1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Valtteri Viljanen: Ei varmasti anneta periksi

Valtteri Viljanen: Ei varmasti anneta periksi

Marko Herckman

Eilen hienosti HPK:n Hämeenlinnassa voittaneella Ilveksellä oli torstaina vuorossa vapaaehtoinen jää. Perjantaina on vielä kotihallissa vastassa TPS, jonka jälkeen joukkue pääsee huilaamaan peleistä tapaninpäivään asti. Torstain aamujäillä oli mukana myös viime aikoina profiiliaan nostanut Ilves-puolustaja Valtteri Viljanen.

Vaikka jää oli vapaaehtoinen, oli paikalla suurin osa Ilves-joukkueesta.

– Aina siellä jäällä hyvin viihtyy. Tämä on kuitenkin se laji jota rakastaa ja onneksi saa tehdä – ei jäällä olemiseen koskaan kyllästy, hyväntuulinen Viljanen naurahtaa treenin jälkeen.

– Se menee ihan oman maun mukaan. Toisille voi tehdä hyvää olla välillä jäiltä pois ja toisille tekee hyvää tulla vähän liikkumaan, ampumaan ja sellaista. Tässä kuitenkin kehitetään itseä koko ajan ja on hyvä, että pääsee jäälle, ”Vili” muistuttaa.

Ilves-valmentaja Jouko Myrrän vetämien terävien treenien jälkeen Viljanen palasi vielä hetkeksi eilisen HPK-voiton tunnelmiin. Puolustaja oli tyytyväinen joukkueensa 1-2-vierasvoittoon.

– Varsinkin ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvä. En tiedä oliko HPK vähän telineissä siinä, mutta me oltiin valmistauduttu hyvin ja saatiin peli rullaamaan heti alusta asti. Hieno fiilis oli koko pelin ajan pelata, Viljanen avaa.

Ilveksen peli on mennyt viime aikoina koko ajan parempaan suuntaan ja paketti on pysynyt paremmin kasassa koko 60 minuuttia. Tekemistä silti edelleen riittää.

– Aika paljon ollaan keskitytty etenkin puolustusalueen pelaamiseen. Ollaan alettu ihan simppeleistä asioista rakentamaan uudelleen. Nyt se on alkanut pikku hiljaa toimimaan paremmin, mutta ei se nyt vieläkään mitenkään timanttista ole. Töitä on vielä edessä ja jokaisen pitää kehittyä koko ajan, puolustaja muistuttaa.

Pelin kehittymistä mitataankin koko ajan tiivistahtisessa Liigassa.

– Periaatteessahan sillä ei ole kai väliä kuinka voittaa, kunhan voittaa – ei sarjataulukossa kuitenkaan mitään tyylipisteitä jaeta. Pelkästään voitot lasketaan ja sen eteen täytyy tehdä kaikki mahdollinen.

Itseluottamusta onnistumisista

Viljasella itselläänkin peli on ollut noususuhdanteista. Välillä täksi kaudeksi Tampereelle siirtynyt puolustaja valahti jo seiskapakiksi, mutta viime aikoina kiekollisesti vahva Viljanen on nostanut profiiliaan ja on tällä hetkellä Ilveksen tehokkain puolustaja tehoin 1+10.

– Se täytyy ottaa kasvun kannalta. Tämä on ihan jääkiekkoilijan elämää – joskus peli kulkee paremmin ja joskus ei ollenkaan. Vaikeista vaiheista täytyy osata ottaa opiksi. Itse olen katsonut videolta esimerkiksi omia vaihtojani pelin aikana ja yrittänyt paneutua sitäkin kautta asioiden parantamiseen.

– Pitää pelata simppelisti, eikä miettiä liikaa virheitä, vaan pyrkiä pelaamaan aisteillaan. Pitää mennä rennosti, mutta kovaa, luovaan peliin pystyvä pakki pohtii.

Itseluottamus on asia, jota suurin osa pelaajista aina korostaa. Eilen komealla avauksella Sami Sandellin maalintekoon vapauttanut Viljanen korostaakin onnistumisten merkitystä.

– Onnistumiset tuo itseluottamusta. Jos vaikka ensimmäiseen vaihtoon saa onnistumisen, niin se peli lähtee siitä rullaamaan yleensä hyvin. Kyllä se vaan niin on, että onnistumiset ruokkii itseluottamusta ja sitä kautta tulee sitten pisteitäkin.

Ilveksen nuori puolustus on saanut kauden aikana apuja kahdesta kokeneesta ulkomaalaispelaajasta, kun Joe Piskula ja Mark Flood ovat liittyneet joukkueeseen.

– Tosi mukavia tyyppejä. Molemmat tekevät kovaa hommia ja ovat tulleet joukkueeseen hyvin sisään. Kaukalon puolellakin peli kulkee heillä hyvin – ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa, Viljanen kehaisee kesken kauden hankittuja vahvistuksia.

Perjantaina Ilveksellä on edessä viimeinen ottelu ennen lyhyttä joulutaukoa, kun TPS saapuu vieraaksi Hakametsään.

– Ei varmasti tule olemaan eilisen kaltainen peli. Pari kertaa ollaan heitä vastaan pelattu ja siellä on kiekollinen ja taitava jengi vastassa. Varmasti saadaan laittaa kaikki peliin ja tehdä kovasti hommia voiton eteen.

Minkälainen Ilves puolestaan nähdään huomenna Hakametsän jäällä sarjakolmosta haastamassa?

– Me tullaan olemaan huomenna tosi luisteleva ja yrittäväinen joukkue. Ei varmasti anneta periksi, Valtteri Viljanen lupaa.

Tasainen taisto päättyi Ilveksen voittoon
Taipuuko TPS Hakametsän perjantai-illassa?
UUTISET