Henri Honkala

Ilves kohtasi keskiviikkona Nokia Arenalla Turun Palloseuran. Tiukassa väännössä vierailijat tekivät tarvittavat maalit, ja hakivat sarjapisteet lopputuloksella 0-2

Maalit tiukassa ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue tuntunut saavan peliä täysin hallintaansa. Pelin virratessa päästä päähän avauserän ensimmäisen kympin parhaat paikat tulivat Ilveksen Santeri Virtaselle, ja vierailijoiden Aleksi Anttalaiselle.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin Ilveksen kahden minuutin rangaistuksesta, kun avauserää oli jäljellä viitisen minuuttia. TPS-ylivoima ehti pyöriä kuitenkin vain puoli minuuttia, ja vastaavasti TPS:lle vihellettin rangaistus. Paluun kokoonpanoon illan otteluun tehnyt Eemeli Suomi haastoi tasavajaalla kiekollisena vahvasti, eikä kapteenia saatu pysäytettyä laillisin keinoin.

Ilves pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa puoli minuuttia ja se onnistuikin kierrättämään Joona Ikosen kautta loistavan tekopaikan Henrik Haapalalle maalin edustalle. Lukemat pysyivät kuitenkin muuttumattomina aina ensimmäiselle erätauolle asti.

Topias Haapanen kilauttaa tolppaa erän viidennellä minuutilla. Jatkotilanteesta TPS pääsee ottelussa toistamiseen ylivoimalle. Langhamer on tämän erikoistilanteen ajan työllistetty, mutta tsekkivahti ja alivoimanelikko kestää. Lopulta Filip Westerlund purkaa tilanteen ja Ilves selviää täyslukuiseksi.

Ilves pääsee kolmella yhtä vastaan -vastahyökkäykseen kun toista erää on jäljellä viisi minuuttia. TPS-puolustaja Niklas Arell puolustaa tilanteen mailallaan pois, ja tilanne kuivuu kasaan. Maalittomista lukemista mennään myös ottelun toiselle erätauolle, huolimatta Ilveksen erän lopun ylivoimasta. Langhamerille merkattiin toisessa erässä neljä torjunta, ja TPS-vahti Lassi Lehtinen venyi kiekon eteen kuusi kertaa.

Marek Langhamer oli maalilla totutun varma. Kuva: Timo Koistinen / Ilves.com

TPS onnistuu rikkomaan kuparisen kolmannessa erässä

Ottelun avausmaali näkee päivänvalonsa ajassa 49:55. TPS-hyökkääjä Michael Dal Colle vääntää itselleen kiekon kanssa kulmassa tilaa. Peliväline päätyy lopulta Aarne Intoselle, joka vie Langhamerin maihin ja siirtää vieraat johtoon.

Lopussa Ilves haki tasoitusta ilman maalivahtia. Se saa pienen paineen hyökkäysalueelle, mutta TPS onnistuu purkamaan tilanteen ja tekee tyhjiin ottelun ratkaisun. Mikael Pyyhtiän maali merkataan syntyneeksi ajassa 58:14, eikä Ilves enää tästä kahden maalin takaa-ajoasemasta onnistu nousemaan sarjapisteille. TPS-vahti Lassi Lehtiselle nollapeli 20 torjunnalla, Marek Langhamer koppasi 15 kiekkoa. Sarjapisteet Turkuun maalein 0-2.

Erikoista:

Vierailijoiden maalivahti Lassi Lehtinen oli lähellä tehdä maalin Ilveksen hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Yritys liukui vain muutaman sentin ohi maalin.

Kuva: Anssi Takala / Ilves.com
Helmikuun pelit käyntiin TPS:n kohtaamisella