1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Taipuuko TPS Hakametsän perjantai-illassa?

Taipuuko TPS Hakametsän perjantai-illassa?

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 TPS

Kuudesta edellisestä kamppailustaan neljä voittanutta Ilvestä vastaan saapuu sarjakolmosena majaileva TPS. Onnistuuko nousuvireinen Ilves kellistämään vahvan vierasjoukkueen?

Saako Ilves pelattua ehjän kamppailun?

Edellisestä neljästä kamppailustaan Ilves on pelannut kolme erittäin tiiviisti puolustaen ja näistä se on napannut täydet pisteet kaatamalla JYP:n, Lukon ja HPK:n. Välissä yhdessä kamppailussa Ilves ei ollut valmiina luistelemaan ja kamppailemaan alusta lähtien ja se maksoi pisteet Vaasan Sportia vastaan.

Parhaimmillaan Ilveksen pelaaminen on nautinnollista katseltavaa, kun se karvaa hyvällä liikkeellä ja syöttöketjut napsahtelevat vauhdissa oleville pelaajille. Edellisessä kamppailussa Hämeenlinnassa Ilves pelasi erinomaisen avauserän, mutta ei pystynyt jatkamaan huippupelaamistaan kahdessa viimeisessä erässä. Sitkeällä pelaamisella tasainen kamppailu kääntyi kuitenkin Otto Koivulan maalilla Ilveksen eduksi lukemin 1-2.

TPS asettaa kovan haasteen Ilvekselle ja on selvää, että joukkueen pitää pysyä pelissä kiinni täydet kuusikymmentä minuuttia, jotta sarjapisteet jäisivät Tampereelle. Ilveksen joukkueen onnistujia viime peleissä ovat olleet tutut nimet, sillä paluun liigan eliittiin tehnyt Sami Sandell huippuvireisine laitureineen on ollut erinomaisella pelipäällä viime kamppailuissa ja muodostanut valmennukselle luotettavan syömähampaan.

Ilveksen puolustuksessa tasoaan alati nostava Valtteri Viljanen on tuonut uhkaa hyvällä avauspelaamisellaan ja noussut itseluottamus näkyy laajemminkin otteissa. Mark Flood ja Joe Piskula tuovat omalla kokemuksellaan arvokasta lisää joukkueeseen kentällä ja sen ulkopuolella. Ilveksen maalilla Riku Helenius saa täyteen 100 liigakamppailua.

Liigan paras vierasjoukkue TPS

Turkulaisten ylpeys TPS on ollut kovaa valuuttaa myös vieraskaukaloissa, sillä se on kerännyt eniten pisteitä kaikista liigajoukkueista vieraskaukaloista. 18 vieraskamppailustaan TPS on poistunut vain neljästi ilman pisteitä.

Viime aikoina joukkueen peli on ailahdellut ja edellisestä kymmenestä kamppailusta sillä on viisi voittoa ja viisi tappiota, joista kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. Lähes viikon ennen Ilves-kamppailua levännyt TPS on voittanut kaksi edellistä kamppailuaan ja edellisessä kamppailussaan se antoi kovan näytteen tulivoimastaan kaatamalla Porissa Ässät 2-7 Tomi Kallion ja Petrus Palmun osuttua kahdesti mieheen.

TPS:n avainpelaajia ovat kokeneet Tomi Kallio,Eric Perrin, Ilari Filppula ja Ilkka Heikkinen. Ylivoimalla liigan yhdessä vaarallisimmista variaatioista huipputaitavat Filppula ja Kallio hakevat viivasta Heikkistä tai etenkin Kallio omaa ratkaisua. Varaa jäähyilyyn ei yksinkertaisesti ole.

TPS on elänyt vahvasta hyökkäyspelaamisestaan, mutta sarjan kärkipään joukkueeksi se on päästänyt paljon maaleja. 80 päästettyä maalia on sarjan keskitasoa. Päävastuun maalilla kantava Oskari Setänen on päästänyt keskimäärin 2,35 maalia ottelussa torjuntaprosentilla 90,96

Nuorten MM-leiritys aiheuttaa kokoonpanoihin puutteita

Ilvekseltä leirityksessä ovat mukana valmentaja Olli Salo sekä hyökkääjät Joona Koppanen (24.0+8=8) ja Otto Koivula (32.4+14=18). Ilveksen joukkueen terveystila on muuten hyvä, sillä sivussa ovat olleet vain pienen kolhun takia edellisestä kamppailusta pois pudonnut Mikael Kuronen ja kokenut puolustaja Arto Laatikainen.

TPS:llä on pieniä kokoonpanomurheita, sillä Jonne Virtanen on pelikiellossa ja Henrik Tallinder sekä Elias Karvonen loukkantuneina. Nuorten MM-leiritysryhmässä ovat valmentaja Sami Salon lisäksi Olli Juolevi (20.5+9=14) ja Markus Nurmi (31.4+5=9). Turkulaisten puolustuksesta myös Martin Bergerillä ja Elmeri Erosella on ollut ylävartalovammaa ja heidän pelaamisensa on epävarmaa.

 

Valtteri Viljanen: Ei varmasti anneta periksi
TPS vei tiukan taiston
UUTISET