Haastattelu

Valtteri Viljanen: Haluan olla johtava pelaaja

Marko Herckman
Arno Hämäläinen

Valtteri Viljanen siirtyi täksi kaudeksi Ässistä Ilvekseen vahvistamaan tamperelaisseuran nuorta puolustuskalustoa. 23-vuotias puolustaja on pelannut harjoituspelit nousujohteisesti ja tuo kiekollista taitoa Ilveksen peräpäähän.

Torstaina Ilves kaatoi viimeisessä kauteen valmistavassa ottelussaan Vaasan Sportin lukemin 5-2. Ilves teki näyttäviä maaleja ja pelasi muutenkin raikkaalla ilmeellä.

– Onnistuttiin mielestäni aika hyvin tänään. Saatiin luotua hyvin paikkoja ja meidän pelisuunnitelma piti. Kolmannessa erässä pystyttiin pelaamaan aika ”seiftisti” ja pidettiin johtoasema hyvin hallussa, Topias Haapasen tekemään avausmaaliin syöttöpisteen merkannut Viljanen analysoi.

Ilves onnistui tekemään Sportia vastaan yhden maalin ylivoimalla ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana ja ylivoima pyöri välillä muutenkin näppärästi. Kiekkoa hyvin liikuttavalla Viljasella tulee varmasti olemaan iso rooli ylivoimalla kauden aikana.

– Se ei vielä riitä, että se pyörii vaan tehoja pitää myös saada. Se on pienestä kiinni ja kun se loksahtaa, niin sitten se näyttää helpolta. Ihan simppeleistä asioista se on kiinni – kiekko liikkeelle ja vetoja maalille. Uskon, että se loksahtaa kuntoo sarjan alkaessa.

Ilveksen kuusi harjoituspeliä on nyt pelattu – tuloksena kolme voittoa ja kolme tappiota. Tuloksia tärkeämpää on pelin eteenpäin meneminen.

– Minun mielestä parannettiin koko ajan pelien edetessä. Siinä ensimmäisessä Tappara-pelissä oltiin ihan jaloissa ja siitä ei voinut vetää mitään johtopäätöksiä. Muut pelit ovat menneet hyvin ja varsinkin tänään oltiin hyviä. Ollaan kyllä valmiita Liigan alkuun, puolustaja uskoo.

Ensi viikolla alkaa täysi valmistautuminen perjantain paikallispeliin. Viikonloppuna joukkueella on vielä hetken mahdollisuus lepoon.

– Nyt viikonloppuna pitää ainakin vetää happea ja rentoutua. En edes tiedä koska sitten on seuraava peleistä vapaa viikonloppu. Maanantaina lähdetään sitten valmistautumaan perjantain peliin.

Joukkueen toiseksi kokenein pakki

Kotiutuminen Tampereella on porissa koko tähän astisen uransa pelanneen Viljasen mukaan sujunut hyvin.

– Tosi hyvin joo. Kauheesti nyt ei ole vielä ehtinyt kaupunkiin tutustua, kun kaksi kertaa päivässä on treenattu. Aika lailla se on ollut kodin ja hallin väliä – mitä nyt lounaalla on käynyt kaupungilla. Nyt osaan jo suurin piirtein kuitenkin liikkua keskustassa ja tiedän vähän mistä pääsee mihinkin, Viljanen hymyilee.

Uutta joukkuettaan Viljanen kuvailee samalla tapaa monen joukkuekaverinsa kanssa.

– Nuori jengi, mutta potentiaalia löytyy vaikka kuinka paljon. Moni jätkä on todistanut A-junnuissa pystyvänsä olemaan ratkaisevassa roolissa – nyt se täytyy pystyä sitten siirtämään tänne Liigaan. Hyvä alku olisi meille tärkeä ja toivotaan, että sellainen saadaan.

Arto Laatikainen on Ilveksen ylivoimaisesti kokenein pakki. Liigapelien määrässä mitattuna toiseksi kokenein Ilves-puolustaja on 165 ottelua pelannut 23-vuotias Valtteri Viljanen.

– Liigan suuntaus on mennyt muutenkin nuorempaan suuntaan. En tiedä onko siinä mitään niin ihmeellistä – kausi sen sitten näyttää onko siitä jotain haittaa vai vain positiivista, Valtteri pohtii Ilveksen nuorta pakkikalustoa.

Ilveksellä on kovat odotukset uuden puolustajansa suhteen ja vastuuta on varmasti luvassa.

– Haluan kantaa sen vastuun jota on tulossa – että pystyn pelaamaan ratkaisevassa roolissa ja olemaan johtava pelaaja. Se on minun tähtäin, Viljanen sanoo päättäväisesti.

Puolustajan harjoituspelit sujuivat joukkueen tapaan nousujohteisesti. Parissa edellisessä matsissa Viljanen on muodostanut laadukkaan parin Jarkko Parikan kanssa.

– Alku oli vähän hakemista. Oli ihan kokonaan uusi pelityyli ja uudet joukkuekaverit. Nyt olen Parikan Jarkon kanssa pelannut tuossa ja ollaan päästy aika samalle aaltopituudelle. Hyvin on mennyt tähän asti, Viljanen juttelee uuden kotihallinsa koppikäytävällä.


Ilves kohtaa ensi viikon perjantaina Liiga-kauden avausottelussaan paikallisvastustaja Tapparan. Tervetuloa Hakametsään kokemaan sarja-avauksen kiihkeä ja latautunut tunnelma!

Lisää aiheita

3.6.2020 / Uutinen

Ilves kohtaa CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Red Bull Münchenin

Jääkiekon Mestarien liigan kauden 2020-2021 pudotuspeliparit arvottiin tänään Sveitsin Zürichissa. Ensimmäistä kertaa historiassaan CHL:ssä esiintyvä Ilves kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kaudella Saksan DEL-liigan runkosarjan...

LUE LISÄÄ


3.6.2020 / Uutinen

Ilves ja sisustus- ja tilasuunnittelutoimisto Tilako yhteistyöhön

Ilves-Hockey Oy on valinnut sisustus- ja tilasuunnittelun yhteistyökumppanikseen Tilakon, joka toteuttaa Ilveksen toimitilojen sisustuskonseptin suunnittelun ja valmiiden tilojen loppustailauksen UROS LIVE -areenaan. Tampereella sijaitseva ja...

LUE LISÄÄ


3.6.2020 / Uutinen

CHL-arvonta tänään klo 19.00 – katso suora lähetys

Jääkiekon Mestarien liigan kauden 2020-2021 pudotuspeliparit arvotaan tänään Sveitsin Zürichissa. CHL-arvonnan suora lähetys on katsottavissa artikkeliin upotetun videon kautta klo 19.00 Suomen aikaa. Ilveksen ensimmäisen...

LUE LISÄÄ


27.5.2020 / Uutinen

CHL:n pudotuspelien arvonta keskiviikkona 3.6.

Jääkiekon Mestarien liigan kausi 2020-2021 käynnistyy ensi viikolla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen parien arvonnalla. Arvonta on katsottavissa suorana lähetyksenä CHL:n digitaalisissa kanavissa keskiviikkona klo 19.00 Suomen...

LUE LISÄÄ


15.5.2020 / Uutinen

Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Puolustaja Kalle Maalahti, 29, ja maalivahti Ville Kolppanen, 27, jatkavat Ilveksessä myös tulevalla kaudella. Pelaajien viime keväänä solmimiin 1+1-vuotisiin sopimuksiin sisältyi ulkomaan optio, jota he...

LUE LISÄÄ