2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle CHL:n ensimmäinen tappio jatkoajalla

Ilvekselle CHL:n ensimmäinen tappio jatkoajalla

Miia Kahila

Tampereen Ilves jatkoi tiistai-iltana CHL-kauttaan kohtaamalla runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan ruotsalaisen Färjestad Karlstadin. Kovatempoinen ottelu päättyi Färjestadin voittoon jatkoajalla lukemin 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1).

Ilveksen CHL-runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu tarjosi yleisölle kovatempoista peliä ja ennen kaikkea viihdyttävän jännitysnäytelmän. Jo ensimmäisessä erässä tuli selväksi, että Färjestad on erittäin luisteluvoimainen joukkue. Siitä huolimatta se oli Ilves, joka teki ottelun avausmaalin. Asialla Oula Palve, jolla meni Les Lancasterin kanssa ajatukset loistavasti yhteen. Erän lopussa ruotsalaiset saivat tasoituksensa, joten erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Ottelu jatkui selkeällä teemalla. Färjestad painoi päälle ja Ilves joutui välillä puolustamaan pitkiäkin aikoja. Färjestad pääsi toisen erän puolessa välissä maalillaan johtoasemaan, mutta Eetu Päkkilän maali erän lopussa piti Ilveksen kiinni pelissä.

Kun Petr Kodýtek vei Ilveksen johtoon kolmannen erän alussa, toiveet pelin kääntymisestä heräsivät. Ilves oli kuitenkin ottavana osapuolena myös kolmannessa erässä, mutta jaksoi siitä huolimatta taistella joukkueena sitkeästi. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla ajassa 57:52 Färjestad tasoittaa ottelun ilman maalivahtia ja vie pelin jatkoajalle. Vain 45 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä päättää Färjestad maalillaan ottelun ja Ilves joutuu taipumaan yhteen sarjapisteeseen.

ILLAN SUMMAUS: Hyvä taistelu, joka oli myös mahdollista voittaa.

ILLAN MIELENKIINTOISIN: Ilves, Jakub Málek torjunnat 49 – Färjestad Karlstad, Maxime Lagaće räddningar 17

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 4643.

Seuraavat ottelut: Ilveksen otteluviikko jatkuu kotimaan matkailun merkeissä. Perjantaina 13. lokakuuta joukkue kohtaa Porissa Ässät ja lauantaina 14. lokakuuta suuntana on Lappeenranta, jossa vieraillaan SaiPan kotikaukalossa.

Ilveksen seuraava kotiottelu on Vaasan Sportia vastaan sunnuntaina 22. lokakuuta. Ottelu järjestetään Lasten peli -teemalla ja se alkaa Nokia Arenalla klo 16:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Ilves mittaa vireensä CHL:n kärkiottelussa Färjestad Karlstadia vastaan