2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle upea voitto petopaitojen kohtaamisesta

Ilvekselle upea voitto petopaitojen kohtaamisesta

Vesa Suonsyrjä

Ilves nappasi tänään viikon kolmannesta ottelustaan kolmannen voittonsa, kun HIFK kaatui hienon taistelun jälkeen lukemin 2-1. Ilveksen maaleista vastasivat Jarkko Parikka ja Eemeli Suomi.

Ilves vie tasaisen avauserän

Avauserässä nähtiin viihdyttävää ja intensiivistä taistelukiekkoa, jossa taklattiin miehekkäästi. Ilves iski erän ainoan osuman jo ajassa 3.25 kun Jarkko Parikan viivalaukaus ohitti viime kaudella Ilvestäkin edustaneen Roope Taposen suhteellisen helposti. 1-0 maaliin syöttöpisteet nappasivat Les Lancaster ja Petri Kontiola.

Tasaisesti edenneessä erässä parhaat paikat syntyivät HIFK:n Roni Hirvoselle, joka ei osunut kiekkoon tyhjällä takatolpalla sekä Ilveksen Kevin Czuczmanille, joka laukoi ohitse hyvältä tontilta. Joona Ikonen pääsi myös koittamaan puolittaisesta läpiajosta, mutta kiekko eli ja hyvävireinen hyökkääjä jäi ilman osumaa.

Avauserän ainoan rangaistuksen sai HIFK:n Otto Karvinen, joka rikkoi Leo Lööfiä. Erikoistilanteessa lähimpänä maalia oli vieraiden Eetu Koivistoinen, joka karkasi läpiajoon mutta kiekko pysähtyi Langhamerin kautta ulkorimaan. Vierasjoukkue oli tämän jälkeen vielä lähellä tasoitusta Teemu Tallbergin laukauksen napsahdettua pystytolppaan.

Toinen erä maaliton

Kotijoukkue Ilves tuli toiseen erään hurjana ja piti kiekkoa hyökkäyspäässä minuuttitolkulla. Pitkä paine ei tuonut huippupaikkoja, mutta HIFK:n kovaotteinen Eddie Larsson joutui rangaistusaitioon. Erässä Ilves pelasi kaksi heikohkoa ylivoimaa ja HIFK yhden vaarallisen Otto Latvalan jouduttua rikkomaan.

Erässä oli todella kova kamppailuvaade ja molemmat joukkueet pelasivat todella tarkkaa trappia, josta johtuen maalipaikat jäivät vähiin. Tuomaristo ei lähtenyt viheltämään liian tarkalla linjalla, josta johtuen pelin intensiteetti oli hyvin korkealla.

Molemmilla maaleilla maalivahdit ottivat vähäeleisesti kiinni kaikki yritykset.

Ilves taistelee upean voiton

Päätöserässä ei poikettu pelin kokonaiskuvasta. Molemmat joukkueet puolustivat ja kamppailivat erinomaisesti. Ilveksen koko ottelun ainoa negatiivinen puoli oli ylivoima, joka maksoi tänään HIFK:n tasoitusmaalin. Ilves pääsi ylivoimalle väärän vaihdon ansiosta, mutta kiekko löydettiin omasta maalista. Teemu Tallberg pääsi läpiajoon, jonka upean ottelun pelannut Langhamer torjui upeasti mutta ei voinut mitään paluukiekolle, jonka Eetu Koivistoinen nosti verkkoon lukemiksi 1-1 Joona Ikosen ja Ilari Melartin kamppailemisen estäessä Langhamerin täyden torjuntatyön.

Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 48.19, kun Ilves teki upean osuman. Jarkko Parikka heitti puolustuksen selustaan kiekon, johon ehti ensimmäisenä Joonas Oden, joka kaatuessaankin onnistui kääntämään upeasti takatolpalle kiekon, josta kapteeni Suomi iski varmasti 2-1 voittomaalin ja 7244 katsojaa pääsi tuulettamaan sydämensä täydeltä.

HIFK sai etsikkoaikansa Eetu Tuulolan rangaistuksen aikana, mutta Ilveksen puolustus ja Marek Langhamer olivat tänään silkkaa betonia. Loppuun saakka ottelu säilyi jännittävänä ilman huippupaikkoja ja Ilves kruunasi iltansa taistelemalla pelin lopussa HIFK:n ulos maalipaikoista vaikka Ville Peltonen yritti hakea tasoitusta ottamalla aikalisän ja Roope Taposen maaliltaan. Tyly isäntä ei antanut pelin lopussa ainuttakaan paikkaa vierailleen ja nappasi täydet kolme pistettä.

Ottelun ratkaisut:
– Ilves puolusti erinomaisesti täydet 60 minuuttia. Maalipaikoissa Ilves oli tehokkaampi pienten marginaalien ottelussa.

Ilveksen parhaat:
– Marek Langhamer oli rauhallinen ja itsevarma maalillaan. Ilveksen puolustuksesta on makuasia kenet nostaa, mutta Jarkko Parikka pelaa huikealla tasolla ja Leo Lööfin pelirohkeus, kiekollinen osaaminen sekä tilannekovuus ovat nuorella puolustajalla ihailtavalla tasolla.