1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Aukeaako ketsuppipullo Sportin kustannuksella?

Aukeaako ketsuppipullo Sportin kustannuksella?

Vesa Suonsyrjä
Ilves PE 26.2. klo 18:30 Sport

Ilves kohtaa tänään perjantaina Vaasan Sportin viidettä kertaa tällä kaudella. Aiemmissa kohtaamisissa molemmat ovat vieneet voiton kahdesti varsinaisella peliajalla. Kumpi vie joukkueiden viidennen kohtaamisen?

Ilveksen ongelmana maalinteko

Ilves on edelliseen kymmeneen otteluunsa tehnyt ainoastaan 21 maalia, joka on kolmanneksi vähiten tällä ajanjaksolla liigajoukkueista. Samalla ajanjaksolla Ilves on koonnut ainoastaan 12 sarjapistettä ja on päivänselvää, että pistetahdin on parannuttava.

Ilveksellä ei kuitenkaan ole mitään hätää vielä ja kaudesta on mahdollista tehdä menestystarina saamalla otteet jälleen voittaviksi. Kolmanteen sijaan on matkaa ainoastaan viisi pistettä ja runkosarjasta on pelaamatta reilu kolmasosa.

Ilveksen kahdeksan edellistä ottelua on päättynyt maalin erolla, joten mitään valtavaa korjausliikettä ei tällä hetkellä tarvita vaan tiettyä päättäväisyyttä maalintekoon ja aloitteellisuutta ja kiekottomien pelaajien liikettä ylivoimapelaamiseen.

Ilveksen kokoonpanossa edellisessä pelissä loukkantuneiden Miro Nallin ja Joona Ikosen tilalla kokoonpanoon nousevat Teemu Väyrynen Nallin paikalle kolmoseen ja Teemu Lepaus Joona Ikosen tilalle nelosketjuun. Ilveksen maalivahdille Ville Kolppaselle ottelu on kahdessadas puettu ottelu liigassa, onnittelut!

Vaasan Sport taistelee tiukasti paikasta pudotuspeleissä

Sport on tällä hetkellä yhdentenätoista sarjassa kerättyään 37 ottelustaan 50 sarjapistettä. Pudotuspelipaikkaan joukkueella on marginaalinen neljän pisteen takamatka, kun otteluita on jäljellä vaasalaisten osalta kaksikymmentäkolme.

Edellisistä kuudesta ottelustaan Sport on voittanut kolme, mutta illan otteluun se lähtee kaksi perättäistä tappiota niskassaan, kun lauantaina KooKoo oli kotonaan vahvempi lukemin 3-1 ja tiistaina KalPa haki pisteet Vaasasta ajassa 58.37 isketyn osuman ansiosta lukemin 2-3.

Sportin pistepörssin kärjessä on liigan pistepörssissä sijalla 63 oleva Sebastian Stålberg, joka on kerännyt tehot 37. 9+10=19. Kesken kauden joukkueeseen liittyneet Michael Keränen (23.9+8=17) ja Janne Keränen (28.8+3=11) ovat tuoneet joukkueeseen selvästi lisää ratkaisuvoimaa, jota haetaan varmasti myös Tapparasta hankitusta paluumuuttajasta Olavi Vauhkosesta, jonka kausi on sujunut pienellä peliajalla keskinkertaisin tehoin (20.1+5=6).

Illan kamppailusta Sportilta puuttuu kaksi tärkeää pelaajaa, kun Jonne Virtanen ja Niclas Lucenius ovat sivussa kokoonpanosta. Sportin maalissa aloittaa Raasmus Reijola.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 26.2.2021
(Pelaajasiirtojen takarajan 1.3 jälkeen Ilves ei tiedota loukkaantumistilanteesta loppukauden aikana.)

Joona Ikonen, tilanne auki
Miro Nalli, tilanne auki
Jarkko Parikka, karanteeni
Niko Peltola, Helmikuu 2021

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Pregame-livestudio: Ilves-Sport perjantai 26.2.
Tuomas Salmelan optio käytetty, Anssi Salmelalle loppukauden sopimus
UUTISET