1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Toimitusjohtajan katsaus: Yhteisön voimalla eteenpäin – kiitos kaudesta 2019-2020

Toimitusjohtajan katsaus: Yhteisön voimalla eteenpäin – kiitos kaudesta 2019-2020

Ilves-Hockey Oy

Arvoisa Ilves-yhteisö,

Liiga-kausi 2019-2020 päättyi koronavirusepidemian myötä ennenkokemattomissa merkeissä. Runkosarjan viimeinen kierros ja pudotuspelit jäivät pelaamatta ja mestaruus jakamatta, mutta vallitsevassa tilanteessa tehty päätös oli väistämätön ja ainoa oikea ratkaisu.

Normaalissa arjessamme jääkiekko, ja kilpaurheilu ylipäätään, on meille tärkeä ja tunteita herättävä asia, mutta terveyden ja yhteiskuntamme hyvinvointia turvaavien toimenpiteiden rinnalla se on tietenkin sivuseikka. Poikkeuksellisessa nykytilanteessa tärkeintä on huolehtia omasta, lähimmäistemme ja riskiryhmiin kuuluvien terveydestä, noudattaa terveysalan ammattilaisten ja viranomaisten antamia ohjeistuksia sekä tehdä oma osuutemme tartuntojen ehkäisemisessä ja epidemian taltuttamisessa. Urheiluelämäkin jatkaa toimintaansa entiseen tapaan, kun tilanne sen sallii.

Päättyneestä liigakaudesta voimme todeta, että vaikeasta alusta huolimatta se oli Ilveksen osalta erittäin onnistunut ja sisälsi monia hienoja ja historiallisiakin hetkiä. Tammikuun lopussa Viron Tallinnassa SaiPaa vastaan pelattu kamppailu oli seuramme ensimmäinen ulkomailla pelattu liigaottelu. Ilves teki myös liigahistoriaa, kun lokakuulta helmikuulle asti kestänyt ennätyksellinen vieraspelien pisteputki venyi peräti 17 ottelun mittaiseksi. Seuramme kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätys nousi 92:sta 114:ään, ja Tampereen paikallispelien valtikkakin siirtyi keltavihreään leiriimme. Kauden jälkimmäisellä puoliskolla Hakametsässä nähdyt Ilves Hockey Legends -aatelointitilaisuudet olivat myös osoitus vahvasta seurakulttuuristamme.

Aktiivista ja viihdyttävää jääkiekkoa pelannut nuori joukkueemme nousi päävalmentaja Jouko Myrrän johdolla sarjataulukon pohjilta mukaan taisteluun Liigan kärkisijoista, ja lopulta sijoituimme runkosarjassa neljänneksi. Se olisi tarkoittanut kotietua pudotuspelien puolivälieriin, joissa olisimme kohdanneet KooKoon. Sijoitus toi mukanaan myös paikan jääkiekon Mestareiden Liigaan, eli CHL:ään, jossa Ilves esiintyy ensi kaudella ensimmäistä kertaa. Organisaationa otimme jälleen askeleen eteenpäin kohti tavoitteitamme, ja jatkuvaan kehitykseen ja menestykseen tähtäävä työmme jatkuu sekä urheilutoiminnan että toimiston puolella.

Yksi kauden suurimmista ilonaiheistamme oli runkosarjan yleisökeskiarvomme kasvaminen lähes 12 prosentilla edelliskauden 5042:sta peräti 5637:ään. Asettamamme tavoite oli 5200, jonka ylitimme mahtavalla tavalla. Yleisömäärien nousu sekä kannattajilta ja yhteistyökumppaneilta saamamme tuki on ollut todella hienoa, mistä kiitämme suuresti Teitä kaikkia.

Pudotuspelituottojen menetyksestä huolimatta tilikautemme tulos tulee pysymään plussan puolella. Viime vuosien aikana vahvistuneen taloudellisen tilanteemme myötä selviämme epidemian aiheuttamasta poikkeuksellisesta tilanteestakin, mutta kaikkien seurojen tavoin se aiheuttaa haasteita myös Ilvekselle ja pienentää tämänhetkistä kassavirtaamme.

Tätä ajatellen lukuisat ilvesläiset ovat olleet yhteydessä ja ilmaisseet halunsa tukea seuraa vallitsevassa tilanteessa. Katseemme on suunnattu tulevaan, ja ensi kauden CHL- ja Liiga-pelien lippujen ja kausikorttien myynti käynnistyykin pian. Paikan varmistaminen tulevan kauden otteluihin jo tässä vaiheessa on paras ja pitkäjänteisin tapa tukea organisaatiotamme.

Kausi 2020-2021 alkaa syyskuussa Ilveksen historian ensimmäisillä CHL-otteluilla. Lohkoarvonta suoritetaan alustavan tiedon mukaan toukokuun lopussa. Kansainvälistyminen on tärkeä osa Ilves-Hockey Oy:n kasvustrategiaa, ja toivomme Ilves-yhteisön täyttävän Hakametsän liigapelien tapaan myös kansainvälisissä otteluissamme, joissa kohtaamme mielenkiintoisia eurooppalaisia huippujoukkueita.

Ilves kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikille jaksamista vallitsevaan poikkeustilanteeseen. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme – yhteistyöllä ja yhteisön voimalla pääsemme näissäkin olosuhteissa eteenpäin.

Risto Jalo
toimitusjohtaja
Ilves-Hockey Oy

Last home game of the season: “I still can’t believe that they are playing so well now”
CEO’s review: We go forward as a community – thank you for the season 2019-2020
UUTISET