1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Helmikuun pelit käyntiin TPS:n kohtaamisella

Helmikuun pelit käyntiin TPS:n kohtaamisella

Vesa Suonsyrjä
Ilves KE 1.2. klo 18:30 TPS

Ilveksen helmikuun kahdestatoista ottelusta ensimmäinen pelataan keskiviikkona, kun TPS saapuu Nokia Arenalle toistamiseen vajaan kahden viikon sisään. Ilves voitti edellisen kohtaamisen lukemin 3-1 – kumpi nappaa pisteet joukkueiden runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta?

Osta ottelulippu

Tasoittaako Ilves kauden voitot

Ilves on kohdannut tällä kaudella TPS.n kolme kertaa ja kotijoukkue on voittanut jokaisen aiemmista kohtaamisista. Lokakuussa TPS oli parempi lukemin 1-0 Jonne Tammelan jatkoaikamaalilla, tapaninpäivänä TPS oli Scott Kosmachukin hattutempun johdolla parempi lukemin 4-1 ja kaksi viikkoa sitten Ilves voitti lukemin 3-1 Samu Baun liigauran avausmaalin jäädessä voittomaaliksi. Näin keskinäiset pisteet ovat turkulaisille 5-4 ennen viimeistä kohtaamista ainakin runkosarjassa.

Ottelussa kohtaavat kaksi liigan aivan parhaista maalivahdeista olettaen molempien joukkueiden lähtevän kamppailuun ykkösmaalivahdeillaan. Ilveksen Marek Langhamerin torjuntaprosentti 92,97% on liigan paras ja TPS:n Lassi Lehtisen 92,30% on liigan viidenneksi paras. Päästettyjen maalien keskiarvolla mitaten Langhamer (1,76) on toiseksi paras ja Lehtinen(1,82) on kolmanneksi paras.

Molemmat joukkueet pelasivat viime viikolla kolmesti, joista otteluista molemmat joukkueet voittivat kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta lauantaina Ilves hävisi Ässille 2-0 ja TPS kotonaan Lukolle 1-3. Keskiviikon otteluun Ilves lähtee sarjataulukossa toisena ja vierasjoukkue TPS seitsemäntenä joukkueiden piste-eron ollessa yhdeksässä pisteessä.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-päävalmentaja Antti Pennanen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U13-tyttöjunioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Ravintola Maranga -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit, Otto Latvala:

Tavoitin Otto Latvalan maanantaina harjoitusten jälkeen vastaamaan muutamaan kysymykseen. Tervehdys Otto, helmikuussa pelataan taas peräti kaksitoista ottelua 28 päivään, miten tiukka ottelutahti itsellesi sopii?

– Moi, onhan tiukka otteluohjelma ja paljon kyllä pelataan. Käytännössä mennään peli-välipäivä-peli kaavalla. Kliseisesti sanoisin, että mieluummin sitä kuitenkin pelaa kuin harjoittelee. Itselleni tiukka pelitahti ei ole ongelma vaan hyvin saan ladattua kaikkiin peleihin, myhäilee Latvala.

Miten arvioit omaa kauttasi kun runkosarja kääntyy viimeiselle kolmannekselleen?

– Koko kausi on mennyt nousujohteisesti ja olen saanut viime aikoina hyvin myös vastuuta. Jossain vaiheessa oli pieni suvantovaihe omassa pelissäni, mutta vastuun kautta olen sen yli päässyt. Maalitili on vielä tältä kaudelta avaamatta, mutta uskaltaisiko sitä luvata että tällä viikolla helähtää, naurahtaa Latvala.

Ilves kohtasi TPS:n vajaat kaksi viikkoa sitten voitokkaasti lukemin 3-1, minkälaista kamppailua nyt odotat?

– Pääsääntöisesti kaikki pelit ovat nyt maalin pelejä ja sellaista odotan myös TPS:n kohtaamisesta. Jokaisessa ottelussa on tärkeät pisteet jaossa ja tiukat ottelut antavat meille hyvää oppia kevättä kohden edetessä.

Helmikuussa Ilves pääsee pelaamaan kahdeksan kertaa Nokia Arenalla kahdestatoista ottelusta, minkälainen hyöty kotona pelaamisesta on?

– Mukavampi on tietenkin kotihallissa pelata etenkin kun meillä on huippuhieno areena ja saamme hienosti tukea kannattajiltamme, joita on ollut jokaisessa ottelussa ilahduttavan paljon. Saamme kotiyleisöstä voimaa ja sitä kautta olemme keränneet hyvin pisteitä kotiotteluista.

Viime lauantaina Porissa oli arvioiden mukaan jopa tuhat Ilves-kannattajaa paikalla – minkälaisia ajatuksia tuo herätti siellä pelatessa?

– Olihan tuo ihan älyttömän hienoa, pelikatkoilla kun katsoin yleisöä niin kylmät väreet menivät selkärankaa pitkin. Penkillä piti kommunikoida huutamalla ja hallissa oli varmasti kovin tunnelma mitä olen koko urallani nähnyt. Hienointa koko jutussa oli, että kannustus jatkui pelin jälkeen lopputuloksesta huolimatta, hehkuttaa Otto Latvala.

Kuva: Aarno Vuorinen / Ilves.com
Joona Ikonen and Tommi Tikka named to Finnish national team
TPS vahvempi keskiviikon näytelmässä
UUTISET