Marko Herckman

Ilves matkusti tiistaina Lahteen ja jatkoi kauteen valmistautumista Pelicansia vastaan. Ottelu oli kaksijakoinen – alussa Ilves vei ja lopussa ohjissa oli Pelicans. Lahtelaiset voittivat lopulta 3-1. Ilveksen maalin iski Joni Ikonen.

Jalka liikkuu avauserässä

Ilves tuli pelin ensimmäiseen erään todella hyvällä liikkeellä ja pelasi kenties tähän mennessä kauden parhaan eränsä. Aktiivinen karvaus tuotti useita hyökkäyspään kiekonriistoja ja Pelicans oli alituiseen helisemässä omassa päädyssään. Näkyvästi erän alkupuolella rynninyt Nicholas Baptisten pääsi yrittämään maalin edustalta, mutta kiekko karkasi ratkaisevalla hetkellä. Jatkotilanteesta Jarkko Parikka pääsi paukauttamaan vastakiekkoon, mutta Emil Larmi torjui. Hetkeä myöhemmin Joona Ikonen riisti kiekon ja syötti sen sukunimikaimalleen Jonille, mutta Larmi oli jälleen etevämpi.

Ilveksen rohkea karvaus avasi seitsemän minuutin pelin jälkeen Pelicansille hyvän vastaiskupaikan. Tamperelaishyökkääjien vaihto oli vielä kesken, kun Iikka Kangasniemi syötti keskustaan täysin vapaaksi jääneelle Lukas Jasekille. Utica Cometsista täksi kaudeksi Lahteen siirtynyt Jasek käytti rannelaukastaan ja onnistui ohittamaan Ilveksen maalilla pelanneen maanmiehensä Marek Langhamerin ajassa 7.07.

Ilves jatkoi maalin jälkeen painostusta ja Baptiste pelasi paikan Simon Johanssonille, jonka laukaus painui yli maalin. Seuraavaksi Petri Kontiolan oivallinen rytmitys avasi tilaan Les Lancasterille, joka tarjoili kiekon Eetu Päkkilälle. Päkkilän laukaus pysähtyi erässä kymmenen kertaa torjuneeseen Larmiin. Marek Langhamer pääsi Ilveksen maalilla huomattavasti vähemmillä töillä. Erän viimeisellä vitosella kotijoukkuekin sai jo vähän juonesta kiinni ja Tapparasta täksi kaudeksi Lahteen siirtynyt puolustajalupaus Toni Utunen tarjoili mainion tekopaikan Jasekille. Loistavan poikittaisliikkeen tehnyt Langhamer vei kuitenkin tämän kaksinkamppailun ja erätauolle siirryttiin Pelicansin 1-0-johdossa.

Jäähyjen jälkeiset sekunnit

Pelicansin Elias Vilen ja Emil Larmi ottivat ensimmäisen erän lopulla kampitusjäähyt mieheen ja Ilves pääsi toisen erän alkuun pyörittämään minuutin verran kahden miehen ylivoimaa. Petri Kontiola pelasi paikan Eetu Päkkilälle, jonka tulinen veto kilahti tolppaan. Jatkotilanteesta pääsi yrittämään Les Lancaster, mutta jo selkäpäin kentälle ollut Larmi venytti itsensä akrobaattisesti kiekon eteen. Jälkimmäisen jäähynkin sekunnit ehtivät juuri valua loppuun ennen kuin Ilves viimein osui. Hyvässä iskussa harjoituspeleissä ollut Joni Ikonen sai kiekon ja ampui terävällä ranteella etuylänurkkaan ajassa 21.45. Syöttöpisteet Ikosen maaliin Simon Johanssonille ja Matias Mäntykivelle.

Kolme minuuttia myöhemmin Ilves pääsi jälleen ylivoimalla kun Leevi Tukiainen kampitti siniviivalta nousuun lähteneen Aleksi Elorinteen. Ilveksen ylivoima jäi tällä kertaa vaisuhkoksi ja jäähyn päätyttyä Joonas Jalvanti syötti rangaistusaitiosta vapautuneen Tukiaisen läpiajoon. Nuori lahtelaishyökkääjä löysi aukon Langhamerin längistä ja vei Pelicansin 2-1-johtoon ajassa 27.20.

Kokonaisuutena toinen erä oli tasaisempi ja kääntyi erän loppua kohden enemmän lahtelaisten suuntaan. Tätä edesauttoi kaksi Ilves jäähyä, mutta tamperelaiset selvittivät niin Miro Nallin kuin Les Lancasterinkin kaksiminuuttiset. Marek Langhamer pääsi myös tosissaan töihin erän loppuminuuteilla ja otti useammankin tärkeän torjunnan.

Pelicans vie voiton

Pelicans jatkoi kolmannen erän alussa hallintaa ja peliä pelattiin erän alussa enimmäkseen Ilveksen päädyssä. Sakke Hämäläinen pääsi läpiajoon kolmen pelatun minuutin jälkeen, mutta hyvän pelin pelannut Marek Langhamer torjui. Langhamerin torjuntoja tarvittiin taas hetken päästä kun lahtelaiset pääsivät Niko Peltolan jäähyn myötä ylivoimalle.

Ilves pyrki jatkuvasti kääntämään nopeasti peliä ja se tuotti kolmannessakin erässä muutaman hyvänoloisen hyökkäyksen. Nicholas Baptiste nousi väkevästi kohti Larmin vartioimaa maalia, mutta maalinedushässäkän jälkeen Pelicans pääsi vastaiskuun. Langhamer torjui ensin kahdesti, mutta oli täysin maskissa kun Toni Utunen vippasi siniviivalta takanurkkaan ajassa 49.45.

Ilvekselle tarjottiin vielä Elias Vilenin jäähyn aikana hyvää paikkaa kavennukseen. Petri Kontiolan johtama ykkösylivoima pyöritti lähes koko rangaistuksen ajan, mutta laukausten laatu jätti toivomisen varaa. Paras paikka oli Panu Mieholla, mutta huippupelin pelannut Emil Larmi torjui patjalla. Lisäosumia ei nähty ja Pelicans voitti lukemin 3-1.

Liigan lipunmyynnin aloitus viivästyy
Ilveksen ja KOOVEE:n yhteistyösopimukseen jatkovuosia
UUTISET