2. Otteluraportti
  3. Hienosta kiekkoillasta Ilvekselle täysi pistepotti

Hienosta kiekkoillasta Ilvekselle täysi pistepotti

Miia Kahila

Tampereen Ilves pelasi lauantai-iltana viikon ainoan ottelunsa, kun vastaan asettui Helsingin IFK. Täpötäysi Nokia Arena todisti jännittävää kiekkoiltaa, jossa riitti vauhtia, lukuisia maalipaikkoja ja ennen kaikkea hienoa tunnelmaa. Ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemin 3-1 (1-1, 0-0, 2-0).

Helsingin IFK tuli otteluun kovalla temmolla ja loi paikkoja Ilveksen päätyyn niin, että pelkkä katsominen hengästytti. Vaikka ottelun hallinta oli tässä vaiheessa enemmän IFK:n heiniä, teki Ilves ajassa 08:19 kamppailun avausmaalin tekijänään Jani Nyman. Syöttöpinnat merkittiin Oula Palvelle ja Arttu Pellille. Stadilaiset saivat kuittinsa ajassa 15:28, kun Miro Väänänen laittoi kiekon Ilves-vahti Jakub Málekin selän taakse.

Toisessa erässä kaukaloon saapui selvästi valmiimpi Ilves. Ottelun ensimmäinen rangaistus annettiin erän alkupuoliskolla, mutta Ilves-ylivoima ei tuota tulosta. Kaksi minuuttia edellisen rangaistuksen loppumisesta ja Ilves sai uuden ylivoimamahdollisuuden, mutta sekään ei tuo toivottua johto-osumaa. Erän kolmas rangaistus tuli vuorostaan keltavihreille ja oli stadilaisten aika pyörittää ylivoimaa. Eilen tehokkaasti ylivoimaa Porin Ässiä vastaan pelannut IFK ei kuitenkaan onnistunut tällä kertaa ja Ilves selvisi alivoimastaan. Erässä nähtiin vielä yksi IFK-rangaistus, mutta tämäkään erikoistilanne ei tuottanut lisäosumia.

Kolmanteen erään Ilves tuli vaatimattomasti maalilla. Ajassa 40:30 Joona Ikonen toimittaa kiekon IFK-vahti Roope Taposen maalille, josta Eetu Päkkilä viimeistelee. Kun varsinaista peliaikaa oli kellossa jäljellä enää kolme ja puoli minuuttia, pääsi Helsingin IFK illan toiselle ylivoimalleen, mutta Ilves piti verkkonsa heilumattomana. Ottelun niitin ajassa 59:31 iski tyhjiin kultakypärä Eemeli Suomi ja Ilvekselle maistuvat kolme pistettä lukemin 3-1.

ILLAN SANONTA: Parantaa kuin Ilves juoksuaan. Ottelun alku ei lupaillut illan kaltaista lopputulosta, mutta Ilves paransi otteitaan erä erältä.

ILLAN ILVES: Ilves-vahti Jakub Málekin torjunnat tänään 31/32. Välillä kiekkosateli oikealta ja vasemmalta, mutta nuori tšekki otti tilanteet haltuun keskittyneesti.

Ottelun yleisömäärä Nokia Arenalla oli 12 162.

Seuraavat ottelut: Ilves vierailee keskiviikkona 24. tammikuuta Kuopiossa, kun ottelu Kalevan Palloa vastaan alkaa klo 18:30. Perjantaina 26. tammikuuta on Tapparan vuoro isännöidä paikallisottelua Nokia Arenalla. Paikallisottelu alkaa kello 18:30. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27. tammikuuta, kun Nokia Arenalle vieraaksi saadaan Vaasan Sport. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

70’s Night -teemaotteluna Tampereen Ilves – Helsingin IFK
Perhepeli Nokia Arenalla lauantaina 27.1.