3. Hallinta ei riittänyt – HPK vei voiton Hämeenlinnassa

Hallinta ei riittänyt – HPK vei voiton Hämeenlinnassa

Marko Herckman

Ilves vieraili perjantaina HPK:n vieraana Hämeenlinnassa. Tamperelaiset hallitsivat suurimman osan ottelusta, mutta vain Henrik Haapala onnistui maalinteossa ja HPK vei voiton lukemin 4-2. Pelit jatkuvat heti huomenna kun Mikkelin Jukurit saapuu vieraaksi Nokia Arenalle.

Ilves lukee kovaa lakia

Osasto 41 käynnisti Rinkelimäen illan tutulla laululla ja myös Ilves oli ensimmäisestä vaihdosta lähtien valmiina kaukalossa. Tamperelaiset hallitsivat ensimmäistä erää pitkälle ja hyökkäyspeli sahasi railoja Kerhon puolustukseen vaihto toisensa jälkeen. Tekopaikoille pääsivät mm. Eetu Tuulola, Eetu Päkkilä ja Joona Ikonen, mutta pari edellistä ottelua jatkunut maalinteon tuska sai jatkoa.

Ja sitten tuli se perinteinen pallopelien lainalaisuus – kun et itse tee niin kaveri tekee. HPK ei tarvinnut maaliinsa edes paikkaa, sillä Michael Jolyn maaliviivan takaa heittämä kiekko kimposi Jarno Koskirannan kautta Ilveksen verkkoon ajassa 16.28. Tästä syttyi puolestaan HPK ja myllytti viimeiset kolme minuuttia Ilveksen päädyssä. Hämeenlinnalaiset tekivät toisen maalinsa kun Marek Langhamer pyllähti avustetusti selälleen ja Erkka Seppälän laukaus lirui maaliin.

Ilves piti HPK:ta ensimmäisessä erässä pihdeissään, mutta Kerho iski maalit.

Jo vihdoin menee

Kahdessa edellisessä ottelussa maaleitta jäänyt Ilves ehti pelata sen verran pitkään ilman osumaa, että tuska paistoi sekä katsomosta, että kentältä. HPK aloitti toisen erän hyvin, mutta sen jälkeen Ilves hyppäsi jälleen kuskin paikalle ja onnistui lopulta ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen myös maalinteossa. Petri Kontiolan johtama hyökkäyskolmikko pelasi näyttävän kulmapelin, jossa kiekko kiersi Kontiolan ja Eetu Päkkilän kautta Henrik Haapalalle, joka sivalsi kiekon maalin takanurkkaan ajassa 27.32.

Toisessa erässä nähtiin myös pelin ensimmäiset rangaistukset. Ensi kävi istumassa Ilveksen Otto Latvala ja seuraavana vuorossa oli HPK:n Jere Henriksson. Ilveksen ylivoima hyrräsi monta vaarallisen oloista paikkaa, mutta tasoitusosuma syntyi jäähyn jo päätyttyä. Matias Mäntykivi pelasi kiekon Henrik Haapalalle, jonka mainio rannelaukaus löi pelin lukemiin 2-2.

Toisessa erässä sommiteltiin myös tulevan Super Bowlin kuvioita. Kasan alimmaisena kiekon päällä makaa HPK:n veskari Daniel Lebedeff.

Tehottomuus kostautuu

Ilves jatkoi myllerrystään kolmannessa erässä, mutta viimeistely ontui jälleen. Daniel Lebedeff HPK:n maalilla pelasi myös erinomaisen ottelun. Sitten tapahtui ensimmäisen erän toisinto. Kesken Ilveksen painostuksen HPK iski vastaan ja Matti Järvinen ohjasi kiekon ohi Langahamerin suoran hyökkäyksen päätteeksi ajassa 56.28. Ilves yritti tasoitusta ilman maalivahtia ja Kerhon Veikko Loimaranta pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Loppulukemat Hämeenlinnassa 4-2.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen tehottomuus. Tamperelaiset saivat ison tukun laadukkaita tekopaikkoja, mutta vain Henrik Haapala onnistui maalinteossa. HPK puolusti sinnikkäästi ja iski puolestaan isolla prosentilla kiekkoja maaliin.

Ilveksen parhaat:

Henrik Haapala ja kaksi maalia. Moni Ilveksen pelaaja pelasi erittäin hyvän pelin, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Pelit jatkuvat heti huomenna, kun Mikkelin Jukurit saapuu vieraaksi Nokia Arenalle. Tervetuloa!