1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Jukurit saapuu Nokia Arenalle – palaako Ilves voittojen tielle?

Jukurit saapuu Nokia Arenalle – palaako Ilves voittojen tielle?

Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 4.2. klo 17:00 Jukurit

Ilves päättää kolmen ottelun viikkonsa huomenna lauantaina kotiotteluun, kun Nokia Arenalle saapuu Mikkelin Jukurit. Onnistuuko Ilves palaamaan voittojen tielle?

Vaikea jakso takana – kumman tappioputki päättyy

Kun pelataan tiheään tahtiin niin alle viikossa hienon paikallisotteluvoiton jälkeen Ilveksen tilille on kertynyt kolme tappiota. Viime lauantaina Ässät jätti Ilveksen nollille lukemin 2-0, keskiviikkona Ilves jäi toistamiseen maaleitta TPS:n hakiessa pisteet Nokia Arenalta lukemin 0-2 ja kun tänään perjantaina HPK oli parempi lukemin 4-2 on Ilves nopeasti ajautunut tappioputkeen.

Ilves teki vähemmän hohdokkaan seuraennätyksen jäämällä maaleitta peräti reilun kolmen ottelun yhteenlasketun ajan. Lopulta 182 minuuttia ja 42 sekuntia kestänyt maaliton jakso päättyi Henrik Haapalan iskiessä viikon ensimmäisen Ilves-osuman. Ilves hallitsi tämän päivän ottelua HPK:a vastaan ajoittain selvästikin, mutta HPK iski vähistä paikoistaan tehokkaasti Ilveksen ollessa tehoton Henrik Haapalaa lukuun ottamatta.

Tiiviissä ottelutahdissa positiivinen puoli on, että tappioita ei ehditä pitkään murehtia sillä mahdollisuus palata voittokantaan on heti huomenna lauantaina. Vierasjoukkueeksi saapuva Jukurit on myös vaikeassa tilanteessa, sillä se on hävinnyt viisi kertaa perättäin ja liukunut viiden pisteen päähän pudotuspelipaikasta sijalle 11. Tällä viikolla Jukurit on kärsinyt kaksi kirvelevää maalin tappiota häviämällä kotonaan lukemin 1-2 sekä Ässille että Kärpille.


Areenan ovet aukeavat klo 15:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 15:30-16:30 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Jarkko Näppilä. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.
  • Meet & Greet -tapahtuma areenan aulassa n. puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen!

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Aloha Ramen -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ottelun päätyttyä Taproomin lavalla esiintyy Jussi Mattsson DUO.


Valmentajakommentit, Raimo Helminen

Tavoitin nopeasti HPK-ottelun jälkeen Ilves-valmentaja Raimo Helmisen, joka oli joukkueen peli-ilmeeseen tyytyväinen tappiosta huolimatta.

Moro Raipe, onko maalittomuuteen mitään yksittäisiä syitä ja ovatko esimerkiksi maalinteon tukitoimet olleet viime aikoina kunnnossa?

-Moro, tappio tietenkin harmittaa mutta joukkue oli tänään sitoutunut ja teki hyvin töitä. Maalille ajettiin kuten pitääkin ja onneksi saatiin siihen ne kaksi maalia. Mitään yksittäisiä syitä viime pelien maalittomuuteen ei löydy vaan kiekko ei tällä hetkellä yksinkertaisesti pompi meille ja maalinteko on mennyt vaikeaksi. Toivottavasti se nyt taas aukeaa kun tuli kuitenkin kaksi maalia.

Nyt pelin jälkeen huomisen ottelun alkuun on aikaa ainoastaan 20 tuntia. Miten aiotte ajan käyttää ja tuntuuko tiukka tahti pahalle?

-Nyt yritetään levätä ja syödä hyvin. Kiekko tippuu huomenna jäähän kello 17 ja silloin pitää olla heti valmiina. Pelaajat ovat tottuneet tiheään pelitahtiin ja siinä mitataan pelaajien ammattimaisuutta että tiheässä pelitahdissa pelaajat saavat ladattua itsensä jokaiseen otteluun.

Hallinta ei riittänyt – HPK vei voiton Hämeenlinnassa
Ilveksen tappioputki sai jatkoa
UUTISET