Mikko Alahäivälä
Ässät TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves pelaa vuoden viimeisen ottelunsa tänään Porissa Ässiä vastaan. Kauden aiempien kohtaamisten voitot ovat tasan 1-1, ja maanantai-illan ottelustakin on odotettavissa tiukka kamppailu.

Porilaiset juhlivat lauantaina Satakunnan derbyssä

Ässät päätti marraskuun 2-5-vierasvoittoon Lukosta, jonka jälkeen joulukuun seitsemän ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa ja kaksitoista pistettä. Patapakka on sarjataulukossa kymmenentenä kerättyään 33 ottelusta 42 pistettä.

Viime viikolla joukkue kaatoi torstaina Sportin Vaasassa maalein 2-3 ja lauantaina Lukon Porissa lukemin 2-1. Sportia vastaan Ässien maaleista vastasivat Sami Lähteenmäki, Saku Salmela ja marraskuussa Poriin siirtynyt Ilves-kasvatti Olli Vainio. Päätöserän puolivälissä ylivoimalla ottelun voittomaalin laukonut puolustaja merkkautti ottelussa tehot 1+1=2.

Lukkoa vastaan Ässät meni avauserässä kahden maalin johtoon Jakob Stenqvistin ja Mikko Salmion osumilla. Lukko kavensi päätöserässä, mutta loppulukemiksi jäivät 2-1, ja Ässät pääsi juhlimaan kauden kolmatta Satakunnan derbyn voittoa. Sportia vastaan Ässien maalilla aloitti Ilves-kasvatti Sami Aittokallio, jonka tilalle vaihdettiin tasatilanteessa venäläisvahti Daniil Tarasov, joka jatkoi maalinsuulla myös Lukkoa vastaan.

Ässien parhaat pistemiehet ovat keskushyökkääjät Peter Tiivola ja Tylor Spink. Tiivolan tehot 33 ottelussa ovat 5+14=19 ja Spinkin 6+12=18. Puolustajista Jakob Stenqvist on merkkauttanut pisteet 5+8=13 ja Tommi Taimi 3+10=13. Noin 21 minuuttia ottelua kohden Ässissä pelanneen Olli Vainion tehot 14 ottelussa ovat 3+4=7. Joulukuun puolivälissä loppukaudeksi Ilveksestä Ässiin lainalle siirtynyt hyökkääjä Topias Haapanen on merkkauttanut porilaisten riveissä kolmessa ottelussa yhden syöttöpisteen.

Patapaitojen riveistä puuttuvat alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa oleva hyökkääjä Lenni Killinen sekä toipilaina olevat puolustaja Teemu Vuorisalo ja hyökkääjät Miro Mäkinen, Jouka Juhola, Niko Kivelä, Lauri Kulmala ja loppukauden sivussa oleva Valtteri Pihlajamäki.

Mäkiniemi loisti Ilveksen maalilla debyytissään

Ilves koki seitsemän pelin voittoputken jälkeen kaksi peräkkäistä tappiota, kun JYP ja HPK onnistuivat viemään pisteet Hakametsästä maali- ja yleisörikkaissa otteluissa. Joulua ennen JYPiä vastaan lukemat olivat 5-6 ja tapaninpäivänä HPK:ta vastaan 3-5. Lauantaina tupsukorvat palasivat voittokantaan Kouvolassa, kun KooKoo kaatui loppuhetkien tasoituksen ja jatkoaikaosuman myötä maalein 1-2. Voitolla Ilves piti paikkansa sarjataulukon neljännellä sijalla.

HPK:ta vastaan Ilveksen tehokkain oli tehot 2+1=3 merkkauttanut Jasse Ikonen, ja KooKoo pelissä kahteen tehopisteeseen ylsivät molemmat maalit iskenyt Robert Leino sekä syöttöpisteet kirjauttanut kapteeni Eemeli Suomi. KooKoo-pelissä Ilveksen riveissä debytoivat uransa ensimmäiset liigaottelut pelanneet keskushyökkääjä Janne Seppänen ja maalivahti Eetu Mäkiniemi, jonka torjuntaprosentiksi muodostui 96. Seppänen jatkaa ykkösketjun keskellä ja Mäkiniemi maalinsuulla myös Ässiä vastaan.

Ilveksen kultakypärä on edelleen Eemeli Suomella, jonka tehot 31 ottelussa ovat 17+12=29. KooKoota vastaan kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen maalinteossa onnistuneen Robert Leinon pistesaldo 33 ottelussa on 6+21=27.

Poissaolijoiden lista on alle 20-vuotiaiden MM-kisojen vuoksi totutun pitkä. Lukas Dostalin, Santeri Hatakan, Lassi Thomsonin, Matias Maccellin ja Antti Saarelan paluuta liigajäille saadaan vielä odotella. Samuli Vainionpää on edelleen toipilaana kuumeen vuoksi, ja myös Arttu Ruotsalaisen tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Edelliset kohtaamiset

21. syyskuuta pelattu kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi Ässien 3-1-voittoon. Porilaisten maalintekijöinä toimivat Roni Hirvonen, Edwin Hedberg, jonka sopimus purettiin joulukuussa, ja Niklas Peltomäki, kun taas Ilveksen ainokaisen iski Joose Antonen. 7. joulukuuta Ilves tasoitti voitot 1-1:een Hakametsässä. 2-0-voitossa Ilveksen maaleista vastasivat Matias Maccelli ja loppulukemat tyhjiin viimeistellyt Joona Ikonen. Nollapelin torjuneelle Ville Kolppaselle merkittiin ottelussa 14 torjuntaa.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 30.12.2019

Maalivahdit:
Lukas Dostal (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)

Puolustajat:
Santeri Hatakka (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Lassi Thomson (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Arttu Ruotsalainen (päivä kerrallaan)
Antti Saarela (alle 20-vuotiaiden MM-kisat)
Samuli Vainionpää (kuume, päivä kerrallaan)

Osallistu Veikkauksen arvontaan ja voita 10 hengen aitio Ilves-HIFK-otteluun!
Ilves taisteli voiton vuosikymmenen viimeisestä pelistä
UUTISET