3. Tappara puolusti voiton viidennessä paikalliskamppailussa

Tappara puolusti voiton viidennessä paikalliskamppailussa

Vesa Suonsyrjä

Kauden viides paikalliskamppailu päättyi Tapparan 0-2 voittoon. Ilves hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta Tappara puolusti mestarillisesti. Molemmat joukkueet pelasivat täydellistä alivoimaa. Taistelu runkosarjan voitosta jatkuu huomenna kun KooKoo saapuu Nokia Arenalle.

Ilves hallitsee, Tappara iskee avausmaalin

Ilves tuli otteluun hyvällä intensiteetillä ja vyörytti kiekkoa kohti Christian Heljankoa. Avausminuutilla Eetu Tuulola pääsi yrittämään ensimmäisenä, mutta Heljanko torjui kiekon. Peli pyöri pääasiassa tekopaikojen ulkopuolella, mutta Ilves loi paikkoja aktiivisemmin. Paras paikka syntyi Leo Lööfille, joka sai nappsiyötön painottomalle puolelle mutta laukaus jäi liian keskelle ja Heljanko selvitti tilanteen.

Kovasti taistellut Tommi Tikka vapautti Joona Ikosen läpiajoon, mutta tämä ei huomannut takana seurannutta Marcus Davidssonia, joka taidokkasti nosti rikkomatta mailaa ja tilanne kuivui. Osin tilanteiden vastaisesti, mutta tietenkin hyvin pelattuna Tappara siirtyi ensimmäisestä tekopaikastaan johtoon, kun Philip Granath siirsi Tapparan 0-1 johtoon Maksim Matushkinin laukauksen reboundiin ensimmäisenä ehtineenä.

Erän lopulla Ilves sai hyviä myllyjä, mutta laukausten laatu jäi vajaaksi kuten koko erässä. Ilveksen hallitsemassa erässä torjunnat merkittiin Marek Langhamer 3, Christian Heljanko 10.

Toinen erä rikkonainen, ratkaisu siirtyy päätöserään

Kiekollisesti aktiivisempi Ilves sai avausminuutilla hienon paikan, kun Santeri Virtanen löysi Eetu Tuulolan mutta Heljanko torjui jälleen. Greg Moro sai paikan toisesta aallosta, mutta kiekko nousi yli maalin.

Erän keskivaiheessa molemmat joukkueet jäähyilivät vuorotellen. Marek Langhamer torjui hienosti Tapparan yritykset, joista paras syntyi alivoimalla Petteri Puhakalle. Ilveksen ylivoimassa parhaat paikat tulivat Joona Ikoselle, jonka kaksi paikka kuivuivat laukausten epäonnistumisiin.

Nokia Arenalla erän kuudes ja rangaistukset tasoittava rangaistus, joka tuomittiin Tommi Tikalle kuumensi joukkueita sekä yleisöä. Tilanteessa oli useampia pelaajia nujakoimassa, mutta tuomaristo koki Tikan tilanteen jälkeen syöksyn kohti Jori Lehterää liialliseksi. Ilves selvitti tämän alivoiman erinomaisesti.

Erän lopulla Les Lancaster sai hyvän laukauksen, joka lipui vain senttejä ohi maalin ja vastahyökkäyksessä vaadittiin Lancasterin loistava puolustussuoritus, että Granath ei päässyt yksin vasten Langhameria.

Toisessa erässä Tapparan hyökkäyspelaaminen piristyi, josta kertoen Langhamer torjui 9 kertaa ja Heljanko 8 kertaa.

Kolmas erä Ilveksen heikoin, Tappara puolustaa voiton

Tappara sai ylivoimaa kolmannessa erässä, mutta Ilveksen alivoima oli rautaa. Kolmannessa erässä ei herkuteltu maalipaikoilla, vaan molemmat puolustivat erinomaisesti. Ilveksen puolella Petri Kontiola poistui pelistä, kun tuomaristo näki heikkoon kohtaan pleksissä nähdyn kevyen läpsäyksen 10 minuutin arvoiseksi.

Tappara sai toisen mahdollisuuden ylivoimalla Greg Moron rikottua, mutta Ilveksen alivoima oli jälleen vahvaa. Toisessa päädyssä Tappara pelasi vahvasti keskustaa, johon Ilveksellä ei ollut asiaa, Muutama rike kuumensi kotiyleisöä, mutta hallinnasta huolimatta tuomaristo katsoi tänään lähinnä Ilveksen rikkoneen.
Ilves otti lopussa Langhamerin pois maalilta, jolloin Petteri Puhakka iski loppulukemat 0+2.

Ottelun ratkaisut

Ilves hallitsi ottelua ja loi paremmat maalipaikat kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta kolmannessa Tappara puolusti mestarillisesti ja Ilves jäi ilman kunnollisia maalipaikkoja.

Plussat

+Ottelu oli loppuunmyyty
+Alivoima oli erinomaista

Miinukset
– Yksikään laukaus tekopaikoista ei ollut laadukas.

Huomenna pelataan jälleen tärkeä ottelu, kun Ilves kohtaa KooKoon Nokia Arenalla! Taistelu jatkuu, nähdään Arenalla!