Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi perjantai-iltana Mikkelissä Jukurit. Isännät olivat toisessa erässä jo neljän maalin karkumatkalla, jota Ilves ei saanut kiinni kahdesta kavennusmaalista huolimatta. Voitto Mikkeliin lukemin 4-2 (2-0, 2-1, 0-1).

Ensimmäinen erä oli tilastojen valossa suhteellisen tasainen, mutta maaleista vastasi Jukurit. Avausmaali syntyi ajassa 16:08, kun Pekka Jormakka laittoi ylivoimalla kiekon Ilves-maaliin. Seuraava Jukurit-maali tuli ajassa 18:02, kun kiekko oli jälleen maalivahti Jakub Málekin vartioimassa Ilves-maalissa.

Toisessa erässä Jukurit teki ottelun toisen ylivoimamaalinsa, kun Ilves istui ottelun kolmatta kahden minuutin rangaistustaan. Maalintekijänä Niko Huuhtanen ja pelikellossa 22:37. Erän puolivälissä nähtiin Ilveksen avausosuma, jonka tuomaristo kuitenkin hylkäsi videotarkistuksen jälkeen. Jukurien Oskars Batna lisäsi mikkeliläisten johtoa ajassa 32:48 ja ottelu oli jo 4-0. Vihdoin ajassa 35:54 Ilves sai avausmaalinsa, kun Matias Mäntykivi teki 4-1 kavennuksen syöttäjinään Juuso Könönen sekä Eetu Päkkilä.

Kun kolmatta erää oli pelattu seitsemäntoista sekuntia, rikotaan Jukurien Michal Kovarcikia läpiajossa. Tilanteesta Ilveksen Adam Clendening ottaa kampitusrangaistuksen päälle huitomisesta pelirangaistuksen. Jukurien Patrik Puistola ei kuitenkaan onnistu rangaistuslaukauksessaan ja ottelu jatkui toisen erän jälkeisissä lukemissa. Ajassa 53:51 on Ilveksen toisen kavennusmaalin vuoro, tällä kertaa ylivoimalla. Joona Ikonen antaa laukauksensa puhua ja tilanne kaventuu lukemiin 4-2, mikä myös jää ottelun lopputulokseksi.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 6. tammikuuta, kun vastaan asettuu JYP Jyväskylästä. Ennen lauantain ottelun alkua jäällä nähdään juhlallinen seremonia, kun 6 uutta aateloitavaa liitetään Ilves Hockey Legendojen joukkoon. Ottelu Ilves – JYP alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi