1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Niklas Frimanista Ilveksen kapteeni kaudelle 2023–2024

Niklas Frimanista Ilveksen kapteeni kaudelle 2023–2024

Ilves-Hockey Oy

Puolustaja Niklas Friman, 29, on valittu Ilveksen kapteeniksi kaudelle 2023–2024. Joukkueen varakapteeneina toimivat hyökkääjät Eemeli Suomi, 27, ja Joona Ikonen, 25, sekä puolustaja Les Lancaster, 28.

Niklas Friman on Ilveksen Liiga-joukkueen kapteeni alkavalla kaudella. Urallaan olympiakultaa, maailmanmestaruuden ja Suomen mestaruuden voittanut Friman solmi Ilveksen kanssa keväällä kahden vuoden sopimuksen.

– Olen tosi innoissani kapteeniudestani, ja se on todella iso kunnia-asia. Pukukopissamme näkee hyvin seurahistoriaamme entisten kapteenien kuvien muodossa, ja arvostan näitä pelaajia todella korkealle. Me pidämme kapteenistossa arjen vaatimustason korkealla ja samalla pyrimme olemaan helposti lähestyttäviä sekä luotettavia tyyppejä. Meillä on hieno kapteenisto kasassa, ja uskon, että kaikkien meidän vahvuutemme tukevat toisiaan, kommentoi Friman.

Yhdeksännen Liiga-kautensa Ilveksessä aloittava ja kaudet 2018–2023 joukkueen kapteenina toiminut Ilves-kasvatti Eemeli Suomi jatkaa kapteenistossa varakapteenina.

– Ilveksen kapteenina oleminen on ollut kunnia-asia. Nyt kuitenkin koen pystyväni paremmin keskittymään pelaamiseen, kun kapteenin vastuu siirtyy Nikelle. Kyseessä on oma päätökseni, jossa valmennuksemme on ollut minun tukenani. Meillä on hieno kapteenisto kasassa tulevalle kaudelle, ja on hienoa olla osa sitä edelleen, sanoo Suomi.

Toisena junioreista asti Ilvestä edustaneena pelaajana kapteenistossa vaikuttaa viime kaudellakin varakapteenin tehtäviä hoitanut Joona Ikonen, jolle on kertynyt Liiga-kokemusta seitsemältä kaudelta.

– On hieno kunnia jatkaa Ilveksen kapteenistossa, ja hyvillä fiiliksillä mennään. Meillä on hyvä kapteenisto, jossa on erilaisia persoonia, jotka muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Itse en ole mistään puheliaammasta päästä Supon kanssa, mutta näytämme kaukalossa esimerkkiä. Les ja Nikke ovat äänekkäämpiä ja luovat enemmän tunnelmaa myös kopissamme, toteaa Ikonen.

Kolmanneksi varakapteeniksi valitulle Les Lancasterille alkava kausi on kolmas Ilveksen riveissä.

– On iso kunnia olla mukana kapteenistossa, ja olen innoissani siitä. Valinta kapteenistoon ei tule muuttamaan pelaamistani, miten kohtelen jätkiä tai suhdettani heihin. Teen jatkossakin asiat niin kuin ennenkin tulemalla hallille oikealla asenteella ja tekemällä pienetkin asiat oikein joka päivä. Kuten sanottua, se ei muuta paljoa, mutta kokonaisuudessaan se on iso kunnia minulle.

Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara lahjoittavat puolet Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista ukrainalaisten hyväksi
Kiekkokausi käyntiin Aamulehti Tampere Cupilla
UUTISET