Otteluraportti

Ilves luisteli JYP:n nurin kauden avauksessa

Vesa Suonsyrjä
Timo Koistinen

6 - 2

60:00 1062

Kauden avausottelussaan Ilves luisteli jalat alta vastustajalta ja iski hienoja osumia hyvällä tarkkuudella. 6-2 voittoa oli katsomassa mukavat 1062 katsojaa. Ilveksen maalilla hyvin pelannut Eetu Mäkiniemi nappasi ottelussa 26 torjuntaa.

Ilves tulee terävänä kaukaloon

Kauden ensimmäinen ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin 1.31 kun Ilves pääsi juhlimaan kauden avausosumaansa. Liukasliikkeinen Matias Maccelli eksytti vartijansa ja jälkitilanteesta Aleksi Elorinne survoi maalinedustalta lukemiksi 1-0. Ilveksen liike oli myrkkyä JYP:lle ja kotijoukkue hallitsi kamppailun kulkua.

Ilves tuplasi johtonsa ajassa 9.00 kun Samuli Vainionpää karvasi kiekon päädyssä ja Niko Peltola laukoi kiekon viivantuntumasta ohi Markus Ruusun siirtäen lukemiksi 2-0. JYP pääsi myös maalitaululle, kun vieraiden näkyvin pelaaja Patrik Puistola pääsi nousemaan maalille, josta Eetu Mäkiniemen torjunnan paluukiekon iski maaliin Mikko Salmio kaventaen lukemiksi 2-1 ajassa 12.31. JYP sai maalistaan hetkellisen piikin, jonka aikana Mäkiniemi joutui moneen torjuntaan lyhyessä ajassa ja Niko Peltola joutui rikkomaan kaksiminuuttisen arvoisesti ajassa 12,55. Ilves kuitenkin pelasi hyvän alivoiman ja selvisi ilman toista takaiskua.

Avauserän säväyttäjänä toiminut puolustaja Santeri Airola puolusti erinomaisesti ajassa 17.52 ja häntä ohittamaan yrittänyt Oskari Kalajanniska lähti rangaistusaitioon tartuttuaan kauluksesta Airolaa. Ylivoimalla Airola blokkasi hienosti purkukiekon viivassa ja pelasi Joose Antoselle, joka jatkoi kapteeni Eemeli Suomelle jonka laukaus alanurkkaan ohitti Markus Ruusun siirtäen Ilveksen 3-1 johtoon ajassa 19.20.

Yhden maalin keskimmäinen erä

Toisen erän alussa JYP:n Robert Rooba taisteli itsensä puolittain läpiajoon, mutta Mäkiniemi Ilveksen maalilla jatkoi hyviä otteitaan. Jykeväotteinen Loimaan Rocketsista muutama vuosi sitten Ilvekseen siirtynyt 19-vuotias debytantti Eemeli Mäki sai kiekon ohi ruusun taitavalla ohjauksella ajassa 25.32, mutta toistaiseksi mies jäi pois maalitilastoista korkean mailan vuoksi.

Hyvällä pelirohkeudella tänään pelannut Panu Mieho kikkaili itsensä kertaalleen nokikkain Markus Ruusun kanssa, mutta Ruusu veti pidemmän korren. Ilveksen ykkösketjua vastaan ei tämäkään riittänyt, sillä Arttu Ruotsalainen sai pitkän paineen jälkeen pelattua kiekon Eemeli Suomelle, joka ujutti nappisyötön hyvin peliä lukeneelle Joona Ikoselle, joka laukoi kiekon aivan ylänahkaan ajassa 31.01 vieden Ilveksen lukemissa 4-1 toiselle erätauolle.

Kolmen maalin päätöserä

Kolmas erä ehti hädin tuskin alkaa, kun Arttu Ruotsalainen karvasi itselleen kiekon ja pääsi nousemaan kohti maalia. ”Arella” oli tilanteessa kohtuuttoman paljon aikaa, mutta laukaus oli suorastaan laittoman tarkka ja Markus Ruusulle jäi tehtäväksi kerätä kiekko maalista. Upea laukaus siirsi lukemiksi ansaitusti 5-1.

Ilves onnistu i jo kuudennen kerran pelin hengen mukaisesti hienolla maalilla päätöserän ensimmäisen kymmenminuuttisen loppupuolella, kun Eemeli Mäki riisti kiekon päädyssä ja pelasi Panu Mieholle, joka tarjoili 17-vuotiaalle omalle kasvatille Joona Korhoselle ikimuistoisen debyytin liigajoukkueen pelissä tarjoamalla tälle tyhjän maalin, johon Korhonen siirsi kiekon varmuudella. Luvuissa 6-1 ei jäänyt paljon seliteltävää.

JYP sai vielä lohtua Patrik Puistolan tarjoillessa Joni Jurmolle hyvän paikan, josta tämä onnistui ohittamaan Mäkiniemen ottelun päätösmaalilla. 6-2 osuman jälkeen peli vähän tasoittui ja katsomoon asti näki kuinka jäähän kerääntyi kosteutta. Ilveksen peli-ilme kauden avauksessa oli energinen ja raikas ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Joukkueen sisäinen tilasto Liigan valmistavista otteluista.


Ilveksen kausikortit nyt myynnissä!

Sarjataulukko

#JOUKKUEOPP/O
1 TPS591.80
2 Pelicans591.80
3 Kärpät482.00
4 HIFK482.00
5 Ilves372.33
6 Lukko571.40
7 JYP571.40
8 Sport461.50
9 Ässät561.20
10 Jukurit351.67
11 SaiPa351.67
12 HPK451.25
13 KooKoo441.00
14 KalPa540.80
15 Tappara331.00

TWITTER

Lisää aiheita

21.9.2021 / Otteluraportti

Ilvekselle kotiavauksessa tiukka tappio

Kahden ottelun jälkeen tappiottomana kotiavaukseensa lähtenyt Ilves tarjosi sarjataulukossa muutaman pykälän ylempänä olevan, kaksi ottelua enemmän pelanneen Pelicansin kanssa trillerimäisen ottelun. Hakametsän yleisö sai lopulta...

LUE LISÄÄ


21.9.2021 / Otteluennakko

Kotiavauksessa vastassa Pelicans

297 päivän odotus päättyy tiistain kotiavauksessa! Kauden kahdella voitolla aloittanut Ilves pääsee pelaamaan 297 päivän jälkeen kotiyleisön edessä. Kotiavaukseen tänään 21.9. kello 18:30 Hakametsään vieraaksi...

LUE LISÄÄ


16.9.2021 / Otteluraportti

Ilves nousee upeaan paikalliskamppailun voittoon

Kauden ensimmäisessä paikallispelissä Ilves ja nyt kotijoukkueena esiintynyt Tappara pelasivat kovan kamppailun, jossa alakynnessä ottelussa taistellut Ilves sai raavittua upean voiton 37 kertaa torjuneen Marek...

LUE LISÄÄ