Vesa Suonsyrjä

Ilves kävi lauantaina Helsingissä ryöstöretkellä, kun se voitti HIFK:n vieraissa lukemin 1-3. Ilveksen maaleista vastasivat Antti Saarela, Aleksi Elorinne ja Ondrej Roman. Ottelun parhaita pelaajia olivat maalivahdit, joiden välisessä kamppailussa kaukalon kuningas Lukas Dostal selvisi voittajana 33 torjunnallaan.

Vauhdikas avauserä tasaisissa merkeissä

Ottelu alkoi hyvllä intensiteetillä ja paikkoja syntyi molempiin päihin. Eemeli Suomi tarjoili hyvän paikan Santeri Hatakalle, mutta Frans Tuohimaa selvitti. Toisessa päädyssä Lukas Dostal torjui muutamankin HIFK yrityksen. Ilves sai ottelussa hyvän alun, kun Miro Nalli käänsi hyvällä siirrolla Samuli Vainionpään ja Antti Saarelan kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka Saarela päätti tarkalla laukauksella 0-1 maaliin ajassa 3.04.

Kuuden minuutin paikkeilla kotijoukkueen tasoitusmaali suorastaan roikkui ilmassa Anton Lundellin päästessä koittamaan kaksi kertaa, mutta Dostal venyi upeasti. Tilanteen jälkeen Lundell kaadettiin ja HIFK painoi reilun minuutin siirretyn rangaistuksen aikana. Ilves kuitenkin kesti ja ajassa 7.05 Arttu Ruotsalainen ohjattiin rangaistusaitioon. Ylivoima tarvitsi ainoastaan 21 sekuntia toimiakseen, sillä Alex Broadhurst toi kiekon vauhdilla alueelle ja pelasi viivaan Mikko Kousalle, joka laukoi kiekon vastuttamattomasti yläkulmaan tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 7.26.

Ottelua vietiin eteenpäin tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden paikkjen jäädessä puolittaisiksi. Vajaan kolmentoista minuutin kohdalla Antti Saarela pääsi nousemaan hyvin, mutta Tuohimaa torjui terävän laukauksen olkapäällään. Ilveksen kakkosketju sai kiekonriiston jälkeen luotua minuuttia myöhemmin huippupaikan Joose Antoselle, mutta tämä ei saanut ohitettua Tuohimaata. Toisessa päädyssä Dostal nollasi Tobias Winbergin.

Avauserässä maalipaikoilla ei pihdattu, sillä seuraava aukesi Jarkko Parikalle joka pääsi nokakkain maalivahdin kanssa sivustalta Juuso Välimäen siirron jälkeen, mutta laukaus jäi Tuohimaan patjoihin. Ilves oli todella vahva avauserän jälkimmäisellä kympillä ja Lassi Thomsonin napakka avaus vapautti Roby Järventien puolittaiseen läpiajoon, mutta Tuohimaa selvitti jälleen.

Ilves hallitsi erän jälkimmäistä puoliskoa, mutta ei onnistunut hyödyntämään maalipaikkojaan ja näin ensimmäisen erän jälkeen lukemiksi jäivät 1-1. Dostalille avauserässä 11 torjuntaa, Tuohimaalle 9.

Ilves jäähyilee toisessa erässä

Erän avausminuutilla Frans Tuohimaan syöttö napsahti suoraan Eemeli Suomen lapaan, mutta Arttu Ruotsalainen joutui laukomaan tilanteessa niin vaikeasta asennosta häirittynä että Tuohimaa selvisi säikähdyksellä. Toisessa päädyssä Dostal nollasi Alex Broadhurstin vaikean laukauksen alakulmasta patjallaan. HIFK pääsi ottelussa toistamiseen ylivoimalle ajassa 23,16, kun Samuli Vainionpää kaatoi Anton Lundellin. HIFK ylivoima oli vaarallista, mutta Ilves selvitti alivoiman Dostalin johdolla.

HIFK sai virtaa ylivoimastaan ja lievästi hallitsi kamppailua. Ajassa 28.24 Aleksi Elorinteen maila nousi 2+2 minuutin arvoisesti Juho Keräsen kasvoihin. Keränen poistui tilanteessa pukusuojaan. Ensimmäisen alivoimaminuutin aikana Samuli Vainionpää pääsi hyvään vastaiskuun, mutta tilanne kuivui lopulta kokoon. Ilves selvitti lopulta helposti ensimmäisen kaksiminuuttisen, mutta paine jatkui. Ilves puolusti uhrautuvasti ja selvitti lopulta koko neljän minuutin alivoimansa.

Ilves sai peliään toimimaan alivoimien jälkeen, mutta pitkä hyökkäys päättyi Roby Järventien selkeään rangaistukseen tämän kaataessa Johan Motinin ajassa 34.11. Ilveksen alivoima oli kuitenkin todella jämäkkää ja kun Joona Ikonen suojasi hyvin kiekkoa oli odotettavissa, että kotijoukkueen rangaistus on herkässä. Eero Teräväinen vähän naputteli Ikosen perään ja sai kotijoukkueen ensimmäisen rangaistuksen ajassa 36.07. Ilveksen ensimmäinen ylivoima ei tuottanut maalia, joten peli jatkui edelleen tasalukemissa.

Toisessa erässä pitkälti ylivoimien vuoksi torjunnat jakautuivat Dostal 9, Tuohimaa 3

Ilves nousee voittoon päätöserässä

Päätöserän alkuun kotijoukkue tuli kovalla paineella ja Ilves puolusti vahvasti keskustaa. Erän ensimmäinen huippupaikka syntyi vierasjoukkueelle, kun Joona Ikonen ja Eemeli Suomi alustivat huippupaikan Arttu Ruotsalaiselle, joka nosti kiekon yli puolityhjän etukulman. HIFK:n huippuhankinta Emil Bemström pääsi kaksi kertaa koittamaan maalintekoa puolittaisista läpiajoista, mutta Lukas Dostal torjui upeasti molemmilla kerroilla.

Ilves nousi uudelleen johtoon ajassa 46.29 kun Matias Maccelli ja Roby Järventie pelasivat kiekkoa päädyssä ja Aleksi Elorinne liukui paikalle ja ampui suoraan syötöstä upealla laukauksella vierasjoukkueen 1-2 johtoon. Peli kääntyili päästä päähän hurjan nopeuden aavistuksen vähentyessä pelaajien väsyessä kohti pelin loppupuolta.

Lukas Dostal jatkoi huippuotteitaan maalilla ja nollasi Juho Keräsen vahvan nousun Ilveksen pitkän painostuksen käännyttyä vastaiskuksi. HIFK sai vuorostaan pitkän hyökkäyksen, jota seurasi vastaisku jossa oli lsenteistä kiinni ettei Samuli Vainionpää päässyt ohjaamaan lisäosumaa. HIFK painosti, mutta Ilves puolusti pelin keskustan niin hyvin että paikkoja ei syntynyt.

Kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia alkoi peli muuttumaan rikkonaiseksi ja jännitys kasvaa. Minuutit juoksivat Ilveksen eduksi ja kiekko pyöri lähinnä keskialueella. 1.23 ennen loppua Tuohimaa lähti maaliltaan. HIFK ei saanut paikkaakaan, mutta Ilves löi viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun kun Ondrej Roman iski tyhjään maaliin liigauransa avausmaalin ajassa 59,32 Joona Ikosen oivan siirron jälkeen.

Näin Ilves otti riemastuttavat kolme pistettä vahvan puolustuspelaamisen ja Lukas Dostalin 33 torjunnan avulla

Ilves matkaa HIFKn vieraaksi
A successful trip to Helsinki
UUTISET