1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tampereen herruus katkolla – hehkuuko Hakametsä jälleen keltavihreänä?

Tampereen herruus katkolla – hehkuuko Hakametsä jälleen keltavihreänä?

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Tappara

Ääriään myöten täyttyvässä Hakametsässä on tänään vuorossa runkosarjan toiseksi viimeinen paikalliskamppailu, jossa Ilveksellä on mahdollisuus ottaa haltuunsa Tampereen herruus ja sarjataulukon kakkossija. Kauden aiempien kohtaamisten voitot ovat Ilveksen eduksi 3-1 ja pisteet 9-3.

Ilves jatkanut hyvässä pistetahdissa

Keskiviikkona kotiottelu Lukkoa vastaan päättyi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2-voittoon, joka nosti Ilveksen sarjataulukossa kolmen pisteen päähän Tapparasta. Varsinaisen peliajan voitolla tupsukorvat nousisivat tänään sarjataulukossa kirvesrintojen ohi toiselle sijalle. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Ilves on neljäntenä kerättyään näistä peleistä seitsemän voittoa ja 21 pistettä.

Sairastumisten vuoksi useasta poissaolosta kärsinyt Ilves ei ollut Lukkoa vastaan parhaimmillaan, mutta Ville Meskasen ja Jasse Ikosen ylivoimamaalit nostivat tupsukorvat tasoihin päätöserässä. Voittomaalikilpailun ainoan osuman iski Arttu Ruotsalainen, jonka ohella pisteistä oli kiittäminen 39 kertaa torjunutta ja voittomaalikilpailussa maalinsa puhtaana pitänyttä Lukás Dostália.

Lukkoa vastaan yhden syöttöpisteen kirjauttanut Ilves-kapteeni Eemeli Suomi nosti kauden saldonsa lukemiin 19+22=41, joka hyökkääjän piste-ennätys. Tammikuun kymmenessä pelissä Ilves-kasvatti on iskenyt tehot 2+9=11. Ketjukaveri Arttu Ruotsalaisen tammikuun saldo on vielä pisteen parempi 5+7=12. Hyvässä vireessä on myös kahdessa edellisessä ottelussa ylivoimamaalin iskenyt Jasse Ikonen, joka on tehnyt 13.12. pelatun edellisen paikallispelin jälkeen 14 ottelussa pisteet 6+3=9.

Ilveksen toipilaslistalla on tänäänkin tungosta, sillä kokoonpanosta puuttuvat sairastelujen vuoksi ainakin maalivahti Ville Kolppanen, puolustajat Aleksi Elorinne ja Niko Peltola sekä hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Joose Antonen. Pidempään sivussa ollutta Samuli Vainionpäätä ei myöskään vielä nähdä kaukalossa. Viime ottelun sivussa ollut hyökkääjä Antti Saarela puolestaan palaa kokoonpanoon, johon nousee myös viidennen liigaottelunsa pelaava 17-vuotias hyökkääjä Roby Järventie.

Tappara ensimmäistä kertaa tositoimissa tällä viikolla

Illan paikallispeli on Tapparalle viikon ensimmäinen ottelu. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua, joissa se koki kaksi tappiota. Keskiviikkona Pelicans haki pisteet Tampereelta maalein 0-3, perjantaina Tappara oli Jukureita vastaan parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-3, ja lauantaina KalPa oli vahvempi Hakametsässä maalein 1-2. Kirvesrinnat ovat ottaneet kymmenestä edellisestä pelistään kuusi voittoa ja 18 pistettä.

Tapparan pistepörssin kärjessä tehoilla 17+26=43 oleva Kristian Kuusela on ollut sivussa sinioranssien kolmesta edellisestä pelistä, eikä hyökkääjää nähdä kaukalossa tänäänkään. Joukkueen parhaan maalintekijän Jere Karjalaisen saldo on 19+21=40 ja Liigan tehokkaimman puolustajan Valtteri Kemiläisen 4+31=35. Viime pelissään Tappara kuitenkin menetti myös Kemiläisen sairastuvalle. Maalinsuulla jatkava Michael Garteig on torjunut viime aikoina Christian Heljankoa enemmän.

Reilut kaksi kuukautta otteluista sivussa ollut kanadalaishyökkääjä Tyler Morley puolestaan palaa tänään kirvesrintojen kokoonpanoon. Hyökkääjä teki alkukaudella 21 ottelussa pisteet 10+15=25. Kuuselan ja Kemiläisen ohella sairastuvalla jatkavat hyökkääjistä myös kuukauden sivussa ollut Patrik Virta ja Sami Moilanen.

Hakametsän ensimmäisestä paikallispelistä 55 vuotta

Ensimmäinen Hakametsän jäähallissa pelattu paikalliskamppailu nähtiin 31.1.1965 eli päivälleen 55 vuotta sitten. 5-3-voitossa Ilveksen maaleista vastasivat kahdesti osuneet Reijo Hakanen ja Lasse Oksanen sekä voittomaalin tehnyt Jarmo Wasama. Ottelua todisti 9429 katsojaa.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 31.1.2020

Maalivahdit:
Ville Kolppanen (sairaana, päivä kerrallaan)

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (sairaana, päivä kerrallaan)
Niko Peltola (sairaana, päivä kerrallaan)

Hyökkääjät:
Joose Antonen (sairaana, päivä kerrallaan)
Teemu Rautiainen (sairaana, päivä kerrallaan)
Samuli Vainionpää (päivä kerrallaan – viikko)


Huom!

  • Vapautuvien varausten myötä lippuja on vielä saatavilla jäähallin lipunmyynnistä.
  • Hakametsän D3-käytäväkulmaus on tänään varattuna yksityistilaisuudelle, eli läpikulku D-päädyssä ei ole mahdollista. Kulku D-päätyyn poikkeuksellisesti vain B-käytävän kautta.
  • Jäähallin Hook-siipiravintolaan on tehty suuri ennakkovaraus, minkä vuoksi ravintolan tilat ovat ruuhkaiset ennen ottelua.

Tervetuloa kannustamaan ja seuraamaan tulikuumaa kärkikamppailua!

Tampere – the battlefield of two teams
Ilves varmisti paikallisherruuden
UUTISET