1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara lahjoittavat puolet Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista ukrainalaisten hyväksi

Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara lahjoittavat puolet Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista ukrainalaisten hyväksi

Ilves-Hockey Oy

Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara tukevat Ukrainan kansalaisia ja Tampereen ystävyyskaupunki Kiovan asukkaita lahjoittamalla puolet Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista ukrainalaisten hyväksi. Lipputulojen lisäksi Tampereen kaupunki lähettää yhdessä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa Kiovaan käytöstä poistuvia Nyssejä sekä vesisäiliöauton. Perinteikäs jääkiekkoturnaus pelataan Nokia Arenalla 11.–12. elokuuta.

Ilveksen ja Tapparan ohella Aamulehti Tampere Cupissa ovat tänä vuonna mukana Porin Ässät ja ruotsalainen Timrå IK. Perjantaina 11.8. ovat vuorossa ottelut Timrå–Ässät sekä Ilves–Tappara ja lauantaina 12.8. sijoitusottelut. Turnauksen lipunmyynti on käynnissä ja lippuja voi ostaa molempien seurojen lipunmyyntikanavista.

Tampereen kaupunki, Ilves-Hockey Oy ja Tamhockey Oy ovat yhdessä päättäneet lahjoittaa Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista 50 prosenttia Ukrainan ja Kiovan asukkaiden hyväksi. Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954 lähtien. Lipputulojen lahjoittamisen ohella Tampereen kaupunki kysyi Kiovasta toiveita materiaalitarpeista. Tarpeisiin vastataan lahjoittamalla Kiovaan kolme käytöstä poistuvaa Nysseä, sekä yhdessä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa vesisäiliöauto.

Tampereen kaupungin ja seurojen vieraana turnauksessa oleva Ukrainan Suomen suurlähettiläs Olga Dibrova pudottaa ottelun avauskiekon perjantain paikallispelissä.

Lipputulojen lahjoittaminen on jatkoa Tampereen, Ilveksen ja Tapparan toimille, joilla osapuolet ovat pyrkineet avustamaan ukrainan kansalaisia Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamassa humanitaarisessa kriisissä.

Heti Venäjän hyökkäyssodan alettua Tampereen kaupunginhallitus päätti 150 000 euron tarvike- ja rahalahjoituksesta ukrainalaisille. Tämän jälkeen Ukrainaan on muun muassa lahjoitettu TKL:n käytöstä poistuvia busseja, joiden mukana Ukrainaan on kuljetettu myös avustustarvikkeita. Viime vuonna kaupunki järjesti myös Apua Ukrainalle! -tukikonsertin ja muisti Odessan baletin Tampereella vierailleita esiintyjiä. Kesäleiri kiovalaisille lapsille on järjestetty jo toistamiseen tänä vuonna. Alkuvuodesta Tampereen kaupunki osallistui Generators of Hope -kampanjaan ja keräsi generaattoreita ja aggregaatteja ystävyyskaupunki Kiovalle. Yhteensä generaattoreita lahjoitettiin 33. Kaupunginhallitus päätti myös, että Tampereen kaupunki osallistuu kampanjaan keräämisen ohella ostamalla generaattoreita ja lahjoittamalla ne keräykseen.

– Tampereella on edelleen vahva tahtotila auttaa Ukrainaa ja ukrainalaisia. Tampere Cupin kautta lahjoitettavat lipputuotot ja sen yhteydessä lähetettävät TKL:n bussit ja vesisäiliöauto ovat esimerkki siitä, mitä teemme. On hienoa, että voimme myös urheilun kautta konkreettisesti tehdä yhdessä hyvää, kertoo Tampereen pormestari Kalervo Kummola.

Ilves-Hockey Oy avasi sodan alkuvaiheessa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon keräyksen, johon osallistui lähes 200 henkilöä. Katastrofirahaston lahjoitusvarojen käyttötarkoituksena olivat Punaisen Ristin kansainvälisen avustusoperaation tukeminen rahallisesti, avustustyöntekijöiden ja materiaaliavun lähettäminen Ukrainaan ja sen lähialueille sekä Suomeen saapuvien pakolaisten auttaminen.

– Kiova on Tampereen pitkäaikainen ystävyyskaupunki, jossa aikoinaan Ilveksenkin jääkiekkoilijat leireilivät vuosittain. Vastavuoroisesti myös kiovalaisia jääkiekkoilijoita vieraili useasti Tampereella. Seurallamme onkin pitkä menneisyys kiovalaisten kanssa ja tässä valitettavassa tilanteessa on hienoa, että pystymme tarjoamaan heille ja muille ukrainalaisille apuamme, kertoo Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo.

Tamhockey Oy lahjoitti Sport & Business Club Ukrainan hyväntekeväisyyshuutokauppaan Jori Lehterän nimikirjoitetun pelipaidan. Huutokaupan tuotoilla rahoitettu ambulanssi luovutettiin Ukrainan rajavartiolaitoksen keskussairaalalle, josta se siirtyi Itä-Ukrainaan pelastamaan ihmishenkiä.

– Avuntarve on Ukrainassa jatkuvaa ja meille on kunnia-asia olla omalta osaltamme auttamassa sekä tukemassa ukrainalaisia, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro kommentoi.

Kaupunki ja seurat ovat osoittaneet myös symbolista tukeaan Ukrainalle ja kaikille sodasta kärsiville käyttämällä Ukrainan lipun värejä Tampereen eri kohteiden ulkovalaistuksessa ja seurojen ottelutapahtumissa.

Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara toivottavat kaikki tervetulleiksi Aamulehti Tampere Cupiin seuraamaan kiekkokauden avausta 11.–12. elokuuta ja osallistumaan samalla Ukrainan ja ystävyyskaupunki Kiovan asukkaiden tukemiseen.


Aamulehti Tampere Cup -otteluliput

Hakametsässä pelattavien harjoitusotteluiden lipunmyynti on alkanut
Niklas Frimanista Ilveksen kapteeni kaudelle 2023–2024
UUTISET