3. Ilves hakemaan vuoden avausvoittoa Mikkeliin

Ilves hakemaan vuoden avausvoittoa Mikkeliin

Mikko Aaltonen
Jukurit PE 5.1. klo 19:30 Ilves

Ilveksen vuosi 2024 alkoi tappiollisesti HPK:a vastaan Nokia Arenalla keskiviikkona. Pääosin hyvästä peliesityksestä huolimatta hämeenlinnalaiset veivät mukanaan koko pistepotin.

Ilves aloitti ottelun Kerhoa vastaan mainiosti ja jo ennen viiden minuutin täyttymistä maalivahtien torjunnat kirjattiin lukemin 1-10. HPK oli joukkueista kuitenkin se, joka onnistui ensimmäisenä maalinteossa ja osui lopulta kolmeen kertaan ennen kuin Eemeli Suomi iski kolmannen erän alussa kahdesti ja toi Ilveksen maalin päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja loppulukemat olivat 2-3.

Jukurit pelasi myös keskiviikkona voittaen varamiehisenä Mikkeliin matkanneen TPS:n 4-0 Michal Kovařčíkin, Patrik Puistolan, Linus Nässénin ja Niko Huuhtasen maaleilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Marraskuun lopulla pelattiin Nokia Arenalla, jossa Ilves oli parempi maalein 6-5. Jukurit johti ottelua kahdesti kahden maalin erolla, mutta Ilves käänsi pelin lopulta edukseen. Kaksi päivää myöhemmin kohdattiin Mikkelissä, josta Ilves haki tylyllä vieraspelaamisella voiton maalein 3-2. Oula Palve vastasi voittomaalista kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Ennen perjantain kamppailua Ilves on sarjataulukon kärjessä. Jukurit löytyy taulukon sijalta viisi.

SEURAA HEITÄ:
Šimon Stránský kohtaa entisen seuransa kolmatta kertaa. Juonikas laituri on päässyt kauden edetessä vauhtiin myös pisteiden muodossa ja etenkin hyökkäyspäädyn kulmapeleissä ”Stranaa” kannattaa seurata. Vastustajan pakki toisensa jälkeen eksyy kyllä kyydistä, kun suunta vaihtuu kiekon kanssa kuin kolikon päällä pyörien.

Michal Kovařčík on yksi Jukureiden avainpelaajista. Sentteri pelaa laadukasta kahden suunnan peliä illasta toiseen ja mikä Jukureiden kannalta parasta, Kovařčík on tulostaulullakin lähes joka ilta. Ilveksen puolustuksen pitää olla tarkkana tällä kaudella 27 pistettä nakuttaneen tšekin kanssa.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Ikioma Areenalla Mikkelissä kello 19.30. MTV Urheilun suora lähetys alkaa kello 19.00. Ottelu on vapaasti katsottavissa myös MTV3:lta kello 19.25 alkaen. ILVES+ ottelulähetys alkaa kello 18.30. Teemana käsittelyssä puolustuspelaaminen.

Ilves ja KooKoo tekivät pelaajavaihdon – Juho Rautanen Ilvekseen, Joni Jurmo KooKoohon