1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Edessä vuoden ensimmäinen paikalliskamppailu

Edessä vuoden ensimmäinen paikalliskamppailu

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 24.7. klo 02:00 Tappara

Tänään perjantaina Ilves kohtaa rakkaan paikallisvastustajansa Tapparan ensimmäistä kertaa kuluvan kalenterivuoden puolella. Panosta ottelussa on molemmilla, sillä Ilves hamuaa mukaan pudotuspeleihin ja Tappara taistelee kotiedusta. Ilves ei ole tällä kaudella vielä voittanut paikallisottelua, joten revanssihenkeä illan kamppailuun riittää.

Koko kauden parantanut Ilves yhä mukana taistelussa

Hektisessä sarjassa tilanteet vaihtuvat jokaisella ottelukierroksella ja yksittäiset voitot ja tappiot saavat suuren merkityksen, kun ihmiset pohtivat lopullisia sijoituksia sarjataulukossa. Ilveksen kohdalla tunteiden vuoristorataa ovat tarjonneet hienojen kotivoittojen Rauman Lukosta ja Porin Ässistä jälkeen tulleet tappiot HIFK:n vieraana ja etenkiin kotitappio SaiPalle sai mielet mataliksi.

Joukkueessa ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut luovutus mielialaa, vaan pelaajat ovat uskoneet koko ajan omaan tekemiseensä. Tiistaina Ilves pelasi raikkaalla ilmeellä ja haki ansaitut kolme pistettä Turusta TPS:n vieraana. 1-2 vierasvoiton avaimet olivat Arttu Ruotsalaisen ja Eemeli Suomen maalien lisäksi Riku Heleniuksen eleetön maalivahtipelaaminen.

Aiheesta hehkutetut Eemeli Suomi ja Ville Meskanen ovat saaneet suurimmat kehut viime aikaisista otteistaan. Ketjun kolmas lenkki Arttu Ruotsalainen on vaikean joulukuun jälkeen kerännyt tammikuussa kuusi tehopistettä kahdessatoista ottelussa ja pelannut vahvaa alivoimapeliä.

Valtteri Viljanen pelasi ensimmäistä kertaa juniorivuosiensa jälkeen laitahyökkääjän paikalla tiistaina Turussa ja esitys oli niin hyvä, että on mielenkiintoista nähdä tuleeko kokeilulle jatkoa. Tänään Viljanen pelaa jälleen puolustajana. Sami Sandell saa illan ottelussa laidoilleen flunssasta parantuneen Teemu Lepauksen ja armeijaansa siirtäneen Topias Haapasen. Teemu Rautiainen on illan kamppailusta sivussa.

Junamainen Tappara tasaisessa vauhdissa

Ylimittaisiksi kasvaneiden odotusten jälkeen Tapparan kautta on luonnehdittu tuskaiseksi ja eri keskusteluissa joukkueen pelaamista on moitittu mielikuvituksettomaksi ja esityksiä etenkin materiaaliin nähden heikoiksi. Todellisuudessa joukkue on voittanut erinomaisella prosentilla sarjassa sijoilla 7-15 olevat joukkueet, mutta ollut vaikeuksissa etenkin TOP-3 joukkueita vastaan.

Keskiviikkona Tappara voitti Niko Mikkolan jatkoaikamaalilla JYP:n kotihallisaan lukemin 3-2. Ottelun jälkeen vierasjoukkuetta harmitti tappion lisäksi jäähyjakauma, joka meni 1-6 kotijoukkueelle.

Tapparan pelaajisto on tasaisen laadukasta, mutta joukkueen keihäänkärki ei ole onnistunut aikaisempien vuosien tasolla. Peräti kahdeksan pelaajaa on tehnyt vähintään 20 tehopistettä, mutta joukkueen tehokkain pelaaja Kristian Kuusela on liigan pistepörssissä sijalla 23 tehtyään tehot 48.8+24=32. Ilvekseen suhteutettuna Kuusela olisi joukkueen neljänneksi paras pistemies.

Tapparan pelaajistosta kaksi sai kutsun tuleviin olympialaisiin. Joukkueen todellinen selkäranka ja arvostettava taistelija Jukka Peltola sekä erinomaisesti kiekkoa liikuttava ja vaarallisen laukauksen omaava Mikko Lehtonen.

Kokenut keskushyökkääjä Juhani Jasu ja maaliahne laitahyökkääjä Jere Karjalainen ovat sivussa ottelusta. Puolustaja Aleksi Salonen jatkaa keskushyökkääjänä.

Bussilla pääsee hallille lakosta huolimatta

Perjantaina 2.2.2018 pidettävä SAK:n mielenilmaus vaikuttaa Nysse-liikenteeseen siten, että merkittävä osa linjoista jää liikennöimättä.

Liikennöimättä jäävät linjat 6, 9, 10, 31, 34, 42, 44, 46, 55, 65, 70, 71, 72, 73, 74, 77, 78, 79, 80, 84, 85, 86, 90, 91, 92.

Normaalisti liikennöivät linjat 4Y, 12, 14, 15, 25, 28Y, 32, 33, 33Y, 38, 41 ja 42O sekä koulukyydit 73K ja 137. Myös illan kiekkokyydit eli kuljetukset Hakametsän hallin peliin hoituvat.

Linkki TKL:n tiedotteeseen

Muutoksia liikennejärjestelyissä

Tampereen Infra peruskorjaa Kissanmaankatua välillä Teiskontie – Hippoksenkatu, sekä saneeraa vesihuoltolinjoja Kissanmaankadulla välillä Hippoksenkatu – jäähalli.

Kissanmaankadulle, välille Takahuhdintie – jäähalli, asennetaan työn ajaksi pysäköintikieltomerkit sekä työnaikaiset liikennevalot.

Pohjoisin liittymä jäähallin hiekkaparkkipaikalle joudutaan sulkemaan työvaiheen aloittamisen ajaksi.

Joe Piskula nauttii vastustajan kärkiketjujen pimentämisestä
Puolustaja Valtteri Ilomäki loppukaudeksi Ruotsiin
UUTISET