Milla Mettiäinen

Ilves sai torstai-illan vieraakseen KalPan kuopiosta. Peli ei tänään aivan toivotunlaisesti kulkenut ja lukuisista maalipaikoista huolimatta ottelu päättyi vieraiden 0-1-voittoon.

Ilves sähäkällä liikkeellä ensimmäiseen erään

Ilves oli tänään päättänyt aloittaa ottelun runsaalla määrällä laukauksia tilaisuuden tullen. Kuopiolaiset olivat melkoisessa mankelissa ja hyökkäyssiniviivan ylityksiä ei keltapaidat juurikaan aikaiseksi. Jani Nyman rynnisti maalille tarmokkaasti, ja vaikka maalintekoyritys tyssäsi KalPa-vahti Randelinin patjaan, ansaitsi Nyman suosionosoitukset yleisöltä.

KalPa sai ensimmäisen vetonsa maalille vasta yli 11 minuutin pelin jälkeen. Pitkiä hyökkäyksiä ei juurikaan vierasjoukkueelta nähty ja Ilves oli pelin päällä. Tästä huolimatta KalPa onnistui kuitenkin avaamaan maalitilinsä ensimmäisenä. Kasper Puution veto kimposi Juuso Könösen luistimesta maaliin ja vierasjoukkue pääsi 0–1-johtoon. Maalin syöttäjinä olivat Kasper Puutio ja Max Görtz. Kuvaavaa oli, että Malekille kirjattiin torjuntoja 1, kun Randelin nähtiin torjuntatöissä 12 kertaa.

Kuva: Jimi Soinila

Toinen erä ensimmäistä tasaisempi

Lasse Lappalainen nappasi toisen erän alkuun kaksiminuuttisen Eemeli Suomen kiinnipitämisestä. Ilves pääsi illan ensimäiselle ylivoimalle, mutta maalia ei syntynyt. Ylivoiman jälkeen Ilves sai hyvän momentumin päälle ja lukuisia hyökkäyksiä aikaan. Vastaavasti KalPa sai muutamaan otteeseen teräviä vastahyökkäyksiä aikaan niin, että Ilvespuolustajat saivat polkea vierasjoukkueen hyökkääjät tosissaan kiinni, ettei Malek ole yksin estämässä maalin syntyä.

Toisen erän puolivälissä KalPa sai vuorostaan mahdollisuuden ylivoimaan, kun Tuomas Salmelan maila kävi turhan korkealla yläilmoissa kahden minuutin jäähyn arvoisesti. KalPan yksi veto kävi tolpassa, mutta muuten Ilves sai vaarallisimmat tilanteet pelattua pois huolellisesti. Erän loppupuoliskolla KalPa pelasi selvästi aiempaa ylempänä, mikä tuotti pieniä haasteita Ilvekselle.

Erän viimeisen minuutin käynnistyttyä Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle Kai Kantolan huitomisrangaistuksen myötä. Kantola esti Eetu Tuulolan etenemistä mailallaan hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Ylivoimalla Balazs Sebokin ja Aku Rädyn paikat vaikuttivat lupaavimmilta, kun molemmissa tilanteissa oli mahdollisuus rauhassa katsoa vetopaikka, mutta tästä huolimatta ylivoimaa jäi vielä pelattavaksi kolmannen erän alkuun yli minuutti.

Kolmas erä kului jäähyillä

Kolmannen erän alussa ylivoimaa oli jäljellä minuutti ja kolme sekuntia. Tulosta ei syntynyt, mutta vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Ilves sai uuden ylivoimamahdollisuuden, kun Jaakko Lantta koukkasi Tommi Tikkaa. Tätä ylivoimalystiä kesti huimat neljä sekuntia, kun Eetu Tuulola komennettiin rangaistusaitioon kampituksesta. Henrik Haapala pääsi yksin läpi, mutta tämän ratkaisulla ei Randelinia ohitettu. Erikoistilanne kului ohi vailla erityisempiä tapahtumia.

Ilves sai aikaan hyviä hyökkäysaihioita, joista yksi päättyi tappeluun KalPa-maalilla, kun Konsta Kapanen päätti lähteä testailemaan painiheittojensa toimivuutta Henrik Haapalaan. Lopputulemana Kapaselle kaksi minuuttia kiinnipitämisestä ja toinen kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta. Haapalalle annettiin kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin keskialueella Tikka sai osakseen avojääpommin Kai Kantolalta, joka tästä teosta ansaitsi viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen polvitaklauksesta ja kuopioilaisherra sai poistua isoista ovista. Matias Mäntykivi lähti kaulailemaan Kantolaa Tikan taklaamisen takia, joten Mäntykivi päätyi istumaan kaksiminuuttista väkivaltaisuudesta. Kun Mäntykivi oli kakkosensa kärsinyt, pääsi Ilves kolmen minuutin ylivoimalle.

Seuraavat tappelupukarit olivat parivaljakko Tommi Tikka – Joona Riekkinen, joista molemmille tarjoiltiin kaksi minuuttia jäähdyttelyaikaa rangaistusaitiossa väkivaltaisuuden johdosta.

Ilves otti Malekin pois maalilta kun peliä oli 1:41 jäljellä. Tasoitusmaalia haettiin kuuden kenttäpelaajan kovalla syöttömankelilla, mutta Ilves jäi tänä iltana nollille.

Ottelun ratkaisut

Ilveksen maalintekotehokkuus uupui

Ylivoimia ei saatu hyödynnettyä

Ottelun parhaat

Jani Nymanilta nähtiin pirteitä ratkaisuja hyökkäyspäässä

Tuomas Salmelalta vahva tasonnosto

Jyrki Jokipakka suoritti tasaisen vahvasti sekä hyökkäys-, että puolustuspäädyssä