Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Sport

Ilveksen valmistavien otteluiden sarja päättyy kotikaukalossa Vaasan Sportin saapuessa vierailulle. Vaihtelevasti sujuneiden valmistavien otteluiden anti on luettavissa myös tulosten ulkopuolelta, sillä vaikka lopputulos on itse kaudella tärkein on valmistavalla kaudella mahdollisuus vielä hakea koostumuksia.

Ilves kohtaa Vaasan Sportin torstaina Hakametsän jäähallissa kello 18:30, Tervetuloa seuraamaan Ilveksen viimeistä valmistavaa kamppailua!

Karri Kivi, päävalmentaja:

Millainen on ollut valmistavien otteluiden anti päävalmentajan silmin.

– Kuudennen pelin jälkeen käymme lävitse tarkemmin kokonaisuukuvan, mutta jo tässä vaiheessa voidaan sanoa sen olleen hyvin odotettua. Meillä on paljon kasvavia pelaajia, jotka hakevat paikkaansa ja rooliansa tässä sarjassa. Näissä otteluissa olemme hakeneet roolituksia ja tulevia kentällisiä. Osittain pakon sanelemana vaihtelua on ollut paljonkin eri otteluiden välillä.

– Pelaajien vaihtaminen tai ketjujen sekoittaminen ei ole mikään itseisarvo. Tässä vaiheessa ja myöhemminkin haetaan variaatiota tarvittaessa, mutta jos joku parivaljakko tai kentällinen toimii tässä vaiheessa, niin ei ole mitään syytä miksi se ei voisi pelata samassa koostumuksessa vaikka pitkälle kevääseen, painottaa Kivi.

Onko Vaasan Sport-kamppailussa jotain tiettyjä painotuksia ja kuinka tyytyväinen olet erikoistilannepelaamiseen.

– Jokaisella ottelulla on suuri painoarvo. Ei näitä pelejä huvikseen pelata vaan kaikissa otteluissa on vaihtuva teema. Koitan harjoitteissa valmistaa joukkuetta, niin että voin ajaa 1-2 ajatusta peliä kohden sisään. On aivan turhaa syöttää pelaajille täysiä papereita ajatuksia, vaan uskon pelin kehittämiseen askel kerrallaan. Siinä meillä riittääkin valtavasti työtä ja pelin kehittäminen jatkuukin pitkälle kevääseen.

– Erikoistilannepelaamisen vivahteiden hierominen vaatii aikaa, tyytyväisyyttä siihen toistaiseksi nähdyn perusteella on siis turha vielä eritellä. Nyt on haettu siihen pelaajia ja roolituksia ja sen kautta erikoistilanne pelaaminen kehittyy kauden mittaan.

Juho Liuksiala, hyökkääjä :

Millaisena olet kokenut valmistavien pelien annin.

– Mielestäne me olemme koko ajan parantaneet pelaamistamme. Tekemisessä alkaa näkymään oikeita asioita. HPK pelin loppu harmittaa, mutta pitää muistaa että siinäkin pelissä pelasimme ihan hyvin, mutta virheet käänsivät pelin lopussa. Onneksi se oli kuitenkin harjoituspeli, sillä kauden aikana näihin ei ole varaa, viittaa Liuksiala Ilveksen 0-3 johdon kääntymiseen 4-3 tappioon Hämeenlinnassa.

Juho Liuksiala on ollut Ilveksen tehokkain pelaaja valmistavissa otteluissa (5.4+0=4), kuinka tyytyväinen olet omaan pelaamiseesi valmistavissa otteluissa.

– Ihan hyvin pelit ovat menneet, maaleja varsinkin on tullut aika hyvin. Yleispelaamissa koen olevan parannettavaa ja maalimäärä ei anna koko kuvaa, sillä mukana on ollut tuuriakin, painottaa Liuksiala.

– Pääasiassa olen pelannut Topias Haapasen ja Juhani Tammisen kanssa, siinä on hyvä pelata kun kaksi hyvää syöttäjää on ketjussa ja minulle jää maalintekijän paikka.

Millaisin ajatuksin lähdet Vaasan Sport-kamppailuun?

– Olisi hyvä saada ehjä 60min taustalle tästä pelistä, sillä se helpottaisi sarja-avausta. Kaikki harjoituspelit ovat tärkeitä, sillä videolla näkee mikä toimii ja mitä on parannettava.

Tuukka Rask: ”Helppo päätös lähteä rakentamaan uutta Ilvestä”
Kolminkertainen SM-voittaja ”DJ SAMPL” vastaa otteluiden äänimaailmasta
UUTISET