2. Uutinen
  3. Tampere Cupin mestaruuspokaali Ruotsiin – Timrå IK voitti Ilveksen finaalissa

Tampere Cupin mestaruuspokaali Ruotsiin – Timrå IK voitti Ilveksen finaalissa

Ilves.com

Aamulehti Tampere Cup huipentui lauantaina Ilveksen kohdatessa finaalissa ruotsalaisen Timrå IK:n. Finaalissa SHL-seura Timrå IK voitti Ilveksen lukemin 1-6 (0-2, 1-1, 0-3).

Timrå IK avasi maalihanansa jo finaalin toisella minuutilla, kun Elmeri Eronen vei ruotsalaiset 0-1 johtoon. Ilvekselle tarjottiin ensimmäisen erän puolivälissä ylivoiman verran mahdollisuutta tasoitukseen, mutta Timrån Jacob Johansson piti maalinsa koskemattomana. Erän loppupuolella oli Timrån vuoro päästä pelaamaan ylivoimaa, jolloin pyörityksen päätteeksi Timrån Robin Hanzl onnistui nostamaan kiekon mailansa menettäneen Ilves-vahti Jonas Gunnarssonin taakse.

Toisen erän alussa Timrå onnistui maalin teossa jo kolmannen kerran, kun Oliver Johansson ei erehtynyt päästessään nokittain Ilves-vahti Gunnarssonin kanssa. Kohta myös yhden alivoiman selättänyt Ilves pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaa ruotsalaisia vastaan, mutta tuloksetta. Erän lopussa Ilvekselle aukeni vielä erän toinen ylivoima, jonka Ilves käytti hyväkseen Petr Kodýtekin kavennettua tilanteeksi 1-3.

Kolmannessa erässä Timrå lisäsi johtoaan kolmesti, kun Jonathan Dahlen teki ylivoimalla ruotsalaisten neljännen osuman ja viidennestä osumasta vastasi Filip Hållander. Ottelun viimeisellä minuutilla Timrån Dahlen iski vielä erän toisen maalinsa, joten Timrå IK vei ottelun selvästi 1-6.

Nokia Areenalla Aamulehti Tampere Cup finaalia seurasi 1537 katsojaa.

Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla kahdella ottelulla. Torstaina 17.8. Ilves matkaa Helsingin IFK:n vieraaksi Porvooseen ja perjantaina 18.8. mailat erkataan legendaarisessa Hakametsän jäähallissa, jossa kohdataan toistamiseen Helsingin IFK.