Vesa Suonsyrjä
Lukko TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Eilen huipputärkeän voiton KalPasta vääntänyt Ilves matkaa tänään Raumalle, jossa se kohtaa erinomaisen alkukauden uuden päävalmentajansa Pekka Virran johdolla pelanneen Lukon.

Ilves matkaan tärkeä voitto taustalla

Ilveksellä oli taustalla vaikea viikko, jolloin omaan päähän tehtiin aivan liikaa osumia. Perjantain kamppailussa Markus Ruusu keräsi itsensä helpon avausosuman jälkeen ja pelasi viimeisenä lukkona hienosti loppupelin. Ilveksen hyökkäyksen alkukauden ykkösonnistuja Eemeli Suomi iski voittomaalin ja Otto Koivula käänsi hienosti avausmaaliin johtaneen syötön Juho Liuksialalle, jonka rannelaukaus lähtee pienellä liikkeellä tulisesti.

Henkisellä puolella perjantain kamppailu antaa hyvät lähtökohdat lauantain otteluun, sillä akilleen kantapäänä ollut puolustuspelaaminen oli saanut jämäkkyyttä ja yhden päästetyn maalin kamppailun jälkeen on hyvä lähteä hakemaan toista onnistumista peräjälkeen.

Ilveksen sairaslista on ollut viimeaikoina valitettavan pitkä, mutta ikitaistelija Sami Sandellin paluu ja Antti Kangasniemen lainapesti toivat helpotusta tilanteeseen. Kangasniemi on Ilveksen mukana maajoukkuetaukoon asti ja Ville Meskanen pelaa huomenna.

Perjantain kamppailun jälkeen Ilves kertoi uudesta hankinnasta, kun oma kasvatti Riku Helenius palaa joukkueeseen vahvistamaan maalivahtiosastoa. Onkin mielenkiintoista nähdä pelaako Helenius jo huomenna.

Lukko menestyy vahvojen yksilöiden johdolla

Vaikean edelliskauden, jolloin Rauman Lukko jäi ulos pudotuspeleistä jälkeen tehtiin kanaalikaupungissa suuria muutoksia ja päävalmentajaksi palkattiin kovaa jälkeä Kuopiossa tehnyt Pekka Virta. Kun sarjaa on pelattu lähes kolmasosa ovat raumalaiset sarjan kärkipäässä.

Lukon yhtenä vahvuutena on johtavien pelaajien kovuus. Maalivahti Kaapo Kähkönen on pelannut yhtä erää lukuunottamatta kaikki ottelut erinomaisella tasolla. Puolustuksessa elämänsä kautta pelaava Rony Ahonen ja liigan kolmanneksi eniten ottelua kohden pelaava Janne Niskala muodostavat vankan selkänojan. Hyökkäyksessä yksi liigan viihdyttävimmistä ja vaarallisimmista pelaajista Janne Keränen saa taustatukea ikinuorelta Ville Vahalahdelta ja Toni Koivistolta.

Viikon aiemmassa kamppailussaan Oulussa raumalaiset olivat hyvin pelissä mukana, mutta hyökkäminen oli tehotonta. Kärpät oli ansaitusti parempi lukemin 3-0. Pekka Virta piti joukkuettaan pitkään pukusuojassa kamppailun jälkeen ollen ilmeisesti hyvin pettynyt joukkueensa otteisiin.

Lukon kokoonpanossa mielenkiintoinen yksityiskohta on 16-vuotiaan 2001 vuonna syntyneen Antti Saarelan liigadebyytti. Vastaavasti kauden vaisusti aloittanut Damien Fleury ei ole kokoonpanossa.

Kommentit, Eemeli Suomi:

– Meiltä hieno voitto KalPasta, onnistuimme joukkueena pelaamaan loppuun asti tiiviisti ja nimenomaan joukkueena voitimme. Pelaaminen ei ollut säkenöivää ilotulitusta, mutta juuri tälläisiä tiiviitä koko joukkueen esityksiä tarvitaan kolmen pisteen voittojen nappaamiseen.

– Raumalle lähdetään jatkamaan tämän päivän esityksestä tiivistä koko joukkueen pelaamista ja aamulla katsotaan videolta kuinka Lukko pelaa. Hyvällä koko joukkueen taistelulla kolme pistettä lähtee mukaan myös Raumalta.

Ilves repi tärkeän kotivoiton KalPasta
Tiukka peli päättyi maalin tappioon
UUTISET