1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tampereen ykkönen kohtaa tuoreet CHL-mestarit paikalliskamppailussa

Tampereen ykkönen kohtaa tuoreet CHL-mestarit paikalliskamppailussa

Vesa Suonsyrjä
Ilves PE 24.2. klo 18:30 Tappara

Perjantaina Nokia Arenalla nähdään kiekkokauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun runkosarjan voitosta kamppailevat rakkaat paikallisvastustajat kohtaavat huippuvireisinä panoksenaan nousu sarjan kärkipaikalle. Ottelu on loppuunmyyty!

Ilves on dominoinut paikallispelejä viime vuodet

Ennen kuin kerrataan viime vuosien dominointia, niin pitää muistaa jokaisen ottelun lähtevän tilanteesta 0-0. Tilastollisesti on kiintoisaa, että ”Tampereen herruus” eli enemmän pisteitä keskinäisistä otteluista on kääntymässä neljättä perättäistä kertaa Ilvekselle, sillä tämän kauden neljästä aiemmasta paikallisottelusta Ilves on voittanut kolme ja johtaa pisteissä 9-3.

Kuluvan kauden kohtaamiset ovat päättyneet 23.9 Ilves-Tappara 3-0 , 7.10 Tappara-Ilves 1-4 , 9.12 Ilves-Tappara 3-5 ja viimeksi 27.1 Tappara-Ilves 3-4. Kolmen edellisen kauden pisteet paikalliskamppailuista Ilves ensin mainittuna ovat menneet 2019-20 lukemin 12-6, 2020-21 lukemin 12-3 ja viime kaudella 13-5.

Perjantain otteluun Ilves lähtee kuuden ottelun voittoputkessa.

Tappara vei CHL-mestaruuden

Tappara saavutti toisena suomalaisjoukkueena CHL-mestaruuden kaatamalla finaalissa vieraskentällä Luleån lukemin 2-3. Mitään merkkejä mestaruuskrapulasta ei ole ollut nähtävillä, sillä viikon ainoassa ottelussaan Tappara murskasi HIFK:n rumin lukemin 8-2.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ennakoi perjantain kamppailua Tappara-HIFK ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vapaasti lainettuna seuraavasti ”Lähtökohtana on se, että kovempi haaste ja vastus tulee kuin tuolla CHL-finaalissa”.

Tamperelaisseurojen pistepörssi TOP-10 :

1. Jori Lehterä, Tappara 51. 11+39=50
2. Petri Kontiola, Ilves 50.12+34=46
3. Joona Ikonen, Ilves 48. 23+20=43
4. Henrik Haapala, Ilves 39. 13+27=40
5. Les Lancaster, Ilves 52. 10+30=40
6. Valtteri Kemiläinen, Tappara 35. 7+32=39
7. Aku Räty, Ilves 47. 15+22=37
8. Veli-Matti Savinainen, Tappara 47. 16+20=36
9. Niko Ojamäki, Tappara 47. 18+17=35
10. Eemeli Suomi, Ilves 40. 11+23=34


Areenan ovet aukeavat klo 16:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 16:30-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-päävalmentaja Antti Pennanen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Avoimet ovet Paidiassa: Paidia — Tieteen areena on Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen Nokia Arenalla sijaitseva pelillinen tapahtumatila. Paidiassa voi kokeilla virtuaalilaseja, Simucuben rallisimulaattoria sekä pelata erilaisilla konsolipeleillä. Paidiassa voi myös jutella opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa opiskelusta Tampereen yliopistossa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Paidia sijaitsee areenan A-sisäänkäynnin jälkeen nousevien portaiden yläpäässä ja ovet ovat avoinna perjantaina 24.2. klo 16:30 alkaen ottelun päättymiseen asti.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Dam Bar -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Tapahtumaleijonat.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu livemusiikin kanssa, kun Taproomin lavalle nousee AJ keskinen.


Pelaajakommentit, Tuomas Salmela:

Viime kauden lopun loukkaantuminen pilasi ikitaistelijan alkukautta, mutta kevään lähestyessä peli on lähtenyt taas kulkemaan.

Tervehdys Tume, olet helmikuussa pelannut koko kauden otannalla isoimpia peliminuuttejasi. Muutamassa ottelussa peliaikasi on ylittänyt jopa 21 minuuttia.

– Hyvältä on nyt tuntunut ja tykkään pelata paljon. Pelaaminen usein helpottuu kun saa minuutteja ja pysyy ikään kuin pelin sisällä. Nyt on tullut runsaammin vastuuta, kun pelaan usein enemmän kun varmistetaan johtoasemaa ja vastaavasti toisen profiilin puolustajat pelaavat enemmän jos ollaan takaa-ajajina, taustoittaa Salmela.

Ilveksen rosterissa riittää laajalti liigatasoisia puolustajia, miltä kilpailutilanne tuntuu?

– Jo nimilistaa katsomalla näkee, että meillä on erittäin laadukas puolustus jossa on useampia maajoukkuepuolustajia. Kilpailu peliajasta on kovaa ja olen itsekin ollut välillä katsomossa. Toisaalta loukkaantumisia tulee aina ja siksi on perusteltua olla laaja kokoonpano, Tuomas puntaroi.

Jos mietitään sinun kauttasi kokonaisuutena niin kuinka tyytyväinen siihen olet?

– Kokonaisuutena kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla haastava. En halua mennä loukkaantumiseni taakse, mutta se vaikeutti selvästi alkukauttani. En ole täysin tyytyväinen pelaamiseeni, mutta viime aikoina olen pelannut ihan ok, kuluvalla kaudella 30 ottelua tehopistein 1+1 pelannut Salmela pohtii.

Perjantaina on edessä kauden viides paikalliskamppailu ja runkosarja alkaa muutenkin lähestymään loppuaan. Minkälaisia ajatuksia runkosarjan loppu ja paikallispeli herättävät?

– Onhan edessä taas hieno ilta, paikalliskamppailut ovat aina olleet hienoja pelejä kun jo Hakametsässä ne olivat aina loppuunmyytyjä. Tappara on hyvä mittari meille ja ehdotonta liigan eliittiä. Vaikka keskittyminen on aina seuraavassa tapahtumassa niin totta kai tiedostan, että pelaamme runkosarjan voitosta ja sitä tietenkin haluamme.

Hyvä sijoitus runkosarjassa tuo myös kotiedun. Minkälaista konkreettista hyötyä kotiedusta on?

– Marginaalit ovat todella pienet ja meidän mahtava kotiyleisömme tekee vastustajalle pelaamisen vaikeaksi ja antaa meille lisävirtaa.

Kuva: Ilves.com

Lauantaina ottelut jatkuvat perhepelin merkeissä

Huima viikonloppu kotiareenalla jatkuu lauantaina 25.2. Ilves-KooKoo -ottelulla klo 16:00. Ottelu on perhepeli, jossa on paljon tekemistä perheen nuorimmille, mm. piirustuspiste, kannatuskylttien tekoa, kasvomaalausta, pelejä jne. Hyödynnä perhepelin lipputarjous 8€ /kpl. Otteluun on myyty jo lähes 8000 lippua!

Osta ottelulippu

Stefan’s at Arena -katsomoravintolaan on muutama peruutuspaikka jäljellä! Varaukset: vip.ilves.com

Ilves nollasi JYPin
Tappara puolusti voiton viidennessä paikalliskamppailussa
UUTISET