments/80

Jyrki Seppä turns 60 years old – an interview with the Chairman of Ilves-Hockey Oy
Ilveksen Black Friday -tarjoukset ovat täällä!
UUTISET