1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. eLiiga starttaa marraskuussa! Ilvestä edustavat xDoumi ja tomboo-_-

eLiiga starttaa marraskuussa! Ilvestä edustavat xDoumi ja tomboo-_-

Kalle Karlsson

Telian ja Liigan yhteinen e-urheilusarja, eLiiga, pyörähtää käyntiin marraskuussa runkosarjan merkeissä. Pudotuspelit alkavat puolestaan joulukuun alussa ja välierät sekä finaalit pelataan joulukuun 13. päivä. Maineen, kunnian ja eLiigan herruuden lisäksi palkintopotissa on 10 000 euroa. Ilvestä turnauksessa edustavat Aaro ”xDoumi” Ruuhinen ja Tomi ”tomboo-_-” Laitinen.

eLiiga pähkinänkuoressa

Liigasta tutut seurat mittelevät paremmuudesta hiljattain julkaistussa NHL21 -pelissä. Pelialustana toimii PlayStation. Sarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen runkosarjassa, jonka jälkeen pelataan pudotuspelit, välierät ja finaalit. Voittaja on selvillä joulukuun 13. päivänä. Otteluita pelataan sunnuntaisin ja niitä pystyy seuraamaan mtv-palvelusta, Telia TV:stä sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Itse e-urheilu on noussut hurjaan suosioon maailmanlaajuisesti ja e-urheilijat kilpailevat jääkiekon ja jalkapallon lisäksi muun muassa strategia-, ajo- ja räiskintäpelien saralla. Yleisesti ottaen yleisömäärät ovat todella suuria, harrastajamäärät kasvussa sekä palkintorahat vuosi vuodelta muhkeampia.

Nimilistan perusteella voidaan odottaa kovatasoista sarjaa. Ilves tuo sarjaan kaksi nuorta pelaajaa, jotka lähtevät eLiigaan hyvin innoissaan sekä korkein tavoittein. He ovat valmiita laittamaan kaiken likoon ensimmäisestä pelistä lähtien ja nuoresta iästä huolimatta molempia voidaan pitää kokeneina ”Änärin” pelaajina.

Tomi ”tomboo-_-” Laitinen

18-vuotias Tomi Laitinen on syntynyt Hyrylässä, mutta on asunut lähes koko ikänsä Tuusulassa. Vapaa-ajalla peliohjain vaihtuu useimmiten joko salibandy- tai jääkiekkomailaan ja laukausta hiotaan omalla kotipihalla. Myös opiskelut ottavat oman siivunsa ajasta, mutta aikaa löytyy aina jäällä käymiseen muutaman kerran viikossa. Niin sanottuna voimabiisinä Tomilla on Heroes tonight ja mottoa tiedustellessa vastauksena tulee ytimekkäästi: ”Ikinä ei pidä luovuttaa.”

E-urheilun pariin Tomi päätyi muutama vuosi sitten ymmärrettyään, että hän on vaikea voitettava Änärissä. Suosikkijoukkueeksi NHL21 -pelissä on valikoitunut Pittsburgh Penguins ja lempipelaajaksi Sidney Crosby. Tomilta löytyy osaamista myös Fifan, räiskintäpelien ja virtuaalisten Formula-liigojen osalta. Kysyttäessä tavoitetta turnaukseen nousee esille pääsy neljän parhaan joukkoon ja lopuksi Tomi toivottaa fanit tervetulleeksi seuraamaan eLiigaa! 

Aaro ”xDoumi” Ruuhinen

Niin ikään 18-vuotias vantaalainen Aaro Ruuhinen on päätynyt esportsin maailmaan kenties hieman sattuman kautta. Myös Aaro ymmärsi nuorena olevansa todella hyvä pelaamaan Änäriä ja päätti osallistua turnauksiin. Menestyksen siivittämänä todellinen kipinä kilpailulliseen pelaamiseen syttyi. Suosikkijoukkue NHL21 -pelissä on Carolina Hurricanes ja suosikkipelaaja Steven Stamkos. Aaron voimabiisi on We are the kings eikä tämä liene täysin sattumaa, sillä onhan hän syntynyt Tampereella.

Nuorempana Aaro pelasi jalkapalloa ja futsalia. Nykyään lenkkeily, jääkiekon seuraaminen ja kavereiden kanssa jalkapallon pelaaminen ovat keskeinen osa vapaa-aikaa. Kuten Tomilla, myös opiskelu on osa arkea. Aaro rohkaisee faneja kannustamaan ja tsemppaamaan, sillä hänen tavoitteensa eLiigaan ei lisäkysymyksiä kaipaa: ”Voittamaan lähdetään tietysti!”

Molempia e-urheilijoita voit seurata Twitterissä:

Tomi ”tomboo-_-” Laitinen: @tomboo__

Aaro ”xDoumi” Ruuhinen: @xDoumi


Katso kaikki pelaajavalinnat: Liigan tiedote

Muistutus: Otteluohjelmaan kaksi muutosta – Ilveksen ja Sportin kohtaamisten pelipaikat vaihtuvat
eLiiga starts in November! xDoumi and tomboo-_- represent Ilves
UUTISET